ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Στο κάδρο ο Τζον Φαν'τ Σιπ για τον πάγκο

Εθνική Ελλάδας: Στο κάδρο ο Τζον Φαν'τ Σιπ για τον πάγκο

Ο Ολλανδός, Τζον Φαν'τ Σιπ, είναι ένας από τους προπονητές που μιλάει η Εθνική, για να αποτελέσει τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη. Κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις η ΕΠΟ.

Σε Δυτικοευρωπαίο προπονητή θα καταλήξει η Εθνική ομάδα για την άκρη του πάγκου της, αφού μιλάει με Ολλανδούς και Γερμανούς για την διάδοχη κατάσταση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος πριν μερικές ημέρες αποτέλεσε παρελθόν από τη γαλανόλευκη.

Μια από τις περιπτώσεις είναι και αυτή του Ολλανδού, Τζον Φαν'τ Σιπ, αλλά δεν είναι η μόνη, αφού υπάρχει μια short list και με άλλους προπονητές που μιλάει η ΕΠΟ, όμως ίσως τελικά να προκριθεί η περίπτωση του 55χρονου, ώστε να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Γεννημένος στον Καναδά, παιδί του Άγιαξ ο Φαν'τ Σιπ, έχει κάνει σημαντική καριέρα στον Αίαντα και τη Τζένοα. Έπαιξε μπάλα 15 χρόνια, μέτρησε πάνω από 270 εμφανίσεις στον Αίαντα, προτού μετακομίσει στην Ιταλία. Παράλληλα, ήταν 41 φορές διεθνής με την Ολλανδία και σημείωσε δυο τέρματα, αγωνιζόμενος στα πλάγια.

Στην ποδοσφαιρική διαδρομή του κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990) και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987), ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Ως προπονητής υπήρξε βοηθός στον Άγιαξ, έχει διατελέσει προπονητής στην Τβέντε και μετέπειτα στο Μεξικό (Τσίβας Γουαδαλαχάρα) και την Αυστραλία (Μέλμπουρν Χαρτ, Μέλμπουρν Σίτι), ενώ η Τσβόλε αποτέλεσε την τελευταία του ομάδα τη σεζόν 2017-18.

Μένει να δούμε αν τελικά θα είναι αυτός ο εκλεκτός ή αν θα υπάρξει έκπληξη με κάποιον άλλους από τους προπονητές που βρίσκονται στη λίστα της Ομοσπονδίας και με τους οποίους μιλάει ο Βαγγέλης Γραμμένος. Όλα είναι ανοικτά...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ