ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περέιρα σε διαιτητές: "Γνωρίζουμε το περιβάλλον, παρακαλούμε να είστε παρόντες στα γήπεδα"

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
Μέλο Περέιρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα έστειλε επιστολή στους διαιτητές, τους καλεί σε συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου και τους παρακαλάει να είναι παρόντες στα γήπεδα. Παράλληλα, έκανε και επίσημη δήλωση στo σάιτ της ΕΠΟ.

Μετά την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο το πρωί της Τετάρτης (19/12) στη Λάρισα από αγνώστους, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, αντιλαμβανόμενος το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των διαιτητών, τους έστειλε επιστολή, τους καλεί σε συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου και τους παρακαλάει να είναι παρόντες στα γήπεδα. Παράλληλα, έκανε και επίσημη δήλωση στην ΕΠΟ.

Από το πρωί υπάρχουν διεργασίες ανάμεσα στους διαιτητές με μυστική ψηφοφορία για το ενδεχόμενο να απέχουν από τα ματς της 15ης αγωνιστικής, γι' αυτό και ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής θέλησε να τους απευθυνθεί και να τους στηρίξει, ζητώντας τους όμως να μην υπάρξει αναβολή, ώστε να μην γίνει και η χάρη στους τραμπούκους

Επιπλεόν, ανέφερε πως στην ΚΕΔ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τις απαιτούμενες αλλαγές για να περιφρουρήσουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Περέιρα:

Αγαπητές/οί φίλες/οι,

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία και τους προβληματισμούς σας, ταυτιζόμαστε πλήρως με τη συναισθηματική σας κατάσταση μετά την απαράδεκτη επίθεση εις βάρος του συναδέλφου σας Θανάση Τζήλου, γνωρίζουμε άριστα το περιβάλλον, στο οποίο καλείστε να έχετε υψηλού επιπέδου απόδοση και πάνω απ' όλα καταδικάζουμε απερίφραστα το εκτός κάθε ορίου και λογικής συμβάν της Λάρισας.

Έχουμε αποφασίσει να λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου η κατάσταση να αλλάξει άμεσα.

Σας ζητούμε να πρυτανεύσει η ψυχραιμία. Σας ζητούμε να συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθεια να κρατηθεί το ποδόσφαιρο δυνατό και να μην υποταχθεί στους σκοπούς όσων επιχειρούν με τρομοκρατικές μεθόδους να σταματήσουν τη βελτίωσή του.

Παρακαλούμε να είστε παρόντες στα γήπεδα με συνέπεια και με στόχο να αποδειχθεί η ακεραιότητά σας για μία ακόμα Κυριακή.

Και σας καλούμε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στις 11:00, στα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου όλοι μαζί, η ΕΠΟ, η Super League, η ΚΕΔ, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA/UEFA κ.Πετρ Φούσεκ και οι εκπρόσωποί σας, που εσείς θα επιλέξετε, να δρομολογήσουμε μαζί την "επόμενη μέρα".

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις απαιτούμενες αλλαγές για να περιφρουρήσουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΕΪΡΑ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΤΗΣ ΕΠΟ:

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έκανε την παρακάτω δήλωση στο σάιτ της Ομοσπονδίας:

"Σύσσωμη η Κ.Ε.Δ. και οι Έλληνες διαιτητές καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άθλια επίθεση στον Θανάση Τζήλο.

Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη, που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους.

Είχα πρόσφατα αναφερθεί, και προειδοποιήσει τους πάντες, για το κλίμα εκφοβισμού και bullying, μέσα στο οποίο οι Έλληνες διαιτητές καλούνται να αποδώσουν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και να έχουν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Όσοι τότε αμφισβήτησαν τις θέσεις μου, προφανώς τώρα καταλαβαίνουν ότι περιέγραφα το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε να λειτουργήσουμε και πως είχα πλήρη γνώση των λεγομένων μου.

Η Κ.Ε.Δ. εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το απαράδεκτο συμβάν και την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς τον Θανάση Τζήλο και την οικογένειά του.

Επίσης εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της προς όλους τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές, δίπλα στους οποίους θα βρίσκεται σε κάθε τους στιγμή".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ