ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Παίδων: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο EURO 2019

Εθνική Παίδων: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο EURO 2019

Η Εθνική Παίδων έμαθε οριστικά τους 15 υποψήφιους αντιπάλους της για την τελική φάση του EURO 2019 που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από τις 3 έως τις 19 Μαΐου.

Αντιμέτωπη με μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία θα τεθεί η Εθνική Παίδων στο EURO 2019 που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από τις 3 έως τις 19 Μαΐου.

Την Δευτέρα το απόγευμα ολοκληρώθηκαν όλοι οι όμιλοι της Elite Round και έγιναν γνωστές πλέον και οι 16 ομάδες που θα βρίσκονται στην τελική φάση.

Πλην της Ελλάδας και της διοργανώτριας Ιρλανδίας στα τελικά έχουν προκριθεί Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία και Σουηδία.

Η Κροατία από τον 3ο όμιλο ήταν η ομάδα που είχε το χειρότερο ρεκόρ από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες και αποκλείστηκε από την τελική φάση.

Η κλήρωση όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μάθει οριστικά τους αντιπάλους του θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ στο Δουβλίνο ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι πέντε πρώτοι του EURO 2019 θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας τον επόμενο χρόνο.

ΚΕΧΑΓΙΑΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ για την πρόκριση στην τελική φάση αφού έδωσε συγχαρητήρια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ήταν αρκετά προσγειωμένος αλλά σημείωσε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα πάει απλά για τη συμμετοχή στην Ιρλανδία:

"Συγχαίρω όλα τα παιδιά! Υπήρχε διάθεση, με την πάροδο του χρόνου και τους αγώνες που δώσαμε, αποκτήσαμε την απαιτούμενη συνοχή. Υπήρξε μεγάλη διαφορά, μεγάλη βελτίωση από την προκριματική φάση. Η ομάδα έδειξε τις ικανότητές της στο Elite Round, όπου κάναμε το καθήκον μας.

Ξέραμε ότι η Ισπανία ήταν το φαβορί, όπως επίσης ότι θα δίναμε τη μεγάλη μάχη με τους Ουκρανούς, μια επίσης δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε με ήττα από την Ισπανία και πάντα είναι δύσκολο να διαχειριστείς μιαήττα στην πρεμιέρα, όμως η καλή εμφάνιση βοήθησε να πάμε με καλή ψυχολογία στο "ντέρμπι" με την Ουκρανία και να το κερδίσουμε".

Αγωνιστικά, για ταπλεονεκτήματα αλλάκαι τα σημεία που θέλει βελτίωση η Εθνική, ο κ. Κεχαγιάς τόνισε:
"Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε με τα παιδιά, αφού θα συναντηθούμε ξανά στην τελική φάση. Θα επιμείνουμε σταθετικά μας στοιχεία, τη σωστή αμυντική λειτουργία και την καλή κυκλοφορία της μπάλας και θα προσπαθήσουμε να μετουσιώνουμε πιο πολλές από τις ευκαιρίες μας σε γκολ".

Η τελική φάση θα δώσει και εισιτήριο πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας στους πέντε πρώτους. Για το κατά πόσον αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απαντά:

"Τα καταφέραμε, περάσαμε στα τελικά. Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Ωστόσο, δεν θα μείνουμεσε αυτό.Δεν θα πάμε για τη συμμετοχή στην Ιρλανδία. Οι νίκες και οι προκρίσεις φτιάχνουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας αλλά και των παικτών σε ατομικό επίπεδο.

Η συμμετοχή στην τελική φάση θα δώσει αυτοπεποίθηση στα παιδιά, ώστε να πορευτούν ακόμη καλύτερα στις ομάδες τους και στις μεγαλύτερες εθνικές που κάποιοι από αυτούς θα στελεχώσουν. Όταν πηγαίνεις σε μια μεγάλη διοργάνωση, θέλεις τη διάκριση.

Η πρόκριση των πέντε πρώτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για όλες τις εθνικές που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, άρα και για μας. Είμαστε καλή ομάδα και βλέπουμε το μέλλον, άρα τα τελικά,με αισιοδοξία. Όμως, θα πάμε βήμα-βήμα. Θα δούμε την κλήρωση των ομίλων, θα μελετήσουμε και τους 15 αντιπάλους μας και θα δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο ώστε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ