ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόσοβο - Ελλάδα 1-2: Νίκησε και βρέθηκε στην κορυφή

NATIONS LEAGUE / ΚΟΣΟΒΟ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
NATIONS LEAGUE / ΚΟΣΟΒΟ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δύο γρήγορα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0 στο Κόσοβο και έφτασε στην επικράτηση με 2-1, ούσα σοβαρή και πειθαρχημένη και πήρε το τρίποντο που της έδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο της. (VIDEOS)

Την πρώτη της νίκη στο Nations League πέτυχε η Ελλάδα που κέρδισε το Κόσοβο 2-1 σκοράροντας στις αρχές κάθε ημιχρόνου και πήρε το τρίποντο που την έφερε στην πρώτη θέση του ομίλου της με τέσσερις βαθμούς χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Σλοβενία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν σοβαρό και πειθαρχημένο, πέτυχε τα γκολ που του έλειψαν κόντρα στη Σλοβενία, με τους Λημνιό και Σιόβα και έφυγε με το διπλό από την Πρίστινα. Η Ελλάδα δεν έθελξε με την απόδοση της αλλά είχε την ουσία κόντρα σε μια ομάδα που σίγουρα είναι χαμηλότερης δυναμικής από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι επί της Σλοβενίας καθώς οι Σταφυλίδης, Φορτούνης και Κουλούρης πήραν τις θέσεις των Σιόβα, Μάνταλου και Παυλίδη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άλλαξε τη διάταξη του με τον Φορτούνη να παίζει στα αριστερά και τον Λημνιό στα δεξιά και τον Μπακασέτα πίσω από τον Κουλούρη.

1. ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κόντρα στο Κόσοβο η Ελλάδα είχε αυτό που θέλει κάθε ομάδα, ένα γρήγορο γκολ στο κάθε ημίχρονο. Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ κατάφερε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και να σκοράρει μόλίς στο 2' με το Λημνιό μετά από ωραία επίθεση και τρεις γρήγορες πάσες που έφεραν τον επιθετικό της Εθνικής απέναντι από τον Ουικάνι. Ο Λημνιός με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα και έδιωξε παράλληλα το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Ελλάδα βρήκε ένα γρήγορο γκολ για το 2-0. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα και ο Σιόβας που είχε περάσει στο ματς αντί του Σταφυλλίδη με υπέροχη τρόπο κατέβασε τη μπάλα, γύρισε και σκόραρε, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την Εθνική Ελλάδας.

2. ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ

Τα δύο γρήγορα γκολ βοήθησαν την ομάδα του Φαν Σιπ να διώξει από πάνω το άγχος της αναμέτρησης. Η Εθνική μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της αλλά ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη, δεν απειλήθηκε, παρά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο ουσιαστικά, κράτησε το Κόσοβο στο μεγαλύτερο μέρος μακριά από την εστία του Μπάρκα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη και το τρίποντο.

Η Ελλάδα κράτησε μπάλα στα πόδια της για περισσότερη ώρα, είχε και άλλες όμορφες ενέργειες και ευκαιρίες για γκολ με τους Μπακασέτα και Κουλούρη και θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε άλλα τέρματα πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα.

3. ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ

Η Ελλάδα στάθηκε και άτυχη στη διάρκεια του αγώνα καθώς είδε τον Κώστα Σταφυλλίδη να φεύγει από το ματς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου. Ο αρχηγός της ομάδας του Φαν Σιπ έπεσε και χτύπησε στο 36' και έβγαλε τον αριστερό του ώμο. Αναγκάστηκε έτσι ο Ολλανδός τεχνικός να προβεί σε μια αναγκαστική αλλάγή που εν μέρει μπορεί να άλλαξε και τα πλάνα του με τον Σιόβα να περνάει αντί του Σταφυλλίδη.

Αυτή η ατυχία βέβαια έφερε στο παιχνίδι τον δεύτερο σκόρερ της Εθνικής Ελλάδος, τον Σιόβα, ο οποίος είχε μείνει στον πάγκο αν και εκ των καλύτερων στο πρώτο ματς με τη Σλοβενία.

4. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ ΕΦΕΡΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Το Κόσοβο είχε τις στιγμές του και μπόρεσε να φτάσει στη μείωση του σκορ στο 82' με πανέμορφο τέρμα του Μπερνάρντ Μπερίσα με γυριστό. Μετά το τέρμα αυτό οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο ματς με την Ελλάδα να δίνει χώρο και το Κόσοβο απείλησε δύο ακόμη φορές μέχρι το τέλος της αναμέτρησης αλλά τελικά η Ελλάδα μπόρεσε και κράτησε μεχρι τέλος τη νίκη.

Γήπεδο: Fadil Vokrri

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Ουικάνι, Βοϊβόντα (58' Ρασκάι), Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέργιοναι, Χαλίμι (55' Χασάνι), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα, Τσέλινα, Νουχίου, Ζένελι (54' Μ. Μπερίσα).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (39' Σιόβας), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης (60' Μασούρας), Κουλούρης (83' Μάνταλος).

ΓΚΟΛ: 82' Μ. Μπερίσα/2' Λημνιός, 51'Σιόβας

Κίτρινες: 45' Β. Μπερίσα, 84' Νουχίου, 88' Μ. Μπερίσα/45' Κουλούρης, 89' Κουρμπέλης

Διαιτητής:Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Βοηθοί: Ίβο Ναντβόρνικ (Τσεχία) - Τόμας Μοκρούς (Τσεχία)

Τέταρτος: Μίροσλαβ Ζελίνκα (Τσεχία)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ