ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Προπονητικό αξίας 12.000.000 ευρώ σε βάθος διετίας

Εθνική: Προπονητικό αξίας 12.000.000 ευρώ σε βάθος διετίας

Το Sport24.gr καταγράφει τις λεπτομέρειες του σχεδίου της ΕΠΟ για την κατασκευή προπονητικού κέντρου στα Σπάτα: Αξία 12 εκατ. ευρώ, τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, σπα, ξενώνες, κέντρο αποκατάστασης και μεταφορά των γραφείων στο συγκρότημα των 45 στρεμμάτων.

Η Εθνική Ελλάδας έφτασε σε συμφωνία με τον δήμο των Σπάτων για την κατασκευή σύγχρονου προπονητικού κέντρου στην περιοχή. Πρόκειται για έκταση 45 στρεμμάτων, κοντά στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" και στην Αττική Οδό.

Στην συγκεκριμένη έκταση προβλέπεται χρήση γης για αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργία ξενοδοχείου και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων. Στις σκέψεις της ΕΠΟ, μάλιστα, είναι να γίνουν εκεί και τα γραφεία της και να μεταφερθούν, δηλαδή, από το Πάρκο Γουδή.

ΤΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΣΠΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Σε πρώτη φάση, στόχος είναι να δημιουργηθούν τρία γήπεδα, το ένα εκ των οποίων θα είναι με κερκίδες. Θα έχει δηλαδή τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να δίνει εκεί η Εθνική φιλικά παιχνίδια ή και να γίνει έδρα για τις μικρές εθνικές ομάδες.

Εκτός από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, σκοπός είναι να δημιουργηθεί κλειστό για τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου σάλας, γήπεδο με άμμο για την εθνική μπιτς σκόκερ, καθώς επίσης και σύγχρονα αποδυτήρια, σπα, κέντρο αποθεραπείας και ξενώνες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κινήσει τις διαδικασίες για να βγουν οι άδειες, εφόσον πάρει και τυπικά την παραχώρηση από τον δήμο, μέσω του επόμενου δημοτικού συμβουλίου των Σπάτων. Αφού γίνει αυτό, η επόμενη διαδικασία είναι να υπογραφεί η μελέτη.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ -ΚΑΙ- ΑΠΟ UEFA, ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση, η UEFA έχει δώσει τη συγκατάθεσή της να προσφέρει ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό φέρεται να είναι διατεθειμένο να προσφέρει και το υφυπουργείο αθλητισμού. Στόχος είναι σε βάθος διετίας να είναι έτοιμο το προπονητικό, που ενδέχεται να κοστίσει 12 εκατ. ευρώ!

Η ΕΠΟ χειρίζεται το θέμα και μάλιστα έχει συγκροτηθεί ξεχωριστή επιτροπή που "τρέχει" τα διαδικαστικά. Ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Μάρκου, που μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ, ανέφερε ότι μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΠΟ, για την παραχώρηση των στρεμμάτων.

Ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε την Τετάρτη (10/4) στον Sport24 Radio 103.3: "Εχετε έρθει να δείτε το προπονητικό κέντρο της εθνικής Ελλάδας; Πώς θέλουμε να έχουμε υποδομές; Πήγαμε στο προπονητικό της Τότεναμ και ντρεπόμασταν βλέποντας τα γήπεδα που έκαναν προπόνηση τα παιδιά της Τότεναμ. Είναι δυνατόν να παίξουμε στα ίσα και να προσδοκούμε κάτι, όταν πήραμε το Euro 2004 και δεν κάναμε ένα προπονητικό κέντρο;".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ