ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Ο Καρνέζης εκτός κλήσεων ύστερα από έξι χρόνια!

Εθνική Ελλάδας: Ο Καρνέζης εκτός κλήσεων ύστερα από έξι χρόνια!
Καρνέζης EUROKINISSI

Ο Ορέστης Καρνέζης δεν συγκαταλέγεται στην τριάδα των τερματοφυλάκων της Εθνικής και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σε επίσημα παιχνίδια από το Σεπτέμβριο του 2012, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι τραυματίας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι με τη Φινλανδία στις 15 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ τρεις ημέρες μετά η γαλανόλευκη υποδέχεται την Εσθονία, κλείνοντας έτσι τη φάση των ομίλων του Nations League. Οι πιθανότητες για κατάληψη της πρώτης θέσης είναι ελάχιστες και απαιτείται 2Χ2, νίκη με πάνω από δυο γκολ απέναντι στους Φινλανδούς και ήττα τους με την αδιάφορη Ουγγαρία.

Από 'κει και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν αναμφισβήτητα οι πρώτες κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα και η διαφοροποίησή του σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον Μίχαελ Σκίμπε, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα βρίσκονται την επόμενη Δευτέρα (12/11) στον Άγιο Κοσμά για την πρώτη προπόνηση ενόψει των δυο αγώνων.

Εκεί δεν θα βρίσκεται ο Ορέστης Καρνέζης και αυτό σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο. Όταν μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που από το 2012 και έπειτα είναι πάντα στις κλήσεις και μέχρι προσφάτως ήταν βασικός και αναντικατάστατος τερματοφύλακας της Εθνικής, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι μια μεγάλη αλλαγή.

ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 και τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας μέχρι σήμερα, ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας ήταν πάντα στις επιλογές του εκάστοτε προπονητή της Εθνικής και μάλιστα έπαιζε πάντα βασικός, με εξαίρεση τα πρώτα τέσσερα ματς του Nations League που έχει προτιμηθεί ο Βασίλης Μπάρκας της ΑΕΚ. Ο Καρνέζης πλήρωσε την αγωνιστική του απραξία στη Νάπολι, αν και εσχάτως παίρνει πάλι ευκαιρίες, αλλά και την φόρμα του γκολκίπερ της Ένωσης.

Οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί να μην αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, ήταν είτε σε κάποια φιλικά είτε εξαιτίας κάποιου τραυματισμού, κάτι βέβαια που συνέβαινε σπάνια.

Στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας και στα μπαράζ με τη Ρουμανία έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, χωρίς να χάσει ούτε δευτερόλεπτο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινήσε βασικός σε όλα τα ματς και μόνο με την Ακτή Ελεφαντοστού βγήκε στο 24' λόγω τραυματισμού. Στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια και έμεινε στον πάγκο σε δυο φιλικά με Σερβία (0-2) και Πολωνία (0-0), όπου όμως ήταν κανονικά στις κλήσεις.

Σε όλα τα διεθνή φιλικά απ' όταν ανέλαβε ο Σκίμπε μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν μέσα στις κλήσεις και έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Όσο για τα προκριματικά, ο Γερμανός ξεκινούσε και τελείωνε την ενδεκάδα από τον ίδιο και δεν έπαιξε μόνο στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο (1-1), καθώς ήταν τραυματίας και τον αντικατέστησε επάξιε ο Στέφανος Καπίνο. Φυσικά, δεν μπορούσε να λείψει από τα μπαράζ με τους Κροάτες.

Ο Σκίμπε συνέχισε να καλεί τον Καρνέζη ακόμα και στα φιλικά που ακολούθησαν ως το Μουντιάλ, ενώ δεν τον είχε μόνο κόντρα στους Σαουδάραβες, όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός ο Μπάρκας. Εντούτοις, ήταν φιλικό και όχι επίσημο παιχνίδι. Μέχρι να μπούμε στη διαδικασία του Nations League, όπου έβλεπε τα ματς από τον πάγκο, αλλά ήταν κανονικά στις κλήσεις.

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης καλεί για πρώτη φορά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, όπου μαζί με τους Βασίλη Μπάρκα και Αλέξανδρο Πασχαλάκη θα συνθέσουν την τριάδα των τερματοφυλάκων της γαλανόλευκης στα δυο ματς που έπονται. Ο Καρνέζης, έπειτα από έξι χρόνια, μένει για πρώτη φορά εκτός χωρίς να υπάρχει θέμα τραυματισμού του.

Η κλήση του τερματοφύλακα της Μπενφίκα είναι κάτι που συζητιέται εδώ και πολύ καιρό. Η ΕΠΟ, με ενέργειες που έκανε, κατάφερε να "ξεκλειδώσει" τα όποια ζητήματα υπήρχαν και πλέον ο Βλαχοδήμος θα μπορεί να αγωνίζεται με το εθνόσημο. Αυτό σίγουρα δυσκολεύει τον Καρνέζη, ειδικά όταν υπάρχει και εγχώριος ανταγωνισμός, με πορτιέρε όπως οι Μπάρκας, Πασχαλάκης και Γιαννιώτης να βγαίνουν μπροστά και να παίζουν σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Αν μη τι άλλο, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο 33χρονος Καρνέζης δεν θα είναι την Δευτέρα (12/11) στον Άγιο Κοσμά και μένει να δούμε αν αυτό θα ισχύσει και για τα προκριματικά του Euro 2020 που ξεκινούν τον επόμενο Μάρτιο...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ