ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιταλία - Ελλάδα 2-0: Καλά στοιχεία για 60 λεπτά η γαλανόλευκη

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σε αυτή την προκριματική φάση κράτησε του Ιταλούς στο μηδέν για 60 λεπτά αλλά τελικά υπέκυψε γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. (VIDEO)

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη της εμφάνιση σε αυτά τα προκριματικά για το Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας με τα πολλά νέα πρόσωπα κράτησε στο μηδέν την Ιταλία για σχεδόν μια ώρα αλλά εν συνεχεία το λάθος του Μπουχαλάκη και η ατυχία του Πασχαλάκη έφεραν το 2-0 για τη σκουάτρα ατζούρα.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020 την οποία και πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τους 50.000 φίλους των Ιταλών που βρέθηκαν στο Ολίμπικο. Παράλληλα η Ελλάδα αποκλείστηκε και μαθηματικά από ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση.

1. ΘΥΜΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Η Εθνική παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της στο πλαίσιο των δοκιμών που ήθελε να κάνει ο Φαν Σιπ ώστε να τσεκάρει το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του και να δει κάποια πράγματα ενόψει του "πλάνου Κατάρ" που έχει οριοθετήσει ως στόχο ο Ολλανδός τεχνικός.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε δίνοντας έμφαση στην αμυντική του λειτουργία και με στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση με Λημνιό και Κουλούρη και με τον Μπακασέτα να παίζει ως φορ για να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να τη σπάσει σωστά.

Η Ελλάδα προσπάθησε, πάλεψε και θύμισε κάτι από τα παλιά. Όχι για το ποδόσφαιρο που έπαιξε αλλά για την αμυντική συνοχή του, τους χώρους που δεν έδινε στους Ιταλούς και το πόσο συμπαγές ήταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αμυντικά. Ενώ έβγαλε και αρκετά τρεξίματα και πίεση ψηλά με τον Ζέκα κυρίως να δίνει το ρυθμό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όχι απλά κράτησε τη σκουάτρα ατζούρα στο μηδέν για 63' λεπτά αλλά δεν της επέτρεψε να κάνει καθαρή φάση μέχρι το 53' και το σουτ του Ινσίνιε από καλή θέση.

Επίσης η Ελλάδα έψαξε το γκολ και απείλησε πρώτη τόσο στο πρώτο μέρος με το σουτ του εξαιρετικού Λημνιού που απέκρουσε ο Ντοναρούμα στο πρώτο μέρος όσο και με την κλασική ευκαιρία του Κουλούρη στο 60', την καλύτερη έως εκείνο το σημείο στο παιχνίδι με τον επιθετικό της Τουλούζ να σουτάρει έξω από κοντινή απόσταση.

Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ από ένα ανόητο πέναλτι που έκανε ο Μπουχαλάκης καθώς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Ζορζίνιο εκτέλεσε εύστοχα ενώ το 2-0 έγινε στο 78' από τον Μπερναρντέσκι.

2. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ

Ουσιαστικά στο παιχνίδι με τους Ιταλούς η Ελλάδα πλήρωσε τα λάθη της καθώς το πέναλτι που κάνει ο Μπουχαλάκης είναι... χαζό και εκτός λογικής δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Την ίδια ώρα όμως πλήρωσε και την αστοχία της καθώς σε τέτοια παιχνίδια, με ομάδα όπως η Ιταλία πρέπει τις λίγες φάσεις που βρίσκεις να τις τελειώνεις.

Αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν το έκανε σε τρεις κλασικές περιπτώσεις. Και αν στη φάση του Λημνιού στο πρώτο μέρος ο Ντοναρούμα απέκρουσε στη φάση του Κουλούρη, πριν το 1-0 των Ιταλών, και του Μπακασέτα για το 1-1 οι δυο διεθνείς επιθετικοί δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

3. ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ

Η Ελλάδα στο παιχνίδι με τους Ιταλούς έδωσε αρκετό χώρο και κατοχή στην ομάδα του Μαντσίνι και είναι γεγονός πως σε κάποια στιγμή το ποσοστό είχε φτάσει στο 80-20%. Αν υπήρχε ένα λάθος που έκανε η ομάδα του Φαν Σιπ είναι το γεγονός πως αντί όσο περνούσε η ώρα να παίρνει μέτρα στο γήπεδο αυτή οπισθοχωρούσε προς την άμυνα της, παίζοντας ακόμα και με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα δίνοντας την ευκαιρία στους Ιταλούς να είναι κοντά στην εστία του Πασχαλάκη.

Έτσι ήταν δεδομένο πως οι Ιταλοί θα βρουν ευκαιρίες και φυσικά με την ποιότητα που έχουν θα τις έκαναν γκολ και αυτό συνέβη.

4. ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ 26 ΠΑΙΚΤΕΣ

O Φαν Σιπ έδωσε την ευκαιρία για να κάνουν ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Πασχαλάκη, Χατζηδιάκο και Λημνιό με τον τελευταίο μάλιστα να είναι εκ των κορυφαίων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Παράλληλα με τους παίκτες που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ολλανδός έχει βάλει σε τρία ματς 26 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και μάλιστα στο αρχικό σχήμα έχει παρατάξει 21 διαφορετικούς παίκτες.

Δείγμα του ότι θέλει να δει όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί στα ματς που απομένουν και στην έναρξη της επόμενης διοργάνωσης να έχει μια νέα βάση... επιλογής παικτών.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής πήρε αρκετά ρίσκα στο αρχικό σχήμα και στη διάρκεια του αγώνα και δικαιώθηκε καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε μια ελπιδοφόρα εμφάνιση.

θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ