ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απολογία της ΕΠΟ για τον... αποκλεισμό του Εργοτέλη

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Παρά τη νίκη του επί του Άρη, ο Εργοτέλης εμφανιζόταν αποκλεισμένος από τη συνέχεια του Κυπέλλου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, λάθος για το οποίο η Ομοσπονδία απολογήθηκε, εξηγώντας τι είχε συμβεί.

Ο Εργοτέλης επικράτησε με σκορ 3-2 του Άρη στην Κρήτη και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο όποιος προσπαθούσε να συμβουλευτεί την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ για την τελική κατάταξη των ομίλων, έβλεπε τον Εργοτέλη εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Λάθος για το οποίο απολογήθηκε η Ομοσπονδία λίγες ώρες αργότερα, εξηγώντας τι είχε συμβεί:

"Ο Αρης γνώρισε χθες την ήττα 3-2 από τον Εργοτέλη και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως (..αναπάντεχα) σύμφωνα με το www.epo.gr προκρίθηκε σε ισοβαθμία από τον 4ο όμιλο! Η πραγματικότητα είναι ότι από τον όμιλο αυτόν, προκρίνονται στη σημερινή κλήρωση της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και ο Εργοτέλης.

Τι συνέβη?

Εδώ και αρκετά χρόνια, λειτουργεί μία βάση δεδομένων, ώστε τα αποτελέσματα των αγώνων των διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και του Κυπέλλου Ελλάδος, να "περνούν" αυτόματα στο επίσημο website της με sms που στέλνουν οι διαιτητές αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε αγώνα.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένη διαδικασία, η οποία ωστόσο, κάποιες φορές παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα, όπως πχ να μην έχει τηλεφωνικό σήμα κάποιος διαιτητής και να καθυστερήσει στην αποστολή, ή ακόμα να προκύψουν βαθμολογικές ισοβαθμίες, τις οποίες το σύστημα δεν μπορεί να αποκαταστήσει.

Στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται προφανώς η ... ανθρώπινη παρέμβαση, η οποία γίνεται πάντα κάμποσες ώρες αργότερα και σε ωράριο γραφείου. Οσοι παρακολουθούν πιστά την ιστοσελιδα της Ομοσπονδίας, θα διαπίστωσαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και προχθές Τετάρτη με 4 αγώνες, των οποίων τα αποτελέσματα για λόγους ανωτέρας (τεχνικής) βίας δεν αναρτήθηκαν έγκαιρα!

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους μας για τις αποψινές παρεμβάσεις τους, διευκρινίζουμε και πάλι ότι ΠΑΟΚ και Εργοτέλης έχουν προκριθεί στο Κύπελλο Ελλάδος και ζητούμε την υπομονή όλων για λίγο ακόμα, οπότε ένας νέος σύγχρονος ιστότοπος θα υποστηρίζει τη λειτουργία της Ε.Π.Ο. και έτσι όλοι μαζί θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την όποια κακόβουλη ή μη κριτική…

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους μας για την κατανόησή τους!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ