ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελπίδων: Οι αντίπαλοι στην προκριματική φάση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προκριματικών της Εθνικής Ελπίδων για το EURO 21 με την Ελλάδα να βρίσκεται στον 4ο όμιλο αντιμέτωπη με Κροατία, Τσεχία, Σκοτία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο.

Το μεσημέρι της Τρίτης διεξήχθη η κλήρωση για τους αντιπάλους της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση του EURO 2021 με την Ελλάδα να τοποθετείται στον τέταρτο όμιλο και να βρίσκει στο διάβα της την Κροατία, την Τσεχία, τη Σκωτία, τη Λιθουανία και το Σαν Μαρίνο.

Οι 53 εθνικές ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των έξι και έναν όμιλο των πέντε. Η Ελλάδα βρισκόταν στο τρίτο από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Ο κάθε όμιλος αποτελεί ένα μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες να αναμετρώνται σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Στην τελική φάση που θα συνδιοργανώσουν Ουγγαρία και Σλοβενία (έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τελική φάση)τον Ιούνιο του 2021, προκρίνονται απευθείας οι πρώτοι των εννιά ομίλων, ενώ οι τέσσεριςκαλύτεροι δεύτεροι θα αγωνιστούν σεplay offs για τη μία θέση που θα συμπληρώσει την τελική δωδεκάδα.

Η Κροατία, η Τσεχία και το Σαν Μαρίνο βρέθηκαν στον δρόμο της Εθνικής μας και στην πρόσφατη προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση. Η Ελλάδα νίκησε δύο φορές τους Τσέχους (3-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας), όπως και το Σαν Μαρίνο (5-0 εκτός, 4-0 εντός), ενώ με τους Κροάτες ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός και ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας την προτελευταία αγωνιστική, στο παιχνίδι που εν πολλοίς έκρινε την πρωτιά του ομίλου, με Κροατία και Ελλάδα να τερματίζουν ισόβαθμες με 25 βαθμούς στην πρώτη θέση. Οι Κροάτες πήραν την απευθείας πρόκριση, ενώ η Εθνική πάλεψε στα play offs με την Αυστρία, όπου δεν τα κατάφερε (0-1, 0-1).

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελπίδων

10/06/2019 Ελλάδα-Σαν Μαρίνο
10/09/2019 Ελλάδα-Λιθουανία
10/10/2019 Τσεχία-Ελλάδα
15/11/2019 Σκωτία-Ελλάδα
27/03/2020 Ελλάδα-Τσεχία
31/03/2020 Ελλάδα-Σκωτία
03/09/2020 Κροατία-Ελλάδα
07/09/2020 Σαν Μαρίνο-Ελλάδα
08/10/2020 Λιθουανία-Ελλάδα
13/10/2020 Ελλάδα-Κροατία

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: "ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Νικοπολίδης, έκανε το πρώτο του σχόλιο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέροντας: "Mας έτυχαν ξανά ομάδες που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στην προκριματική φάση, η Κροατία, η Τσεχία και το Σαν Μαρίνο,οπότε ο όμιλος μοιάζει αρκετά με τον προηγούμενο,με την προσθήκη της Σκωτίας και της Λιθουανίας. Θα κάνουμε και πάλι την προσπάθειά μας, με μια ομάδα που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό".

Όσο για τη νέα προσπάθεια που θα γίνει με νέα παιδιά αφού οι "μεγάλοι" ηλικιακά ποδοσφαιριστές δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής υποστήριξε:

"Όποιος μπορεί να προσφέρει, θα έρθει. Θα δούμε ποια από τα "δικά μας"παιδιά θαπροωθηθούν στην Ανδρών, κάτι που είναι πάντοτε σημαντικό για τη λειτουργία τωνεθνικών ομάδων ως σύνολο.Έχουμε ήδη εικόνα γιαπαιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Η Νέων έχει μπροστά της υποχρεώσεις, θα παρακολουθήσουμε την πορεία της στην Elite Round και θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν από κει, υπάρχουν ωστόσο κι άλλα παιδιά που έχουμε στα υπόψιν.

Εμείς, με τη νέα πλέον μορφή, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας από τον Μάρτιο, με στόχο να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας που ξεκινούν τον Ιούνιο. Είναι σημαντικό ότι θα παραμείνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ως παλαιότεροι θα συμβάλλουν κι αυτοί ώστε να εμφυσήσουμε στους καινούργιους τη νοοτροπία που είχε ως τώρα η ομάδα".

Αυτό που θέλει να δει και από τη νέα φουρνιά ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι αυτοθυσία και πάθος:

"Παρουσιάσαμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού 2018-19 ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, δείξαμε ότι στόχος μας ήταν η νίκη σε όλα τα παιχνίδια, αγωνιζόμασταν με αυτοθυσία και πάθος, στοιχεία που μας πήγαν ως τα play offs, ένα μόλις βήμα από την πρόκριση στην τελική φάση.

Θα βασιστούμε εκ νέου στα ίδια στοιχεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ομάδα, λόγω της αποχώρησης των παιδιών που ξεπέρασαν το όριο ηλικίας και της προσθήκης νέων. Σημασία έχει να διατηρηθεί η φιλοσοφία ανεξαρτήτως προσώπων. Ο στόχος είναι βέβαιανα πάρουμε την πρόκριση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό νακαλλιεργείται σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ