ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Προετοιμασία στο εξωτερικό για Ιταλία και Αρμενία

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για δεκαήμερη προετοιμασία, πιθανότατα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, ενώ θα δώσει και τρία φιλικά πριν από τις μάχες με Ιταλία και Αρμενία για τα προκριματικά του Euro 2020. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2020 με Λιχτενστάιν (0-2 στο Βαντούζ) και Βοσνία (2-2 στη Ζένιτσα), η Εθνικη ομάδα θέλει να εξαργυρώσει τα θετικά της αποτελέσματα στις αναμετρήσεις του Ιουνίου με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6) στο ΟΑΚΑ, όπου στόχος είναι η διατήρηση του αήττητου, γιατί όχι και οι έξι βαθμοί.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι όλα στην εντέλεια και να παρουσιαστεί η γαλανόλευκη πανέτοιμη για τις δυο αυτές αναμετρήσεις, που κρίνουν πολλά για το μέλλον στα προκριματικά. Η Εθνική θέλει να δώσει το παρών στην τελική φάση και αυτό θα συμβεί, αν καταφέρει να πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στον όμιλό της.

Για το λόγο αυτό, ο ομοσπονδιακός προπονητής θέλει να δει την ομάδα πανέτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί δεκαήμερη προετοιμασία (από 20 ως 30 Μαΐου), πιθανότατα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης (Αυστρία, Ολλανδία ή Γερμανία).

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μάλιστα, στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν και τρία φιλικά προετοιμασίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το τελευταίο θα είναι με την Τουρκία στην γειτονική χώρα. Εντός της άλλης εβδομάδας θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την Ομοσπονδία, ανάλογα και με τα φιλικά που θα κλειστούν.

Το εναλλακτικό σενάριο είναι να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία στον Άγιο Κοσμά, αν κριθεί πως το κόστος για προετοιμασία στο εξωτερικό είναι πολύ δαπανηρό. Το σίγουρο είναι πως οι διεθνείς θα μαζευτούν για δέκα ημέρες και θα προπονούνται όλοι μαζί. Τα χρήματα παίζουν ρόλο στην τελική απόφαση της ΕΠΟ, όμως το πιθανότερο είναι η Εθνική να μεταβεί στο εξωτερικό.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι διεθνείς δεν ψήνονται και πολύ στην ιδέα της προετοιμασίας στο εξωτερικό για δέκα ημέρες και θα προτιμούσαν να μείνουν εδώ, ώστε να είναι και κοντά στα σπίτια τους. Βέβαια, η τελική απόφαση ανήκει στον Άγγελο Αναστασιάδη. Όλο αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις και ζυμώσεις και μένει να δούμε πού θα καθίσει η... μπίλια.

Στο μεσοδιάστημα, θα γίνουν συζητήσεις με τις ομάδες για το πώς θα κινηθούν μετά το φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς γίνονται κάποιες προπονήσεις και μετά το τέλος της σεζόν, προτού φύγουν για διακοπές οι ποδοσφαιριστές. Όσοι κληθούν από τον Άγγελο Αναστασιάδη θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της μίνι προετοιμασίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ