ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Φινλανδία: Η κριτική των παικτών της Εθνικής

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα νίκησε 1-0 τη Φινλανδία, αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League. Το Sport24.gr αξιολογεί τους "κυανόλευκους".

Η Εθνική ομάδα νίκησε 1-0 τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο, αλλά δεν της έφτανε για να διεκδικήσει την πρώτη θέση λόγω της ήττας της στο Τάμπερε με 2-0.

Η εθνική είχε σε καλή ημέρα την άμυνα, ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι ακραίοι (Τοροσίδης - Κούτρης), αλλά σε κακή την κεντρική τριάδα (Μάνταλος - Πέλκας - Φορτούνης), καθώς δεν κατάφερε ν' απειλήσει την εστία του Χραντέτσκι.

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε στο ντεμπούτο στην Εθνική Ελλάδα να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Μπορεί ο Πούκι ν' άνοιξε πολύ το κοντρόλ στην πρώτη μεγάλη φάση των Φινλανδών, αλλά κι αυτός αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φάση. Βγήκε και με διπλή προσπάθεια νίκησε στο τετ-α-τετ τον Φινλανδό φορ της Νόριτς. Στη φάση του Τούομινεν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ούτε να επέμβει, καθώς το σουτ του φορ της ΜΠΑΤΕ ήταν κακό.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Καλός, χωρίς να περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα μόνο. Δέχθηκε πιο πολύ πίεση στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Σόιρι ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Αλλά με τη βοήθεια του Μανωλά αρχικά και του Σιόβα εν συνεχεία κατάφερε να τον περιορίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να δώσει βοήθειες για σέντρες. Μία από αυτές ήταν καλή, στο 80ό λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Κουλούρη αδύναμη.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από μεμονωμένες προσπάθειες των Φινλανδών. Ακόμη κι όταν έχασε το alter ego του στην "κυανόλευκη" άμυνα λόγω τραυματισμού, "έδεσε" καλά με τον Σιόβα. Η ποιότητα και η εμπειρία του φάνηκαν σε ουκ ολίγες διεκδικήσεις της μπάλας.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Αγωνίστηκε μόνο για 28 λεπτά, καθώς τραυματίστηκε σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Ο αμυντικός της Ρόμα δέχθηκε χτύπημα από πόδι αντιπάλου κι έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Όσο αγωνίστηκε ήταν καλός και μάλιστα ανέκοψε μια επέλαση του Σόιρι από την αριστερή πλευρά.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Σίγουρα έχει ευθύνη στη φάση του ένατου λεπτού, όταν κι ο Πούκι βγήκε στην πλάτη του. Άλλα, ο Βλαχοδήμος αντέδρασε έγκαιρα. Θα περίμενε κανείς να δεχθεί περισσότερη πίεση από εκείνη την πλευρά, καθώς ο Λουντ πήγε από εκεί για να "κουμπώσει" πάνω στον Πούκι. Δεν ήταν έτσι. Αντίθετα, βρήκε περισσότερο χώρο να επιτεθεί. Μία από τις σέντρες που επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλή, αλλά δεν βρέθηκε πόδι συμπαίκτη του να κάνει την προβολή.

ΖΕΚΑ: Δεν γίναμε σοφότεροι από το ματς κόντρα στη Φινλανδία για τον Ζέκα. Ατελείωτα τρεξίματα, μάχες στο χώρο του κέντρου. Είχε εξ αντικειμένου λιγότερες οργανωτικές αρμοδιότητες από τη στιγμή που υπήρχε μπροστά του τριάδα επιφορτισμένη με αυτή το ρόλο.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Μαζί με τον Ζέκα, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά το έργο που είχαν. Να κερδίσουν, δηλαδή, τη μάχη του κέντρου, ν' ανακόψουν τις πρώτες μπαλιές των αντιπάλων και να μεταβιβάσουν την μπάλα στην μπροστινή τριάδα. Στο ανασταλτικό σκέλος - το οποίο ήταν και η κύρια ευθύνη τους - τα πήγαν εξαιρετικά.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Κινήθηκε περισσότερο από τη δεξιά πλευρά. Προσπάθησε με τις κινήσεις και κυρίως κάποιες σέντρες να θορυβήσει την άμυνα της Φινλανδίας, αλλά μάταια. Κάποιες φορές βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά τα σουτ που επιχείρησε κόντραραν σε σώματα αντιπάλων.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Δεν ήταν στην καλή του ημέρα. Κι αυτό φάνηκε στις προσπάθειες που πήρε. Δεν του βγήκαν οι περισσότερες. Οι εκτελέσεις του φάουλ ήταν καλές και σε μία από αυτές παραλίγο να σκοράρει ο Τοροσίδης που "πέταξει" πιο ψηλά από όλους. Υπήρχε πρόβλημα στην κεντρική τριάδα.

ΠΕΛΚΑΣ: Ομοίως με τον Κώστα Φορτούνη. Είχε την κίνηση, αλλά όχι την ουσία. Εναλλάχθηκε με τους Μάνταλο και Φορτούνη, αλλά δεν δημιούργησαν προβλήματα στους Φινλανδούς, ούτε απείλησαν την εστία του Χραντέτσκι.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο επιθετικός της Μαρσέιγ. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη ευκαιρία του ματς ανήκε στον ίδιον. Στη σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, ο Πέλκας άφησε την μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό. Δεν απείλησε ιδιαίτερα τους Τόιβο κι Αραγιούρι. Αντικαταστάθηκε από τον Κουλούρη στο 69ο λεπτό.

ΣΙΟΒΑΣ: Αντικατέστησε τον Κώστα Μανωλά στο 28ο λεπτό. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Συνέθεσε αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Παπασταθόπουλο.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Αγωνίστηκε για είκοσι λεπτά, όταν και πέρασε στη θέση του Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της "κυανόλευκης" επίθεσης. "Εγκλωβίστηκε" κι αυτός στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Φινλανδίας, είχε όμως την ευκαιρία να σκοράρει. Η κεφαλιά στο 80' ήταν από καλή θέση, αλλά αδύναμη.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στο 84ο λεπτό στη θέση του Δημήτρη Πέλκα. Δεν μπορεί να κριθεί με βάση τον μικρό χρόνο συμμετοχής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ