ΕΠΟ

Δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου της Super League.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και το προσεχές σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου της Super League και όχι η 15η αγωνιστική του α' γύρου. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής για την 15η αγωνιστική, που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών για τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Ιωάννης Χατζησαββάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος) ανέφεραν μεταξύ άλλων στην εκδίκαση της προσφυγής πως η διοργανώτρια αρχή πήρε μια απόφαση κόντρα στους κανονισμούς, οι οποίοι παραβιάζονται και ζήτησε από το δικαστήριο να νομιμοποιήσει την απόφασή της, ανοίγοντας έτσι μια... κερκόπορτα για ανάλογες παραβιάσεις και στο μέλλον.

Αυτό συνέβη και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στην προσφυγή του, πατώντας στο άρθρο 22 παράγραφος 6 του ΚΑΠ, ανατρέποντας την απόφαση που είχε πάρει το Δ.Σ. της Λίγκας στην τελευταία συνεδρίασή του με ψήφους 13-3.

Όσο για το δελτίο Τύπου αναφορικά με την απόφαση αναφέρει:

"Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση: (Απόσπασμα της υπ΄ αριθμόν 7/2019 απόφασης).

-ΔΕΧΕΤΑΙ, κατά πλειοψηφία, την κρινόμενη από 28-12-2018 προσφυγή της εδρεύουσας στον Πειραιά και εκπροσωπούμενης νόμιμα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΕ κατά του εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής και εκπροσωπούμενου νόμιμα αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

-ΑΚΥΡΩΝΕΙ την από 28-12-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω καθού αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ αναφορικά με τη διεξαγωγή της αναβληθείσας 15ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή στις 12,13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μια εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών.

-ΔΙΑΤΗΡΕΙ σε ισχύ την από 14-12-2018 απόφαση του ΔΣ της Super League αναφορικά με το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγωνιστικών ημερών από την 16η ως και την 20ή αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, και υποχρεώνει το Δ.Σ. της Super League να προβεί στον ορισμό διεξαγωγής της 15ης αγωνιστικής ημέρας, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.6 του Κ.Α.Π., σε εμβόλιμες ημερομηνία/-ες αγωνιστικών ημερών".

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης

Άρης - Λαμία

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Ατρόμητος - Παναιτωλικός

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

ΟΦΗ - Πανιώνιος

Παναθηναϊκός - Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ