ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τουρκία - Ελλάδα 2-1: Αλχημείες και απουσίες οδήγησαν σε εύκολη ήττα

Τουρκία - Ελλάδα 2-1: Αλχημείες και απουσίες οδήγησαν σε εύκολη ήττα

Η Ελλάδα ηττήθηκε εύκολα 2-1 από την Τουρκία σε φιλικό στην Αττάλεια, δεχόμενη δύο γκολ μέχρι το 17'. Ντεμπούτο για τη "γαλανόλευκη" έκαναν οι Πασχαλάκης, Σιώπης, Βαλεριάνος, Ντουρμισάι και Κώτσιρας. (VIDEO)

Η Εθνική Ελλάδας που είχε σημαντικές απουσίες, έχασε 2-1 από την Τουρκία σε φιλικό που έγινε στην Αττάλεια. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, που πραγματοποίησε αλχημείες, χρησιμοποίησε πέντε παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει στο παρελθόν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τους Πασχαλάκη, Σιώπη, Βαλεριάνο, Ντουρμισάι και Κώτσιρα.

Τα γκολ για τους Τούρκους σημειώθηκαν μέχρι το 17', με τους Τζενγκίζ Ουντέρ και Καραμάν. Ο Κουρμπέλης μείωσε σε 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90'+3', όταν όλα είχαν κριθεί.

1. ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 2-0 ΣΤΟ 17'

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε αρκετές αλχημείες στο βασικό σχήμα. Φιλικό ήταν και ήθελε να δοκιμάσει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Για να καταλάβετε για τι ενδεκάδα μιλάμε, τρεις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους. Ο γκολκίπερ Πασχαλάκης, ο... στόπερ Βαλεριάνος και ο αμυντικός χαφ Σιώπης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα στα πρώτα λεπτά, ένα παιχνίδι που θύμισε σε μεγάλο βαθμό αυτό με τη Βοσνία. Τότε η "γαλανόλευκη" δέχτηκε δύο γκολ μέχρι το 15', στην Αττάλεια κόντρα στην Τουρκία τα δέχτηκε μέχρι το 17'.

Στο 11' ο Ουντέρ βρέθηκε έξω από την περιοχή της Εθνικής, αφύλαχτος, και αφού "κεραυνοβόλησε" τον Πασχαλάκη έκανε το 1-0. Έξι λεπτά μετά, ο Σάμαρης υπέπεσε σε σοβαρό λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Ουντέρ, ο οποίος πέρασε στον Καραμάν, που με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Εύκολα και απλά οι Τούρκοι βρήκαν δύο γκολ.

Δεν ήταν μόνο οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που δεν λειτουργούσαν καλά για την Εθνική. Ο Κούτρης συνάντησε δυσκολίες στο αριστερό άκρο της άμυνας, οι ανασταλτικοί χαφ αδυνατούσαν να μαρκάρουν σωστά, κυρίως ο Σάμαρης, ενώ οι προσπάθειες του Φορτούνη μεσοεπιθετικά δεν απέφεραν καρπούς, παρότι επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να πάρει τη μπάλα και να επιτεθεί.

2. ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο μετά το 25'. Ας πούμε από το 24', όταν το μακρινό σουτ του Σάμαρη βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ουγκουρτσάν. Η Εθνική έβρισκε τρόπο να φτάνει στην περιοχή των Τούρκων, αλλά όλες οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς.

Οι ποδοσφαιριστές του Σενιόλ Γκιουνές, την ίδια ώρα, δεν είναι ότι παρέμεναν σε παθητικό ρόλο, αλλά έφευγαν εύκολα μπροστά και μάλιστα στο 39' είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γιοκουσλού. Η τελευταία φάση άξια αναφοράς του πρώτου ημιχρόνου ήταν το σουτ του Φορτούνη στο 40', που πέρασε δίπλα από το δεξί παραθυράκι. Αξιόλογη προσπάθεια είχε κάνει ο Μαυρίας ως δεξιός μπακ.

3. Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ 4-4-2 ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΝΤΟΥΡΜΙ - ΚΩΤΣΙΡΑ

Σε αντίθεση με τον τρόπο που αγωνίστηκε η Τουρκία στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, έπαιξε πιο σφιχτά, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτό για την Εθνική να απειλήσει. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αριστερός μπακ πέρασε ο Σταφυλίδης και μπροστά του αντί του Πέλκα μπήκε ο Κολοβός. Στο 54' τη θέση του Βαλεριάνου πήρε ο Ντουρμισάι, ο οποίος έγινε ο τέταρτος Έλληνας παίκτης που έκανε ντεμπούτο στην Εθνική. Με αυτή την αλλαγή, η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 με ρόμβο, με Σιώπη αμυντικό χαφ, Φορτούνη στην κορυφή του ρόμβου, εσωτερικούς χαφ τους Μπουχαλάκη και Κολοβό και Ντουρμισάι - Κουλούρη στη γραμμή κρούσης.

Ο Σάμαρης γύρισε στόπερ δίπλα στον Κουρμπέλη. Οι Τούρκοι θα μπορούσαν νωρίτερα, στο 49', να κάνουν το 3-0, αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Τοσούν. Ο Αναστασιάδης έδωσε τη δυνατότητα και σε πέμπτο ποδοσφαιριστή να γράψει ιστορία. Ο Μαυρίας ένιωσε ενοχλήσεις και ως εκ τούτου τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Κώτσιρας του Αστέρα Τρίπολης. Και αυτός φόρεσε για πρώτη φορά τη "γαλανόλευκη" φανέλα.

4. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ 93'

Τα λεπτά περνούσαν, η Ελλάδα αδυνατούσε να παράξει σοβαρή απειλή προς την εστία της Τουρκίας, η οποία είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Η "γαλανόλευκη" δεν έκανε καθόλου καλό ματς, παρά τις αλλαγές του Άγγελου Αναστασιάδη, που έριξε στο ματς και τους Μάνταλο - Μπουχαλάκη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του φιλικού και νίκησαν δίκαια. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 93', ο Κουρμπέλης επωφελήθηκε από το σουτ του Κολοβού και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1. Το γκολ της τιμής για την Ελλάδα, που δεν είναι εφικτό να... σβήσει την προβληματική εμφάνιση, που μπορεί όμως να δικαιολογηθεί από τις τρανταχτές απουσίες.

Η Τουρκία ολοκλήρωσε το ματς με 58% ποσοστό κατοχής μπάλας και εννέα τελικές (έξι στον στόχο), ενώ η Εθνική είχε 42% κατοχή, επτά τελικές, εκ των οποίων οι τέσσερις στον στόχο. Ελπίδα είναι φυσικά η εικόνα της ελληνικής ομάδας να είναι ριζικά διαφοροποιημένη στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, με Ιταλία (08/06/2019, 21:45) και Αρμενία (11/06/2019, 21:45), στα προκριματικά του Euro 2020 που θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Γήπεδο: Antalya Atatürk Stadyumu

Διαιτητής: Radu Petrescu (Ρουμανία)

Βοηθοί: Radu Ghinguleac, Vladimir Urzica (Ρουμανία)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Τζενγκίζ Μεράς, Τουφάν (46' Οζιακούπ), Γιοκουσλού (61' λ. τρ. Τεκντερίμ), Ουντέρ (80' Μπελόζογλου), Γιαζιτσί, Τοσούν (55' λ. τρ. Γκιουβέν), Καραμάν (46' Ομούρ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46' Σταφυλίδης), Μαυρίας (73' λ. τρ. Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75' Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46' Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65' Ντουρμισάι), Κουλούρης.

Γκολ: 11' Ουντέρ, 17' Καραμάν - 93' Κουρμπέλης

Κίτρινες: 69' Οζιακούπ - 67' Κουρμπέλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ