ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απ’ τις Ελπίδες της Γερμανίας στην Ανδρών της Ελλάδας

Απ’ τις Ελπίδες της Γερμανίας στην Ανδρών της Ελλάδας

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει το πλάνο της Εθνικής για τον Βασιλειάδη της Πάτερμπορν που έρχεται για να πάρει ελληνική ταυτότητα και τον Κιομουρτζόγλου της Χέρακλες που έπαιξε με την Κ20 της Γερμανίας, αλλά πείστηκε να συνεχίσει με τα γαλανόλευκα.

Θα έχει και συνέχεια η προσπάθεια του Τζον Φαν Σιπ να δημιουργήσει μια ανανεωμένη Εθνική ομάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε έπειτα από το νικηφόρο κι άκρως ελπιδοφόρο 2-1 επί της Βοσνίας αν σκοπεύει να κάνει κι άλλες δοκιμές στο εγγύς μέλλον. Η απάντησή του άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σήμερα, ωστόσο, το Sport24.gr αποκαλύπτει το σχέδιο για δύο νέα… πουλέν του Ομοσπονδιακού κόουτς, τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη της Πάντερμπορν και τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου της Χέρακλες, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες αγωνίστηκε με την Κ20 της Γερμανίας!

Το όνομα του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη ως υποψήφιου νέου… αποκτήματος της Εθνικής ομάδας ακούστηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 στη διάρκεια της εκπομπής "Ανατροπή και Πέναλτι" (12-2 κάθε μεσημέρι). Από τότε μέχρι τώρα, το νερό μπήκε στο αυλάκι για τον 22χρονο κεντρικό χαφ, ο οποίος παίζει κυρίως ως 8άρι, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως κόφτης, αλλά και ως επιτελικός μέσος. Πέρυσι και φέτος με τη φανέλα της ομάδας του που προβιβάστηκε το καλοκαίρι στην Bundesliga μετράει 39 συμμετοχές, ενώ η "χρηματιστηριακή αξία" του εκτοξεύθηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Γεννημένος στη Γερμανία από Έλληνες γονείς, ο Βασιλειάδης μιλάει ελάχιστα τη μητρική γλώσσα, ωστόσο, ευθύς εξαρχής εμφανίστηκε θετικός όταν πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον της Εθνικής να τον εντάξει στο δυναμικό της. Λέγεται ότι τις προηγούμενες ημέρες άνθρωπος της Ομοσπονδίας και δη ο τεχνικός διευθυντής των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Κώστας Κωνσταντινίδης ταξίδεψε για το σκοπό αυτό στη Γερμανία. Συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή, του ανέλυσε το πλάνο και αφού έλαβε το "οκ", προχώρησε άμεσα τη διαδικασία. Το μόνο που απομένει, όπως μάθαμε από καλά ενημερωμένες πηγές, είναι να έρθει ο Βασιλειάδης εντός των προσεχών ημερών στη χώρα μας για να βγάλει και ταυτότητα, ώστε να είναι στις επόμενες κλήσεις του Φαν Σιπ.

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΟΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ

Απ’ τις Ελπίδες της Γερμανίας στην Ανδρών της Ελλάδας

H δεύτερη περίπτωση, αφορά τον 21χρονο Ορέστη Κιομουρτζόγλου, ο οποίος αγωνίζεται στην Ολλανδία με τη φανέλα της Χέρακλες. Γεννημένος στο Μόναχο από Έλληνες γονείς, θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, κάτι που πιστοποιεί και η πρόσφατη κλήση του στην Κ21 των "πάντσερ". Πριν από οκτώ ημέρες, μάλιστα και συγκεκριμένα στις 10 του Οκτώβρη, αγωνίστηκε με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας κόντρα στην Ισπανία για 45 λεπτά, ως κεντρικός μέσος. Η φυσική του θέση, ωστόσο, είναι αμυντικό χαφ.

Αμφότεροι άναψαν με χαρά το πράσινο φως προκειμένου να τιμήσουν τα χρώματα της μαμάς πατρίδας, παρότι έχουν μεγαλώσει στο εξωτερικό, όπου γαλουχήθηκαν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Για τον Κιομουρτζόγλου, ο οποίος θεωρείται, επίσης, ένα πολύ μοντέρνο χαφ με μπόι 1,88, πρόθεση των αρμοδίων της Εθνικής είναι να ενταχθεί αρχικά στην Κ21 και στη συνέχεια να πάρει προαγωγή για την Ανδρών, αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Δεν είναι και μικρό πράγμα ένα παιδί που κλήθηκε και παίζει στην μικρή Εθνική της Γερμανίας να συνεχίσει με τα ελληνικά χρώματα...

Εκτός απροόπτου και οι δύο θα είναι στις επόμενες κλήσεις της Εθνικής. Ο Βασιλειάδης για την Ανδρών και ο Κιομουρτζόγλου στην Κ21, εκτός κι αν ο Φαν Σιπ έχει κάτι άλλο στο μυαλό του που θα το οριστικοποιήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Το δρομολογημένο πλάνο, ωστόσο, είναι αυτό που προαναφέραμε και δεν χωράει καμία αμφιβολία...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ