ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Legends 2004 είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Oι Τάκης Φύσσας, Αντώνης Νικοπολίδης και Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλούν στο Sport24.gr για την προσπάθεια των Legends 2004, το μυστικό που κρύβεται στο οικογενειακό κλίμα, το βαθύτερο νόημα του φιλικού με την Ισπανία, αλλά και την απουσία του... Χοακίν.

Ο αγώνας των Legends 2004 με τους Spain National Team Legends στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (09/06, 21:00) αποτελεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της ημέρας, αλλά κι ένα απ' τα σπουδαιότερο της χρονιάς, παρά το γεγονός πως πρόκειται για φιλικό.

Κι ο λόγος είναι φυσικά πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Ιατρών) και του Χαμόγελου του Παιδιού Πάτρας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 συνεχίζουν να στέλνουν κοινωνικά μηνύματα, αλλά και να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και των επιτυχιών τους. Μέσα στην εβδομάδα, οι Legends πραγματοποίησαν προπόνηση στο Προπονητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά προκειμένου να τεστάρουν τις... αντοχές του και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το σπουδαίο ματς.

Οι Legends 2004 είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα
24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Το Sport24.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και συνομίλησε, πέρα από τους Γιώργου Καραγκούνη και Άγγελο Μπασινά, και με τους Τάκη Φύσσα, Αντώνη Νικοπολίδη και Στέλιο Γιαννακόπουλο. Το σχόλιο για την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται, παρότι έχουν σταματήσει χρόνια το ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε να μην γίνει.

"Μας κολακεύεις. Μόνο ο Στέλιος είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση (σ.σ. γέλια) ", απαντάει με χιούμορ ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ ο Τάκης Φύσσας προσθέτει πως "κάποιοι από εμάς διατηρούμε σε καλά επίπεδα τη φυσική κατάστασή μας. Βέβαια, το βασικό δεν είναι να παίζουμε καλά σ' αυτή την ηλικία. Θέλουμε να είμαστε γεροί. Για πολλούς, είναι τρόπος ζωής. Ξέρεις, οι περισσότεροι ασχολούμαστε και με παιδιά, επομένως θα πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα. Πλέον, τα πάντα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο".

Να μην σβήσει ποτέ η φλόγα που έχει αυτή ομάδα

"Πέρα από το φιλανθρωπικό χαρακτήρα των αγώνων, πιστεύουμε πως αυτή η ομάδα πρεσβεύει πολλά περισσότερα. Θεωρούμε πως, μέσω των συγκεκριμένων παιχνιδιών, όπου είναι παρούσες μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αποδεικνύουμε πως παραμένουμε δεμένοι και ενωμένοι, αλλά και πως όσα πετύχαμε δεν ήταν θέμα τύχης. Το σημαντικότερο, για εμάς, είναι να μην σβήσει ποτέ η φλόγα και το πάθος που είχε και έχει αυτή ομάδα", σχολιάζει ο Νικοπολίδης, με τον Φύσσα να συμφωνεί απόλυτα:

"Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως πρέπει να είμαστε κι ένα κίνητρο για τα νέα παιδιά. Θέλουμε να τους αποδείξουμε πως η επιτυχία του 2004 μπορεί να επαναληφθεί, αρκεί να υπάρχουν τα σωστά πρότυπα. Κι εμείς εμπνευστήκαμε από κάποιους άλλους ανθρώπους και πετύχαμε τον άθλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Μακάρι οι επόμενες γενιές να κάνουν ανάλογες ή ακόμα και μεγαλύτερες επιτυχίες".

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Η απόφαση των Legends να δίνουν φιλικούς αγώνες στην επαρχία και όχι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια, αφού ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο, όπως υποστηρίζει κι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

"Γενικά, ο κόσμος στην επαρχία αγκαλιάζει πάρα πολύ και την τωρινή Εθνική, αλλά και τη δική μας. Πέρυσι, η παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Inter Forever μάς προκάλεσε μία ευχάριστη έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε να είναι γεμάτο το Παγκρήτιο. Όμως, είναι ένα δείγμα για το πόσο μεγάλη ήταν εκείνη η επιτυχία και πόσο ψηλά μάς έχει ο κόσμος στη συνείδησή του".

Για πολλούς από εμάς, το ποδόσφαιρο είναι η ίδια η ζωή μας

Το φιλικό με την Ισπανία ξυπνάει μνήμες στον παλαίμαχο διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, αφού το 2003, με δικό του γκολ, η Ελλάδα είχε νικήσει 1-0 την Ισπανία στη Σαραγόσα. Άραγε, θα ήθελε να επαναλάβει κάτι παρόμοιο στο αποψινό παιχνίδι;

"Όπως είπαν και τα παιδιά, δεν παίζουμε μπάλα μόνο για να παίξουμε. Μέσα από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μπορείς να περάσεις διάφορα μηνύματα, όπως είναι η ενότητα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι απλά ένα σπορ. Μερικοί θεωρούν πως είναι κι ίδια η ζωή. Για πολλούς από εμάς, για να μην πω για όλους μας, είναι η ίδια η ζωή μας, καθώς από το ποδόσφαιρο έχουμε πάρει απίστευτα πράγματα. Είμαστε αναγνωρίσιμοι, μπορούμε να περάσουμε μηνύματα και θετικά πρότυπα στη νεολαία".

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Απ' την πλευρά του, ο Νικοπολίδης στέκεται στο σεβασμό που έχουν κερδίσει οι Legends χάρη στην επιτυχία του 2004.

"Νομίζω πως έχουμε κερδίσει το σεβασμό παγκοσμίως. Χώρες όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να κατακτάς ένα Euro ή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και κατανοούν απόλυτα πως πετύχαμε έναν πραγματικό άθλο το 2004. Μία ομάδα κατάφερε, μέσα σε ένα καλοκαίρι, να φέρει τα πάνω-κάτω.

Μας σέβονται και ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματά μας. Πιστεύω πως μελλοντικά θα δώσουμε κι εμείς παιχνίδια στο εξωτερικό. Γενικά, αυτή η ομάδα έχει κερδίσει περισσότερο το σεβασμό στο εξωτερικό, παρά στο εσωτερικό".

Ευτυχώς ο Χοακίν παίζει ακόμα ποδόσφαιρο

Προτού προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την... ιντριγκαδόρικη ερώτηση για τον Χοακίν, ο οποίος του είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αγώνα των δύο ομάδων το 2004, ο Τάκης Φύσσας μάς διακόπτει, λέγοντας "άσε, τώρα θα το έλεγα", με τον Νικοπολίδη να παίρνει την... ασίστ και να σχολιάζει "ο Χοακίν παίζει ακόμα ποδόσφαιρο" και τον παλαίμαχο μπακ να αποκρίνεται χαμογελαστός "ευτυχώς, ευτυχώς. Ο Χοακίν παίζει ακόμα ποδόσφαιρο, οπότε θα έχω ένα ευχάριστο απόγευμα.

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Γενικά, να ξέρεις πως σ' αυτή την ομάδα αρέσει ο αυτοσαρκασμός. Είχαμε το γνώθι σαυτόν και γνωρίζαμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Αν είχαμε το μυαλό πάνω απ' το κεφάλι, δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Όπου παίξαμε, είχαμε επιτυχίες. Κάναμε, μέσω της Εθνικής, υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Όπως σου προείπα, το νόημα αυτών των αγώνων είναι βαθύτερο. Θέλουμε να δείξουμε πως ενωμένοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Το βλέπουμε και ως μία υποχρέωση απέναντι στο ποδόσφαιρο, το οποίο μας έδωσε τόσα πολλά".

"Αν δεν υπάρχει το οικογενειακό κλίμα, δεν θα υπάρχει χαρά. Έτσι ξεκινήσαμε", σχολιάζει ο Φύσσας, με τον Νικοπολίδη να τον διακόπτει, συμπληρώνοντας πως "σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Απ' την πλευρά μας, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τον κόσμο να έρθει και να δει ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς τίποτα. Πιστεύω πως ο κόσμος των Πατρών, αλλά και των τριγύρω περιοχών θα είναι εκεί και θα το χαρεί όπως κι εμείς".

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

"Όσοι ζήσαμε την εμπειρία του εξωτερικού, αλλά και τα παιχνίδια της Εθνικής, καταλάβαμε πως το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Οπότε οικογένειες που φοβούνται να πάνε σε επίσημα παιχνίδια, θα ήταν καλό να δώσουν το παρών στο συγκεκριμένο ματς. Και γενικότερα, να ξέρει ο κόσμος πως δεν θα περιοριστούμε μόνο σε καθαρά ποδοσφαιρικές δράσεις. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία", είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιαννακόπουλος ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας.

Photo Credits: Ειρήνη Προβίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Legends θέλουν φιλικό με Πορτογαλία 2004 και Ρονάλντο!
Legends 2004: "Παίζουμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"
VIDEO: Το reunion του Ότο Ρεχάγκελ με τους Έλληνες διεθνείς
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ