ΕΠΟ

ΕΠΟ: Παραμονή Περέιρα με αποχώρηση συμβούλων από την Ε.Ε. της Ομοσπονδίας

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
Μέλο Περέιρα EUROKINISSI SPORTS

Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, οι επτά σύμβουλοι που είναι προσκείμενοι στην ΑΕΚ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν κύλησε πολύ ομαλά, όταν συζητήθηκε το θέμα του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος για την ΑΕΚ κατά κύριο λόγο είναι persona non grata και δεν επιθυμεί την παραμονή του στη θέση του αρχιδιαιτητή.

Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του όμως, όπως αποφάσισαν οι διεθνείς συνομοσπονδίες, οι επτά σύμβουλοι της ΕΠΟ που είναι φιλικά προσκείμενοι στην Ένωση, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Super League και β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Μηνάς Λυσάνδρου, παρά τις αντιρρήσεις του επί της διαδικασίας, παρέμεινε στην αίθουσα, όπως και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης.

Μάλιστα, προϋπολογισμός της ΕΠΟ ψηφίστηκε από τους συμβούλους που είχαν απομείνει και πήρε οκτώ θετικές ψήφους, ένα λευκό και ένα παρών. Μέσα σε αυτόν υπάγεται και η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος θα παραμείνει στο πόστο του, όπως άλλωστε επιθυμούσαν FIFA και UEFA.

Στην ΑΕΚ υπάρχει δυσαρέσκεια, διότι το θέμα Περέιρα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά ουσιαστικά ανακοινώθηκε ότι παραμένει, μιας και από το προεδρείο τόνισαν πως ότι οι αποφάσεις της FIFA είναι άμεσα εκτελεστές και όχι προϊόν διαπραγμάτευσης και συζήτησης. Μάλιστα, ο Χέρμπερτ Χούμπελ, πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, ανέφερε πως πως είναι απόφαση της FIFA, δεν τίθεται προς ψήφιση το ζήτημα και δεν έπρεπε καν να το συζητούν.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε επιφυλάξεις αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι της σύμβασης με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, όμως σεβάστηκε την απόφαση που έχει παρθεί για παραμονή του Περέιρα στη θέση και την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Εντούτοις, ήταν ένα θέμα που προκάλεσε αναβρασμό και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση.

Η ΕΠΟ σε σχετική της ενημέρωση αναφορικά με τη συνεδρίαση αναφέρει:

"Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τα πεπραγμένα της Ε.Ε. της περιόδου 26.05.2018-31.05.2019, τον ενοποιημένο και αναθεωρημένο ισολογισμό, την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2018-31.12.2018, τον προϋπολογισμό της περιόδου 01.01.2020-31.12.2020, καθώς και τις προτεινόμενες αλλαγές καταστατικού, οι οποίες αφορούν κυρίως σε αλλαγές που προκύπτουν μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τη σχετική πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος γνωστοποίησε στο σώμα την υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασης των Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Χουάν Μαρτίν Φερνάντεζ με τους υφιστάμενους όρους και ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου 2020, σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης που περιλαμβάνεται στην επιστολή Σαμούρα της 21ης Μαΐου 2019, η οποία βάσει του καταστατικού των F.I.F.A./U.E.F.A., αλλά και του άρθρου 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο., είναι άμεσα εκτελεστή.

Η Ε.Ε. ενέκρινε επίσης την απόφαση- εισήγηση της SuperLeague για έναρξη του νέου πρωταθλήματος της SuperLeague 1 στις 24 Αυγούστου 2019".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ