ΕΠΟ

ΕΠΟ: Ο Γραμμένος πιέζει για συνάντηση με την UEFA και έχει λόγο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν συντρέχει λόγος συνάντησης για το ζήτημα της ΠΔΕ, όμως ο Βαγγέλης Γραμμένος επιμένει να δει τον Τσεφέριν έστω και για λίγο την Πέμπτη (6/2), προκειμένου να ενημερωθεί για το τι θα συμβεί με τη νομοθετική ρύθμιση.

Την Τετάρτη (5/2) ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι του Βαγγέλη Γραμμένου στη Νιόν της Ελβετίας, προκειμένου να συναντηθεί με τους αξιωματούχους της UEFA για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Παρ' όλα αυτά, το μήνυμα της UEFA προς την ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρο: "Δεν χρειαζεται να ταξιδέψετε, δεν συντρέχει λόγος".

Αυτό που αναφέρθηκε στην Ομοσπονδία είναι πως αν υπήρχε κάτι που την αφορούσε, θα την ενημέρωνε η ίδια η UEFA, άρα διαφαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα προχωρήσει το πλάνο της ΠΔΕ και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά. Οι εκλογές θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο με την εποπτεία των ξένων και δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια παρέμβαση που θα πλήττει το αυτοδιοίκητο.

Παρ' όλα αυτά, ο Βαγγέλης Γραμμένος επιμένει για συνάντηση με την UEFΑ και τον πρόεδρο Τσεφέριν, έστω και για λίγα λεπτά την Πέμπτη (6/2) για το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταργεί τον υποβιβασμό για βαρείες παραβάσεις, μετατρέποντάς τις σε αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να ταξιδέψει στην Ελβετία και γίνεται προσπάθεια να φιξαριστεί το ραντεβού των δυο πλευρών.

Ο κ. Γραμμένος θέλει να μάθει αν θα παρέμβουν FIFA-UEFA, ώστε να αλλάξει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και να εναρμονιστεί με αυτό που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Π.Κ. της Ομοσπονδίας ισχύει ο υποβιβασμός για βαρείες παραβάσεις, άρα ΠΑΟΚ και Ξάνθη ακόμα κινδυνεύουν, ό,τι και αν αποφασίστηκε και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θέλει να μάθει από πρώτο χέρι, αν θα παρέμβουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες, ώστε να αλλάξει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν, διότι μόνο εκείνες έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θέλει να μεταβεί στην Ελβετία για ένα και μόνο λόγο, τη νομοθετική ρύθμιση. Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει ραντεβου, αφού δεν υφίσταται ζήτημα να υπάρξει Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και να χάσει η ΕΠΟ τον κυρίαρχο ρόλο της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου
UEFA-FIFA: Τήρηση κανόνων ή αποβολή ομάδων από την Ευρώπη
Στην Γενεύη ο Γεραπετρίτης, δεν προχωράει η λύση διοικούσας επιτροπής
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ