ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Εσθονία 0-1: Κατάφερε να χάσει από τους Εσθονούς!

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η φλύαρη, ασύνδετη και ανούσια Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 0-1 στο ΟΑΚΑ από την Εσθονία και ολοκλήρωσε στην 3η θέση το Nations League, πίσω από Φινλανδούς και Ούγγρους. Το ματς κρίθηκε από αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου (44').

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία της στο Nations League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 0-1 από την Εσθονία και τερμάτισε τρίτο στον όμιλό του, πίσω από Φινλανδία και Ουγγαρία. Ανούσια εμφάνιση από την ανανεωμένη γαλανόλευκη, η οποία "προδόθηκε" από αυτογκόλ (44' Λαμπρόπουλος).

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής...

1. Ο... ΞΕΨΑΡΩΤΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥΤ

Η Εθνική κατέβηκε με εννέα αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Φινλανδούς. Μόνο Παπασταθόπουλος και Ζέκα ήταν και προ ημερών στο αρχικό σχήμα. Ανανεωμένο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με Μασούρα δεξιό εξτρέμ να κάνει ντεμπούτο. Ο παίκτης του Πανιωνίου εμφανίστηκε σαν να παίζει καιρό με τη γαλανόλευκη. Αυτός δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, γύριζε πίσω και μάρκαρε, κέρδιζε μονομαχίες, εκτελούσε τα κόρνερ από δεξιά και επεδίωκε να διασπάσει την άμυνα των Εσθονών από την πλευρά του. Η Εθνική, που παρατάχθηκε με 4-3-3, προσπάθησε να φτάσει σε γκολ είτε με κάθετες πάσες, είτε με σουτ έξω από την περιοχή.

Οι αντίπαλοι ήταν διαρκώς ταμπουρωμένοι στο δικό τους μισό και οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη έφταναν με δυσκολία σε τελική. Γι' αυτό όταν τους δινόταν η ευκαιρία, επιχειρούσαν σουτ έξω από την περιοχή. Το είδαμε πολλές φορές να συμβαίνει στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αντάλλαζαν πολλές πάσες στην προσπάθειά τους να πιάσουν στον... ύπνο την Εσθονία, οι αμυντικοί της οποίας αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην απομάκρυνση της μπάλας. Άλλωστε το αυτογκόλ παραλίγο να έρθει στο 10' από τον Καμς.

2. Ο ΘΕΑΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ (ΑΥΤΟ)ΓΚΟΛ

Ο Αναστασιάδης αποφάσισε να ξεκινήσει με βασικό τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ενώ περνούσε ένα από τα πιο... ήσυχα 45λεπτα της καριέρας του, είδε την εστία του να παραβιάζεται κόντρα στη ροή του αγώνα, ανέλπιστα. Ο Παπασταθόπουλος, που δεν είχε χάσει ούτε μία προσωπική μονομαχία και έφτασε κοντά σε γκολ στο 22', τη μία και μοναδική φορά που δεν νίκησε τον αντίπαλό του, η Εθνική δέχτηκε γκολ. Ο Ζενιόφ ξέφυγε από τον στόπερ της Άρσεναλ που είχε τραβηχτεί δεξιά, έκανε το γύρισμα και στην προσπάθεια του ο Λαμπρόπουλος να προλάβει τον Σάπινεν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του στην ΑΕΚ. Η Ελλάδα έκανε 12 τελικές στο πρώτο μισό (οι πέντε στον στόχο), μία η Εσθονία, το γκολ δηλαδή...

3. ΔΟΚΑΡΙ, ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ 100ΑΡΑ

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Αναστασιάδη ήταν να περάσει τον Τοροσίδη στη θέση του Μπακάκη. Ιστορική συμμετοχή για τον "Τόρο", στην 100ή του συμμετοχή με την Εθνική. Ως όφειλαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, μπήκαν δυναμικά για να ισοφαρίσουν. Θέλοντας να αλλάξει μεσοεπιθετικά την ομάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, έριξε στο ματς και τον Φορτούνη αντί του Μασούρα στο 57'. Ο 26χρονος επιτελικός μέσος που μπήκε με διάθεση να πάρει μπάλα, να δημιουργήσει και να εκτελέσει.

Στο 62' πραγματοποίησε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Λέπμετς. Η γαλανόλευκη έψαχνε το γκολ, η ώρα περνούσε και ευκαιρίες αδυνατούσε να παράξει, μην έχοντας πάρει βοήθεια από τον Καρέλη, ο οποίος δεν είχε ρυθμό (έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ). Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν το ανάποψο ψαλιδάκι του στο 84', που υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Εσθονό κίπερ. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση της Ελλάδας στο ματς.

4. ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΥ

Αν εξαιρεθεί η φανταστική φάση του Καρέλη, η Ελλάδα επιδόθηκε σε ανούσια κατοχή μπάλας. Τη γυρόφερνε διαρκώς έξω από την περιοχή της Εσθονίας, η οποία δεν έκανε καμία τελική στο δεύτερο μέρος, παίζοντας αμυντικά, μη δείχνοντας την παραμικρή διάθεση να ανέβει. Ας πούμε ότι δεν είχε και την ποιότητα να παράξει ευκαιρία. Η Εθνική είχε την εικόνα μιας ομάδας που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Έλλειψη ιδεών, έλλειψη φρεσκάδας και ρυθμού. Ακόμα και η είσοδος του Μάνταλου δεν κατέστη εφικτή να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η Εσθονία άντεξε μέχρι το 94' και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο γκρουπ.

Ελλάδα - Εσθονία 0-1: Κατάφερε να χάσει από τους Εσθονούς!
Ελλάδα - Εσθονία 0-1: Κατάφερε να χάσει από τους Εσθονούς!

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ 0-1 (HIGHLIGHTS)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Yevhen Aranovskiy (UKR)

Βοηθοί: Oleg Pluzhnyk (UKR), Semen Shlonchak (UKR)


ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Μπάρκας, Μπακάκης (46' Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71' Μάνταλος), Μασούρας (57' Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντιμιτρίεφ, Λεπίστου (68' Αντόνοφ), Ζένιοφ (81' Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86' Ογιάμα).

Γκολ: 44'αυτ. Λαμπρόπουλος

Κάρτες:76' Μπακασέτας, 80' Παπασταθόπουλος - 89' Λέπμετς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ