ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Ο Φαν'τ Σιπ δεν έχει διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες"

Καραγκούνης: "Ο Φαν'τ Σιπ δεν έχει διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες"

Ο 27χρονος εξτρέμ Θανάσης Καραγκούνης ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 το προφίλ του πρώην προπονητή του στην Τσβόλε, Τζον φαν'τ Σιπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας.

Ο 55χρονος Ολλανδός, Τζον φαν'τ Σιπ, είναι ένας από τους προπονητές που μιλάει η ΕΠΟ, για να αποτελέσει τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας.

Αν υπάρχει ένας Έλληνας που γνωρίζει καλά τον πρώην προπονητή των Τβέντε, Άγιαξ, Μέλμπουρν Χερτ, Τσίβας Γκουαδαλαχάρα, Μέλμπουρν Σίτι και Τσβόλε είναι ο Θανάσης Καραγκούνης. Ο 27χρονος Έλληνας εξτρέμ, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τον πρώην προπονητή του στην ολλανδική Τσβόλε τη σεζόν 2017-2017.

Ο Φθιώτης μεσοεπιθετικός υποστήριξε ότι ο Φαν'τ Σιπ προτιμά την αγαπημένη ολλανδική διάταξη του 4-3-3, ωστόσο ακόμη δεν έχει κληθεί ως πρώτος προπονητής διαχειριστεί μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως κάποιες εξ αυτών που διαθέτει η Εθνική Ελλάδας.

Για τον Τζον φαν'τ Σιπ: "Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Ο Φαν’τ Σιπ είχε μεγαλύτερη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, παρά έως τώρα ως προπονητής. Το μόνο που μπορώ να πω για το μικρό διάστημα που τον είχα προπονητή είναι ότι είναι πολύ σοβαρός και με καλό χαρακτήρα που σέβεται τους παίκτες. Είναι καλός και δουλεύει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και αυτό είχε φανεί και την χρονιά που τον είχα ως προπονητή, καθώς η Τσβόλε είχε μπει στα πλέι οφ του ολλανδικού πρωταθλήματος".

Για το αν μπορέσει να πειθαρχήσει την Εθνική: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Εθνική βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση, όποτε και ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο να έρθει δεν σημαίνει ότι θα γίνουν θαύματα και θα μαζευτούν όλοι οι πόντοι που χρειαζόμαστε για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Παρόλα αυτά είπα πως δίνει έμφαση σε κάθε τομέα του παιχνιδιού αλλά είναι διαφορετικό να προπονείς έναν σύλλογο και μία εθνική ομάδα".

Για την προσωπικότητα του: "Σαν προπονητής είναι σοβαρός και έχει προσωπικότητα, αλλά δεν έχει διαχειριστεί ποτέ μεγάλους ποδοσφαιριστές ανάλογους με αυτούς που έχουμε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ένας προπονητής πρέπει να είναι το «κεφάλι» στα αποδυτήρια".

Καραγκούνης: "Ο Φαν'τ Σιπ δεν έχει διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες"

Για το αγωνιστικό κομμάτι: "Δεν ξέρω τι σύστημα θέλει να παίξει, αλλά στη Τσβόλε χρησιμοποιούσε το 4-3-3 με δύο εξτρέμ. Το έναν τον ήθελε πάντα στην γραμμή και τον άλλον σαν δεύτερο δεκάρι. Έτσι πήγαιναν όλα τα παιχνίδια με μερικές εξαιρέσεις, δημιουργώντας προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Θα ήθελα να σταθώ και στον βοηθό που είχε στην Τσβόλε ο οποίος πλέον βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της εθνικής Ολλανδίας. Αυτοί οι δύο συνδυάστηκαν και έφεραν την επιτυχία".

Για την άποψη που είχαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Τσβόλε για τον Φαν'τ Σιπ: "Θυμάμαι ότι ήταν πιο κοντά με τους Ολλανδούς. Επειδή βρισκόταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση υπήρχαν φορές που συμμετείχε στις ασκήσεις και έμοιαζε σαν να ήταν συμπαίκτης μας, κάτι που τον έκανε να δεθεί μαζί μας πολύ γρήγορα".

Για το αν με τους μεγαλύτερους αντιπάλους αλλάζει το σύστημα του: "Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του, αλλά αναλόγως τον αντίπαλο μπορεί να άλλαζε κάποια πράγματα είτε ομαδικά είτε ατομικά. Σίγουρα θα θέλει πολλή δουλειά για να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα".

Για το αν τον είχε προπονητή όταν τραυματίστηκε σοβαρά: "Τον πρόλαβα για έναν χρόνο. Ήμουν ακριβώς μετά τον τραυματισμό μου και οι συμπαίκτες μου ήταν πιο μπροστά από εμένα. Παρόλα αυτά έβλεπα την δουλειά που γινόταν στις προπονήσεις".

Για το αν θα πρέπει η ελληνική Ομοσπονδία να κινηθεί για Έλληνα ή ξένο προπονητή: "Ο καθένας έχει το κύρος του και την δικιά του καριέρα".

Για το ποδοσφαιρικό μέλλον του μετά τη θητεία στη Λαμία: "Αυτή τη στιγμή εξετάζω κάποιες επιλογές που έχω, κυρίως από Ελλάδα και λιγότερο από εξωτερικό αν και θέλω να συνεχίσω στο εξωτερικό. Πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα αποφασίσω. Αυτό που προέχει είναι να έχω την υγεία μου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ