ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χατζηγιοβάνης: "Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελπίδων, καλό να παίζουν κάποια παιδιά στην Ανδρών"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μετά το παρθενικό του γκολ με την Εθνική Ελπίδων, μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα play off του EURO 2019 και στάθηκε στο ταλέντο που έχει αυτή η φουρνιά.

Φέτος είναι η χρονιά του και κάλλιστα μπορεί να πει κανείς ότι βλέπει τους κόπους του και την σκληρή καλοκαιρινή δουλειά του να αποδίδει καρπούς. Ο λόγος για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη ο οποίος πλέον δείχνει πιο ώριμος τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου ώστε να φανερώσει το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει και να βοηθήσει τις ομάδες που αγωνίζεται. Τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την Εθνική Ελπίδων.

Με την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη την Δευτέρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός και στο έκτο του ματς με την Ελπίδων πέτυχε το παρθενικό του τέρμα. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ κόντρα στην Λευκορωσία ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τη νίκη με 2-0 και την συμμετοχή της Εθνικής στα μπαράζ και της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ιταλία το 2019.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι με την Λευκορωσία, την επικράτηση και το γκολ που πέτυχε αλλά και το ταλέντο που διαθέτει η συγκεκριμένη φουρνιά.

Σύμφωνα με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή η Εθνική άξιζε την απευθείας πρόκριση στα τελικά, ενώ απάντησε τι νοιώθει ο ίδιος ότι έχει αλλάξει και μέχρι στιγμής με την παρουσία του σε Παναθηναϊκό και Ελπίδων, αποτελεί ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να παρουσιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιστροφή στις νίκες και πρόκριση έστω και στα play off;
"Θεωρώ ότι στο ματς με την Λευκορωσία ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, προηγηθήκαμε και παρά το γεγονός ότι μείναμε με παίκτη λιγότερο, είπαμε να μείνουμε πίσω και να προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στην κόντρα. Θεωρώ ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα και την προσπάθεια των παικτών. Θεωρώ ότι αξίζαμε τη νίκη".

Πόσο δύσκολο ήταν να αντεπεξέλθετε παίζοντας με δέκα παίκτες;
"Νομίζω ήμασταν τυχεροί που είχαμε ανοίξει το σκορ. Είπαμε θα κάνουμε άμυνα και να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και ότι θα μας δινόταν η ευκαιρία να βγούμε στις αντεπιθέσεις και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Κάτι το οποίο κατάφεραμε. Βέβαια παρά το γεγονός ότι μείναμε με δέκα παίκτες από νωρίς δεν θεωρώ ότι απειληθήκαμε. Ο αντίπαλος είχε μια κατοχή ανούσια και δεν μας φόβισε".

Πέτυχες και το παρθενικό σου γκολ με την Ελπίδων και μάλιστα με κεφαλιά;
"Ήταν κάτι που δεν το περίμενα να σκοράρω με κεφαλιά. Βέβαια όταν είδα τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα χάρηκα αρκετά. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που εκπροσωπώ την Εθνική Ελπίδων και ελπίζω βήμα-βήμα να συνεχίσουμε και γιατί όχι να ανέβουμε και στην Ανδρών".

Σε εκείνη τη φάση είδαμε να είστε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή, ήταν κάτι που είχατε δουλέψει;
"Από ένα τέτοιο σημείο περιμένεις αυτόματα να βγει μια σέντρα δεν χρειάζεται να το δουλέψεις στην προπόνηση. Βέβαια πάντα κάνουμε σέντρες και τελειώματα. Πάντα πρέπει να γεμίζεις την αντίπαλη περιοχή".

Με το που σκόραρες πανηγύρισες με αρκετό πάθος;
"Ήταν το παρθενικό μου γκολ με την Εθνική ομάδα και μου βγήκε".

Η Ελλάδα τερμάτισε ως καλύτερη δεύτερη και των εννιά ομίλων, έχετε συζητήσει καθόλου για κάποιον πιθανό αντίπαλο;
"Είναι νωρίς να το πούμε. Ακόμα δεν είναι 100% οι ομάδες που θα βρεθούν στην κλήρωση μαζί μας. Σίγουρα όποιος και αν είναι ο αντίπαλος στα μπαράζ θα είναι δύσκολος. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να προκριθούμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σίγουρα το θέλουμε".

Πως κρίνεις την πορεία της Εθνικής σε αυτή την προκριματική φάση;
"Η πορεία της Εθνικής ήταν αρκετά καλή. Κάναμε μόνο μια ήττα από την Κροατία και αυτή μετά από αρκετές ατυχίες. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είναι καλοί παίκτες και δικαίως βρισκόμαστε εδώ που είμαστε".

Που θεωρείς ότι χάθηκε η πρώτη θέση; Στην Κροατία ή στην Θεσσαλονίκη;
"Νομίζω στην Θεσσαλονίκη. Αν και θα μπορούσαμε στην Κροατία να έχουμε φύγει με τον βαθμό ή τη νίκη. Ήμασταν άτυχοι, χάσαμε ευκαιρίες και μετά δεχτήκαμε το αυτογκόλ. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη μια άτυχη στιγμή έφερε το 1-1 και τώρα θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά, να είμαστε ήδη στα τελικά".

Η ομάδα δείχνει να έχει αρκετό ταλέντο και να ξεπερνά και τις απουσίες ή τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Που θα μπορούσε να φτάσει αν ήσασταν όλοι μαζί;
"Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Ελπίζω στα επόμενα χρόνια όλα αυτά τα παιδιά να είμαστε στην Ανδρών. Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελπίδων και είναι καλό να παίζουν κάποια παιδιά στην Ανδρών. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες και ο καθένας βήμα-βήμα με την σειρά του να μπορέσει να βρεθεί στην πρώτη ομάδα".

Δυο ενεργά στελέχη της Ελπίδων σε αυτή την προκριματική φάση, απουσίαζαν από το ματς, ο λόγος για τους Κουλούρη και Τσιμίκα. Μίλησαν μαζί σας;
"Ναι και οι δυο μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία και μας είπαν ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε μια οικογένεια στην Ελπίδων και αυτό φαίνεται σε κάθε ματς".

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά για σένα, αρχικά ο Παναθηναϊκός, τώρα η Εθνική Ελπίδων, τι έχει αλλάξει φέτος στον Τάσο Χατζηγιοβάνη;
"Έχω ξεκινήσει πάρα πολύ καλά τη χρονιά. Με έχει βοηθήσει ο προπονητής το κλίμα, εγώ θεωρώ ότι είμαι πιο ώριμος. Δουλεύω σε κάθε προπόνηση για να βελτιώνομαι και να κάνω ότι μπορώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα με βοηθούν, ακόμα και οι φίλοι μου, η οικογένεια μου. Παίρνω δύναμη απ' αυτούς".

Σε βλέπουμε ποιο ελεύθερο στα παιχνίδια στου στον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Παίζει και αυτό το ρόλο του;
"Μπορεί να είναι και αυτό. Έχω την ελευθερία από τους προπονητές μου. Νομίζω υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και προσπαθώ και εγώ όταν με βάζουν οι προπονητές μου να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθάω τις ομάδες μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ