ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Αρμενία: Η κριτική των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

To Sport24.gr περνάει από "ακτινογραφία" τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη οι οποίοι για δεύτερο συνεχόμενο ματς γνώρισαν την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Αρμενία με 3-2.

Η Εθνική μας ομάδας ηττήθηκε με 3-0 από την Ιταλία και 3-2 από την Αρμενία στο Ολυμπιακό Στάδιο μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Οι ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2020 μειώνονται δραματικά, ενώ ο διεθνείς μας παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία, τις σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και τη ψυχολογία.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του Sport24.gr για τους ποδοσφαιριστές που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης απέναντι στην παρέα του Χένριχ Μιχιταριάν.

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Έσωσε την Ελλάδα από το 2-4 στο τέλος της αναμέτρησης σε δύο περιπτώσεις, αλλά η γενική εικόνα του "Οντι" δεν ήταν η καλύτερη. Ο κίπερ της Μπενφίκα αρκετές φορές φαινόταν αναποφάσιστος στις εξόδους του, γεγονός που βοηθούσε ακόμα περισσότερο τους Αρμένιους να γίνουν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.

ΣΙΟΒΑΣ: Στις ήττες οι άμυνες φέρουν ευθύνες. Ο Σιόβας, και ο Σωκράτης που θα διαβάσετε παρακάτω, εκτέθηκαν στις αντεπιθέσεις των Αρμένιων. Οι αντίπαλοι επέμεναν να επιτίθενται στο ίδιο μοτίβο και η άμυνα της Ελλάδας δεν κατάφερε ποτέ να βρει αντίδοτο στη στρατηγική των φιλοξενούμενων.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Κέρδισε κάποιες μονομαχίες ο στόπερ της Άρσεναλ, όμως όπως αναφέραμε παραπάνω, η άμυνά μας χώλαινε όταν η παρέα του Μιχιταριάν έφευγε στην κόντρα. Επίσης, τόσο από τον Σωκράτη, όσο και από τον Σιόβα η Ελλάδα δεν πήρε καμία επιθετική βοήθεια από τις στημένες φάσεις.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Λίγα πράγματα από τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Πολλά τρεξίματα μεν χωρίς ουσία δε. Ο Κούτρης στο πρώτο ημίχρονο πάτησε στην περιοχή της Αρμενίας, χωρίς να καταφέρει να πασάρει σωστά σε όποιον ή όποιους συμπαίκτες του ήταν σε θέση βολής.

ΜΑΥΡΙΑΣ: Ο Χάρης Μαυρίας δεν πρόλαβε να δείξει κάτι στο ματς. Στο 17' έπαθε τράβηγμα και παραχώρησε τη θέση του στον Γιάννη Κώτσιρα.

ΖΕΚΑ: Άπειρες κούρσες από τον Ζέκα σ' ένα ακόμη ματς με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σκόραρε κιόλας στο παιχνίδι και από τη συνολική εικόνα κατάρρευσης ήταν -ξανά- απ' αυτούς που κατάφεραν να διασωθούν.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο χαφ της Μπενφίκα δεν προσέφερε τ' αναμενόμενα. Αργός στις επιστροφές του όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε θέση άμυνας, ενώ και δημιουργικά πέραν από 2-3 στιγμές δεν είδαμε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Φαινόταν κουρασμένος ο Ανδρέας Σάμαρης.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μαχητικός, όπως πάντα, ο Μασούρας όμως δεν πέτυχε να γίνει ουσιαστικός με γκολ ή ασίστ. Πήρε προσπάθειες από την πλευρά του, ταλαιπώρησε τον αντίπαλο, βοήθησε το μπακ, ωστόσο του έλειψε αυτό που σημειώσαμε παραπάνω: Η ουσία.

ΠΕΛΚΑΣ: Λίγα πράγματα από τον υπαρχηγό του ΠΑΟΚ. Το πάλεψε να πάρει προσπάθειες πάνω του, ωστόσο φαίνεται ότι δεν του ταιριάζει να παίζει στα πλάγια. Γενικά, ο Πέλκας με την Εθνική δεν έχει πιάσει αποδόσεις ανάλογες με αυτές που είχε την πρωταθληματική σεζόν της ομάδας του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Πρόκειται για το "Α και το Ω" της Εθνικής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τα έδωσε όλα στο ματς. Παρά την ήττα, ήταν ο MVP του συνόλου, σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ που μείωσε σε 3-2 για την Ελλάδα. Πάντως, ο Φορτούνης είναι εξαιρετικά μόνος και ξεκάθαρα παίρνει πάνω του την ομάδα στα δύσκολα.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πήρε την ευκαιρία από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Κακή εικόνα δεν είχε. Έτρεξε, πάλεψε, όμως ουσία δεν βρήκε ποτέ. Επιχείρησε κάποια σουτ εκτός περιοχής, δεν βρήκε στόχο...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΩΤΣΙΡΑΣ: Πήρε τη θέση του Μαυρία νωρίς στο ματς και είχε καλές στιγμές τόσο στην άμυνα όσο και στη δημιουργία.

ΚΟΛΟΒΟΣ: Ο σκόρερ στη Βοσνία αντικατέστησε τον Πέλκα, ωστόσο κι εκείνος κινήθηκε σε ρηχά νερά όσο αγωνίστηκε.

ΣΙΩΠΗΣ: Δεν μπορεί να σχολιαστεί η εμφάνιση του Σιώπη, διότι πολύ απλά αμέσως μόλις μπήκε τραυματίστηκε και πέρασε εκτός, αφήνοντας την Ελλάδα με δέκα παίκτες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ