ΕΠΟ

ΕΠΟ: Η συζήτηση για την έδρα του τελικού του Conference League 2022 ή 2023

ΕΠΟ: Η συζήτηση για την έδρα του τελικού του Conference League 2022 ή 2023
EUROKINISSI

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ έγινε εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 και υπήρξε κουβέντα για εναλλακτική επιλογή γηπέδου, αν το Παγκρήτιο δεν είναι έτοιμο.

Στην σημερινή (8/7) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ συζητήθηκε -εκτός ημερησίας διατάξεως- το θέμα του τελικού του Conference League 2022 ή 2023 που διεκδικεί η χώρα μας μαζί με τα Τίρανα και μάλιστα η Ελλάδα θεωρείται φαβορί για να λάβει το χρίσμα από την UEFA.

Από τη διεκδίκηση έχουν ήδη αποσυρθεί τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας) και είχαν απομείνει μόνο τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας) ως αντίπαλος του Ηρακλείου (η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 20 Φεβρουαρίου είχε καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για το Παγκρήτιο).

Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ανέφερε πως αν και υπήρξε η διάθεση εκ μέρους της ΕΠΟ να αποσυρθεί η ελληνική υποψηφιότητα, το κλίμα άλλαξε υπέρ του να παραμείνει η Ελλάδα στη διεκδίκηση της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενακης, αποκάλυψε πως η Ομοσπονδία θα παραμείνει στη μάχη μέχρι το τέλος.

Για να φτάσουμε στη συνεδρίαση της Ε.Ε., όπου για μια ακόμη φορά εκφράστηκε η άποψη από τον Αλέξη Δέδε να αποσυρθεί η χώρα μας και πως το Ηράκλειο δεν θα είναι έτοιμο και ως εκ τούτου θα υπάρχει κίνδυνος να... εκτεθεί η ελληνική υποψηφιότητα. Άλλα μέλη του συμβουλίου ζήτησαν εγγράφως τα πειστήρια που αποδεικνύουν πως πράγματι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος με το Παγκρήτιο, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα με το σκέπαστρο προχωράει κανονικά.

Μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι να υπάρξει εναλλακτική πρόταση για άλλο γήπεδο, ώστε και πάλι η Ελλάδα να διεκδικεί τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023. Εντούτοις, είναι κάτι που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αφού δεν μπορούσε να παρθεί κάποια απόφαση μιας και το θέμα δεν ήταν στην ατζέντα. Εν ολίγοις, έγινε μια φιλολογική κουβέντα για να βρεθεί άλλο γήπεδο, αν πράγματι το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως κάτι τελεσίδικο.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ