ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νικοπολίδης: "Δεν συμφωνώ να μοιράζονται τα παιχνίδια οι γκολκίπερ"

Νικοπολίδης: "Δεν συμφωνώ να μοιράζονται τα παιχνίδια οι γκολκίπερ"
Nikopolidis, eurokinissi NIKOPOLIDIS, EUROKINISSI

Στο περιθώριο της εκδήλωσης των Legends 2004 ο Αντώνης Νικοπολίδης οποίος βρέθηκε σε αυτήν ρωτήθηκε για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη να μοιράσει τα παιχνίδια στους τρεις γκολκίπερ και εξέφρασε την αντίρρηση του.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το απόγευμα της Κυριακής στην προσπάθεια των Legends 2004 να σπάσουν το ρεκόρ γκίνες παραβρέθηκαν πλην των Στέλιου Γιαννακόπουλου και Δημήτρη Παπαδόπουλου τόσο ο Αντώνης Νικοπολίδης όσο και ο Βασίλης Τσάρτας αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδος, Άγγελος Μπασινάς.

Όλοι τους μάλιστα έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της "Cosmote TV" που έδειξε ζωντανά την όλη εκδήλωση και όλοι τους μίλησαν τόσο για την προσπάθεια των Γιαννακόπουλου - Παπαδόπουλου όσο και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μάλιστα ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν τόσο καλοί γκολκίπερ στην Εθνική Ελλάδος και αυτό κάνει δύσκολο το έργο του εκάστοτε προπονητή για να επιλέξει τον ιδανικό.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελπίδων εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη να μοιράσει στους τρεις γκολκίπερ τα τρία παιχνίδια λέγοντας πως πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αισθάνονται σιγουριά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Έχουμε καλούς γκολκίπερ αυτή είναι η αλήθεια. Είναι επιλογή του προπονητή, έτσι το σκέφτηκε, αποφάσισε ότι έπρεπε να μοιράσει τα τρία παιχνίδια στους τρεις τερματοφύλακες. Δεν συμφωνώ. Ποτέ δεν ήμουν αυτής της επιλογής. Θεωρούσα ο βασικός έπρεπε να πάρει τα παιχνίδια και μόνο αν δεν πάει καλά να αλλάξει. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αισθάνονται σιγουριά".

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ"

Ο βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής, Στέλιος Γιαννακόπουλος, υποστήριξε με τη σειρά του πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εκ των έσω και ζήτησε άπαντες να ρίξουν τους τόνους:

"Να μην ξεχνάμε ποια ποδοσφαιρική χώρα είμαστε, τι έχουμε καταφέρει. Έχουμε δώσει το παρών σε μεγάλα ραντεβού, εμείς θέλουμε να είμαστε παρόντες. Τεράστιες ποδοσφαιρικές δυνάμεις όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Γερμανία αποτυγχάνουν που και που. Πρέπει να κρατήσουμε τη μπάλα χαμηλά και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Εθνική θέλω να τονίσω ότι όλοι πρέπει να ρίξουμε τους τόνους.

Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και εγώ από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Όντως είμαστε σε δύσκολο σημείο και πρέπει να βρούμε τη λύση ώστε να φέρουμε την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Μπορούμε εκ των έσω να βρούμε τη λύση και όλοι μαζί αγαπημένοι να πάμε μπροστά. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ και ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα".

ΜΠΑΣΙΝΑΣ: "ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ"

Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Άγγελος Μπασινάς, ρωτήθηκε για την ποιότητα στη μεσαία γραμμή με τον παλαίμαχο μέσο να παραδέχεται ότι τώρα ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα στο χώρο του κέντρου, όχι όμως και ομαδικότητα όπως στην ομάδα του 2004 λέγοντας:

"Όπως και τότε έτσι και τώρα θα πρέπει όποιος παίζει στη μεσαία γραμμή να δίνει την καλύτερο του εαυτό. Εμείς ίσως να μην έχουμε την ποιότητα που έχουν τώρα αλλά είχαμε ομαδικό πνεύμα και παίζαμε ο ένας για τον άλλο. Να γίνει το ίδιο και τώρα και να προσπερνάμε τις δυσκολίες".

ΤΣΙΑΡΤΑΣ: "ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ"

Όσο για τον Βασίλη Τσιάρτα σε ερώτηση που του έγινε για το αν βλέπει στο πρόσωπο του Κώστα Φορτούνη τον εαυτό του υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις και να μην φορτώνονται με επιπλέον βάρος οι Έλληνες διεθνείς:

"Καλό θα ήταν, το λέμε πολλά χρόνια να μην κάνουμε συγκρίσεις. Αφήστε να τις κάνουμε μετά όταν θα ολοκληρώσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα. Μην προσθέτουμε βάρη μέσω των συγκρίσεων. Μακάρι τα παιδιά να μπορέσουν να αγαπήσουν την εθνική ομάδα, να κάνουν τη δική τους πορεία και να έχουν επιτυχίες και γιατί όχι να μην πανηγυρίσουμε μια επιτυχία ανάλογη με του 2004 στο μέλλον".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ