ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρέτσος: "Σημαντικό που επέστρεψα στα παιχνίδια και την Εθνική"

ΕΛΠΙΔΕΣ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2021 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Retsos, Ethniki Elpidon (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων, Παναγιώτης Ρέτσος, μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για την επιστροφή του μετά από απουσία δέκα μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους και τη σημασία που είχε για αυτόν το παιχνίδι με τη Λιθουανία.

Η Εθνική Ελπίδων κέρδισε 1-0 τη Λιθουανία την Τρίτη το απόγευμα στο "Ελ Πάσο" και έκανε το δυο στα δυο στην πορεία της για τα προκριματικά του Euro 2021 και πλέον κοιτάει μπροστά στα επόμενα δύσκολα ματς που θα έρθουν

Μπροστά κοιτάει όμως και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Παναγιώτης Ρέτσος, για τον οποίο η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Λιθουανία είχε τη δική της σημασία.

Ο ταλαντούχος Έλληνας αμυντικός, ο οποίος την περσινή σεζόν στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 29 Νοεμβρίου 2018 όταν είχε παίξει κόντρα στην Λουντογκόρετς με τη φανέλα της Λεβερκούζεν για 34 λεπτά. Έκτοτε όμως μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα έπαιρνε μέρος μόνο σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.

Για αυτό και είχε τόση όρεξη να παίξει, για αυτό και όταν τελείωσε το ματς έλεγε στους δικούς του ανθρώπους που είχαν έρθει να τον δουν πως είχε όρεξη να παίξει και άλλο και πως ήθελε να μην τελειώσει το ματς.

Ο Ρέτσος μάλιστα στο παιχνίδι με την Λιθουανία αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, έχοντας αρκετά καλή απόδοση, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στην Ελπίδων και δείχνοντας ότι κάλλιστα μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ, όσο και ως δεξιός μπακ, όσο και ως αμυντικό χαφ. Και φυσικά ο Γιάννης Γκούμας του είχε δώσει το περιβραχιόνιο καθώς κανείς άλλος στην Ελπίδων δεν έχει καταφέρει ως τώρα όσα ο 21χρονος Έλληνας αμυντικός.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρέτσος με την απλότητα και το ήθος που τον διακρίνει κάθισε να βγάλει φωτογραφίες με όλους τους μικρούς φίλους που έσπευσαν πάνω του ενώ ήταν ένας από τους τελευταίους που αποχώρησε από το "Ελ Πάσο".

Πριν φύγει όμως μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί της Λιθουανίας, τα επόμενα ματς που έρχονται, τη σημασία της επιστροφή τους στην Εθνική Ελπίδων αλλά και το πόσο έτοιμος είναι για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λεβερκούζεν.

Νίκη με 1-0 και τρίποντο, αλλά μια επικράτηση που ήρθε αγχωτικά;
"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, είχαμε προετοιμαστεί ανάλογα όμως, είχαμε κάνει ένα πολύ καλό φιλικό στην Γερμανία, είχαμε αγωνιστεί πολύ καλά. Από εκεί και πέρα είχε αρκετή ζέστη που μας δυσκόλεψε, τα δώσαμε όλα όλοι στην ομάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις πόντους. Κάναμε το δυο στα δυο και πάμε με ψυχολογία για τον επόμενο μήνα για τον επόμενο αγώνα με την Τσεχία και μετά το Νοέμβριο με την Σκωτία".

Έχετε βγάλει ένα εύκολο πρόγραμμα παίζοντας με Σαν Μαρίνο και Λιθουανία και ακολουθούν δύσκολα ματς με Κροατία, Τσεχία, Σκωτία. Πως τα περιμένεις;
"Η αλήθεια είναι πως ίσως τα πιο δύσκολα παιχνίδια ήταν αυτά που παίξαμε τώρα με Λιθουανία και Σαν Μαρίνο. Αυτά ίσως να είναι κάποιες φορές και τα δυσκολότερα παιχνίδια. Παίξαμε πριν κάποιες μέρες με τη Γερμανία σε φιλικό, ήμασταν αρκετά καλοί, είχαμε πολλές ευκαιρίες, μείναμε με δέκα παίκτες από το 34 και μετά ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά κάποιες φορές η Ελλάδα έχει προβλήματα με αυτές τις ομάδες και όχι με τις μεγάλες".

Είδαμε τον Λημνιό να κατεβαίνει από την πρώτη ομάδα και τους Βρουσάι, Παυλίδη να είναι στην Ανδρών πως βλέπεις αυτή τη διαδικασία ότι μπορείτε κάποια παιδιά, ήσουν ένας απ' αυτούς στο παρελθόν, που έπαιζες και με τις δυο ομάδες;
"Εγώ δεν είμαι καθόλου κατά σε αυτό. Ίσα-ίσα είμαι υπέρ. Τα παιδιά που δεν θα παίξουν στην πρώτη ομάδα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής φυσικά μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν την Εθνική Ελπίδων. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να παίζει στην Εθνική και δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν υποτιμητικό αν από την Ανδρών κατεβούμε στην Ελπίδων. Και πραγματικά είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεται κάποιος στην Εθνική".

Ρέτσος: "Σημαντικό που επέστρεψα στα παιχνίδια και την Εθνική"

Πόσο καιρό είχαμε να σε δούμε να παίζεις ως αμυντικό χαφ;
"Αμυντικό χαφ είχατε να με δείτε δυόμισι-τρία χρόνια. Κυρίως είχα να με δω και εγώ να παίζω ένα χρόνο και κάτι. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα τον πρώτο μου, ας το πούμε επίσημο αγώνα, και είμαι πίσω στα γήπεδα μαζί με τα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό που είμαι πίσω στην Εθνική".

Είπες από μόνος σου πως είχες ουσιαστικά να παίξεις σχεδόν ένα χρόνο, πέρασες μια ταλαιπωρία πέρυσι με κάποιους τραυματισμούς, πως αισθάνεσαι φέτος;
"Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Φυσικά χρειάζομαι χρόνο, να βρω πάλι τον εαυτό μου αλλά κάνω σταθερά βήματα και ανυπομονώ να αγωνιστώ πάλι και στην ομάδα μου στην Bundesliga".

Πως είναι τα πράγματα στη Λεβερκούζεν;
"Είναι πολύ καλά. Φέτος έχουμε και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικό και για μένα και για την ομάδα. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε πάρα πολλούς νεαρούς παίκτες, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είμαστε έτοιμοι για να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποια διάκριση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ