ΕΠΟ

Η ΕΠΟ θέλει τον τελικό του Europa Conference League 2022 ή 2023

LEGENDS 2004 - INTER FOREVER (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
LEGENDS 2004 - INTER FOREVER (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και ενημέρωσε πως πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Έτοιμη να καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι η ΕΠΟ, όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης. Η Ελληνική Ομοσπονδία αναμένεται να έχει το προσεχές διάστημα συναντήσεις με τους ανθρώπους της UEFA, αφού η ανάθεση διοργάνωσης των δύο τελικών θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 3 Δεκεμβρίου 2020

Για τη διοργάνωση των δύο τελικών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Π.Ο. της Αλβανίας, της Γαλλίας και της Βόρειας Μακεδονίας για τα Τίρανα, το Σεντ Ετιέν και τα Σκόπια αντίστοιχα. Η απόφαση για την ανάθεση διοργάνωσης των δύο τελικών θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 03 Δεκεμβρίου 2020.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη ότι, σε διαρκή επικοινωνία με τις FIFA/UEFA και σε πλήρη συμμόρφωση με τα προαπαιτούμενα των πρόσφατων επιστολών τους, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης ο σχεδιασμός της δομής οικονομικής λειτουργίας και η διαδικασία εκσυγχρονισμού της οικονομικής διεύθυνσης της Ομοσπονδίας. Ο βαθμός προόδου στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε. του Ιανουαρίου 2020.

Η Ε.Ε. αποφάσισε να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Π.Ο. με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οικονομικά δεδομένα, τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Πολιτεία, ενόψει της υποψηφιότητας της πόλης του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023.

Νωρίτερα, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλ. Δέδες είχε παρουσιάσει στα μέλη της Ε.Ε. τη διαδικασία κατάθεσης, από την Ε.Π.Ο., της επίσημης υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία πρέπει να υποβληθεί στην UEFA έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020. Για τη διοργάνωση των δύο τελικών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Π.Ο. της Αλβανίας, της Γαλλίας και της Βόρειας Μακεδονίας για τα Τίρανα, το Σεντ Ετιέν και τα Σκόπια αντίστοιχα. Η απόφαση για την ανάθεση διοργάνωσης των δύο τελικών θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 03 Δεκεμβρίου 2020.

H E.E. ενέκρινε την πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής για έναρξη συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

Στη Χίο, στο διάστημα 3-11 Ιανουαρίου 2020, θα διεξαχθεί ο όμιλος νήσων για το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Κ12 και Κ14.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ