ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βαγγέλης Παυλίδης: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο αστέρι της Εθνικής

Βαγγέλης Παυλίδης: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο αστέρι της Εθνικής

Ο 20χρονος Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε με την Εθνική Ελλάδας στην τρίτη του εμφάνιση με τη "γαλανόλευκη". Ποιος είναι όμως ο φορ της Βίλεμ; Το Sport24.gr σας παρουσιάζει αυτά που πρέπει να ξέρετε για την πορεία του.

Στην τρίτη του συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας, σε ηλικία 20 ετών, ο Βαγγέλης Παυλίδης σημείωσε εξαιρετικό γκολ το βράδυ της Τρίτης (15/10) κόντρα στη Βοσνία, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Ο Ολλανδός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, χάρη στον οποίο έφτασε να κάνει ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δικαιώθηκε για την απόφασή του να τον επιλέξει.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον φορ της Βίλεμ, μία μέρα μετά το 2-1 απέναντι στη Βοσνία.

1. ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΦΤΙΑΧΤΕΙ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε ηλικία 16 ετών, τον Ιανουάριο του 2015, ο Βαγγέλης Παυλίδης κάνει το βήμα για το εξωτερικό. Από τους Μπέμπηδες του Παναγιώτη Κερμανίδη (παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ) αφήνει τη Θεσσαλονίκη για να παίξει μπάλα στη Γερμανία. Θα αναρωτηθεί κανείς πώς και δεν τον άρπαξε κάποια ομάδα της πόλης.

Ήταν απόφαση του ίδιου και της οικογένειάς του να μη μείνει άλλο στην Ελλάδα, παρά να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά εκτός των συνόρων. Οι εκπρόσωποί του, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Ρίαν Καπαγιαννίδης, αυτοί δηλαδή που έφεραν τον Τζον Φαν Σιπ στην Εθνική, είχαν σχέσεις στη Γερμανία, τον έστειλαν στη Μπόχουμ.

Από εκεί ξεκίνησε να αποκτά τα εφόδια που τον... συντροφεύουν μέχρι σήμερα.

2. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΛΛΑΝΔΟ

Ο Παυλίδης ενσωματώθηκε αρχικά στην Κ17 της Μπόχουμ και μάλιστα στα 17 του έφτασε να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα που συμμετείχε στη Μπουντεσλίγκα 2. Ντεμπούτο κάτω από την καθοδήγηση ενός άλλου Ολλανδού προπονητή, του Gertjan Verbeek. Ήταν 15 Μαΐου 2016, όταν επιστρατεύτηκε στο 78' του εκτός έδρας αγώνα με την Heidenheim. Οι αλεπάλληλες αλλαγές προπονητών και ένας τραυματισμός του οδήγησαν τη διοίκηση της Μπόχουμ στην απόφαση να τον παραχωρήσουν δανεικό.

Ύστερα από εννέα συμμετοχές με την Κ17 (6 γκολ), 45 με την Κ19 (20 γκολ) και τέσσερις με την ομάδα των ανδρών, δεν θεωρήθηκε πρώτη επιλογή και τον Ιανουάριο του 2018 θα υπέγραφε στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ. Στην ομάδα της Βεστφαλίας έμεινε ένα χρόνο, με απολογισμό 32 συμμετοχές και επτά γκολ.

3. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΨΙΟΝ 250.000 ΕΥΡΩ

Το διάστημα της παραμονής του στην ομάδα της Βεστφαλίας, ενώ ανήκε στη Μπόχουμ, προτάθηκε στη Βίλεμ. Ο chief scout της ολλανδικής ομάδας, Gerard Wielaert, ταξιδεύει στη Γερμανία για να τον τσεκάρει από κοντά και εισηγείται στη διοίκηση της ομάδας του να αποκτηθεί. Η Βίλεμ συμφωνεί με τη Μπόχουμ για να τον πάρει ως δανεικό με οψιόν αγοράς 250.000 ευρώ.

Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2018-2019 κάνει 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σημειώνει έξι γκολ, η Βίλεμ δίνει 250.000 ευρώ στη Μπόχουμ και τον αγοράζει με συμβόλαιο τριών ετών. Η επιλογή της αποδεικνύεται απόλυτα επιτυχημένη, με δεδομένο ότι μιλάμε για τον δεύτερο σκόρερ της φετινής Eredivisie, με έξι γκολ σε οκτώ παιχνίδια.

4. Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΠΕΡ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει αδερφό ο οποίος επίσης παίζει μπάλα. Τέσσερα χρόνια μικρότερός του (γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου 2002), ο Βασίλης Παυλίδης είναι αριστεροπόδαρος στόπερ, ενώ μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ. Κι αυτός προερχόμενος από τους Μπέμπηδες, με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το προηγούμενο καλοκαίρι. Μάλιστα τα δύο αδέρφια έχουν το ίδιο ύψος, 1.86. Για να φτάσει μέχρι την Εθνική ανδρών ο Βαγγέλης, πέρασε από όλα τα μικρά τμήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Και ο αδερφός του αυτή τη στιγμή αποτελεί μέλος της Κ17. Οι δυο τους συγκατοικούσαν για 1,5 χρόνο στο Ντόρτμουντ όταν ο Βαγγέλης αγωνιζόταν στη Μπορούσια και ο μικρός στα τμήματα υποδομής της Σάλκε. Μάλιστα και οι δύο πήγαιναν στο ελληνικό λύκειο του Ντόρτμουντ.

Οι γονείς τους μένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά τουλάχιστον μια φορά τον μήνα επιδιώκουν να ταξιδεύουν στη Γερμανία και την Ολλανδία για να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους. Ο πατέρας τους έχει μεταφορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. "Τι να σας πω; Ότι χαίρομαι για τον γιο μου; Εννοείται αυτό" απάντησε ο πατέρας τους όταν του ζητήθηκε να βγει σε ραδιόφωνα της χώρας να μιλήσει. Άνθρωποι χαμηλών τόνων ο κ. Κώστας και η κα. Εύη, δεν παρεμβαίνουν στα του ποδοσφαίρου, απλά παρακολουθούν και καμαρώνουν.

5. Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μπορεί να αγωνιστεί ως καθαρόαιμο φορ, ως περιφερειακός επιθετικός και ως δεκάρι. Έχει τα τεχνικά στοιχεία για να παίξει τη θέση του επιτελικού μέσου, αν και δεν το προτιμάει. Το περσινό εξάμηνο στη Βίλεμ αγωνιζόταν ως περιφερειακός επιθετικός, ενώ φέτος ως στράικερ. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιταλία βρέθηκαν σκάουτς για να τον τσεκάρουν, αλλά μάταια, αφού ο Φαν Σιπ δεν τον χρησιμοποίησε. Λίγες μέρες μετά, όμως, με τη Βοσνία διακρίθηκε και σημείωσε το σεντερφορίσιο γκολ, με το οποίο έγινε προσωρινά το 1-0 για την Ελλάδα.

Εκτός από τις ιταλικές σειρήνες, το ίδιο ισχύει και από τη Γερμανία. Το ονοματεπώνυμό του έχει αποθηκευτεί στις ατζέντες ομάδων της Μπουντεσλίγκα. Άλλωστε τον γνωρίζουν από το πέρασμά του σε Μπόχουμ - Ντόρτμουντ, ενώ και ο ίδιος γνωρίζει άριστα τη γερμανική γλώσσα. Η ηλικία των 20 ετών, η αποτελεσματικότητά του και η εκπαίδευση στη Γερμανία τον καθιστούν αυτή τη στιγμή ένα ελκυστικό πακέτο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ