ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με 4-2-3-1 και... γρίφους η ενδεκάδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro 2020 με αντίπαλο το Λιχτενστάιν (21:45) και ο Άγγελος Αναστασιάδης φέρεται να έχει καταλήξει στο 4-2-3-1. Διαβάστε ποια πρόσωπα σκέφτεται για την ενδεκάδα.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και η Εθνική ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro 2020, αντιμετωπίζοντας το Λιχτενστάιν στο "Rheinpark Stadion" του Βαντούζ (21:45). Στόχος δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο θέλει όσο τίποτα να μπει με το... δεξί κόντρα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλει να δει την γαλανόλευκη να βγάζει στο γήπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία που δουλεύει με τους παίκτες του αυτές τις μέρες και να συνδυαστεί το θετικό αποτέλεσμα με καλή εμφάνιση. Είναι ένα παιχνίδι που η Εθνική είναι υποχρεωμένη να το πάρει, ώστε να μη χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη της πρόκρισης στην τελική φάση.

Η αλήθεια είναι πως ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν έδειξε πολλά όσον αφορά στα πλάνα του για την ενδεκάδα, αν και δεδομένα έχουν "κλειδώσει" στο μυαλό του τα περισσότερα πρόσωπα, όπως και η διάταξη με την οποία θα παρατάξει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στο Λιχτενστάιν. Ο Αναστασιάδης έχει αφήσει στο... σκοτάδι και τους διεθνείς!

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Εφόσον επιλέξει το 4-2-3-1, το οποίο είναι και το επικρατέστερο σενάριο με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Βλαχοδήμος έχει τον πρώτο λόγο για τα γκολπόστ, με τον Πασχαλάκη να διεκδικεί τις πιθανότητές του, ενώ ο Σιόβας θα έχει έναν εκ των Ρισβάνη και Κουρμπέλη στις θέσεις των στόπερ. Ο Κούτρης θα ξεκινήσει αριστερά και ο Μπακάκης έχει τον πρώτο λόγο για τα δεξιά, με τον Μαυρία να παραμονεύει.

Στον άξονα δεν σπάει το δίδυμο Ζέκα - Σάμαρης, ο Δώνης θα βρίσκεται στο ένα "φτερό" και στο άλλο παλεύουν οι Μπακασέτας, Μασούρας και Κολοβός, ενώ ο Φορτούνης θα κινείται πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Εξάλλου, εναλλακτικά εξετάζει και το 3-5-2, το οποίο φαντάζει πιθανότερο να το δούμε στο ματς με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (26/3), όπου θα επιστρέψει και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος προπονήθηκε με τους υπόλοιπους, δείχνει να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά αναμένεται να προφυλαχθεί απόψε (23/3) και να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο έχει άλλο βαθμό δυσκολίας!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

Η Εθνική θέλει να καταλάβει μια από τις δυο πρώτες θέσεις και να περάσει στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε δώδεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Γι' αυτό και στα προκριματικά λαμβάνουν μέρος όλες οι χώρες, αφού δεν υπάρχει κάποια διοργανώτρια. Οι αγώνες θα γίνουν στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στο Μπακού, στο Μπιλμπάο, στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη, στη Γλασκώβη, στο Μόναχο, στη Ρώμη και στην Αγία Πετρούπολη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής:

(23/3) Λιχτενστάιν-Ελλάδα

(26/3) Βοσνία-Ελλάδα

(8/6) Ελλάδα-Ιταλία

(11/6) Ελλάδα-Αρμενία

(5/9) Φινλανδία-Ελλάδα

(8/9) Ελλάδα-Λιχτενστάιν

(12/10) Ιταλία-Ελλάδα

(15/10) Ελλάδα-Βοσνία

(15/11) Αρμενία-Ελλάδα

(18/11) Ελλάδα-Φινλανδία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ