ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκίμπε: "Μας έλειπαν βασικοί ποδοσφαιριστές"

UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Μίκαελ Σκίμπε και στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Φινλανδία καθώς στάθηκε στην έλλειψη βασικών ποδοσφαιριστών ενώ μίλησε και πάλι για ατυχία με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου.

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 2-0 από την Φινλανδία με τον Μίκαελ Σκίμπε να ρίχνει τις ευθύνες στην απουσία βασικών ποδοσφαιριστών του και... γρήγορων αμυντικών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναχαιτίσει το γρήγορο παιχνίδι των Φινλανδών.

Ο Γερμανός επίσης μίλησε για ατυχία με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου και εξέφρασε τη σιγουριά του πως σε ένα μήνα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Χαρακτηριστικά είπε στη συνέντευξη Τύπου:

"Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην Φινλανδία για τη νίκη. Θα ήθελα να πω ότι δεν ήμασταν σε θέση να σταματήσουμε το τρανζίσιον του αντιπάλου, ιδίως στο δεύτερο μέρος. Δεν σταθήκαμε τυχεροί με την αντικατάσταση του Σωκράτη στην αρχή του δευτέρου μέρους και κατευθείαν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ.

Η ομάδα της Φινλανδίας τα πήγε καλύτερα, έκανε ευκαιρίες αλλά λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα είχαμε μια καλή στιγμή και δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι.

Είμαστε λυπημένοι αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα έχω στην διάθεση μου κάποιους παίκτες κλειδιά και θα είμαστε σε καλύτεροι κατάσταση".

Τι δεν πήγε καλά, τι σχεδιάσατε και δεν σας βγήκε. Για δεύτερο ματς δεν τα πήγε καλά η Εθνική Ελλάδα. Θέλω να μας εξηγήσετε ποδοσφαιρικά γιατί η Φινλανδία θύμιζε... τη Βραζιλία στο γήπεδο;
"Πρώτα απ' όλα όπως είπα πριν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση της Φινλανδίας. Αυτό μας δημιούργησε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος χωρίς πολλές ευκαιρίες για τον αντίπαλο βέβαια. Στο δεύτερο μέρος είχαν περισσότερες ευκαιρίες. Μας έλειπαν αρκετοί αμυντικοί ποδοσφαιριστές μας και αυτό έπαιξε ρόλο στο να σταματήσουμε το γρήγορο τρανζίσιον της Φινλανδίας".

Τέσσερα παιχνίδια παίζουμε κακό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξει αυτή η εικόνα ή εμείς πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή είναι η Εθνική ομάδα και αυτό θα βλέπουμε;
"Όπως το είπατε δεν συμφωνώ με όσα είπατε. Στο πρώτο ματς με την Εσθονία κάναμε αρκετές φάσεις και κερδίσαμε το παιχνίδι και στην Ουγγαρία είχαμε περισσότερες φάσεις από τον αντίπαλο και χάσαμε. Σήμερα θεωρώ ότι ο αντίπαλος ήταν πιο επιθετικός, πιο γρήγορος στο τρανζίσιον, πιο δυνατός. Θεωρώ ότι σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε σε καλύτερη φόρμα, θα έχουν γυρίσει κάποιοι παίκτες κλειδιά, οπότε θα είμαστε καλύτεροι".

Η έλλειψη πάθους είναι θέμα διάθεσης των παικτών ή συμβαίνει κάτι άλλο, σε ένα παιχνίδι που ήταν τελικός επί της ουσίας;
"Θα ήθελα να επαναλάβω όσα είπα πριν ότι μας έλειπαν τέσσερις, πέντε γρήγοροι ποδοσφαιριστές. Μας έλειπε ο Δώνης, ο Ρέτσος που είναι αρκετά γρήγορος αμυντικός. Δεν ήταν μαζί μας ο Μάνταλος. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις όλους αυτούς τους παίκτες με άλλους που θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ας ελπίσουμε να τους έχουμε στο άλλο παιχνίδι μαζί μας και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο".

Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να έρθουν οι νίκες και ίσως η πρόκρισης; "Ναι σίγουρα, θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία σε τέσσερις εβδομάδες κόντρα στη Φινλανδία και θα πρέπει να δείξουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι. Να είμαστε δυνατοί, να έχουμε περισσότερη ποιότητα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ