ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Εσθονία: Ο Τοροσίδης έγραψε ιστορία, 100 ματς με τη γαλανόλευκη φανέλα

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η έναρξη του δευτέρου μέρους κόντρα στην Εσθονία έφερε μία ιστορική στιγμή για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος έγινε μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδας.

Πριν από 11,5 χρόνια ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας (μπήκε αλλαγή) σε ένα μάλιστα παιχνίδι που τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα, καθώς το αντιπροσωπευκό μας συγκρότημα γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Τουρκία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (24 Μαρτίου 2007).

Το βράδυ της Κυριακής έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για ένα ακόμα συλλεκτικό παιχνίδι του με τα γαλανόλευκα, καθώς με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο 46ο λεπτό του αγώνα της Ελλάδας με την Εσθονία για το Nations League, συμπλήρωσε τον μαγικό αριθμό "100" με τα γαλανόλευκα.

Ενδιάμεσα μεσολάβησαν οι παρουσίες του σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (2010, 2014) και ισάριθμες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (2008, 2012), ενώ από τα 10 γκολ που έχει στο ενεργητικό του, το ένα έφερε το 2-1 κόντρα στην Νιγηρία που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ, το 2010.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης που εισέρχεται στο κλειστό "κλαμπ" των παικτών με 100+ συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, μετά από τους Γιώργο Καραγκούνη (139), Θοδωρή Ζαγοράκη (120), Κώστα Κατσουράνη (116) και Άγγελο Μπασινά (100).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ