ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίσιμη συνάντηση του Γεραπετρίτη με στελέχη της FIFA

Η κρίσιμη συνάντηση του Γεραπετρίτη με στελέχη της FIFA

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Ζυρίχη για την κρίσιμη συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και το "μνημόνιο" συνεργασίας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιωργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Ζυρίχη για την κρίσιμη συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και το "μνημόνιο" συνεργασίας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Υπουργός Επικρατείας, θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Έμιλυ Σο και τεχνικά κλιμάκια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης έχει συναντηθεί ήδη με την UEFA και στη συνάντησή του με τη FIFA έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν ένα "μνημόνιο", στο οποίο θα καθορίζονται όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ θα το εφαρμόσει και το καλοκαίρι στις εκλογές η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει ανθρώπους ευρύτερης αποδοχής για να φτιαχτεί ένα οικουμενικό ψηφοδέλτιο για μια νέα διοίκηση.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αυτό που θέλει η ελληνική πλευρά, είναι να δημιουργηθεί μια "Task Force" με Έλληνες κοινής αποδοχής που θα συμβουλεύει την ΕΠΟ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και θα ελέγχει αν το μνημόνιο εφαρμόζεται σωστά. Η κυβέρνηση λέει προς ώρας ότι δεν προτίθεται να κάνει μια τέτοια επιτροπή, αλλά στο παρασκήνιο της υπόθεσης αυτό συζητιέται εντόνως.

Επίσης, θα αυστηροποιηθούν οι ποινές σε ό,τι αφορά στη βία. Αυτό αφορά και τα πρόσωπα που θα εμπλέκονται είτε είναι χούλιγκαν είτε παράγοντες που έχουν συμπεριφορές εκτός πλαισιων και πειθαρχικού κώδικα και βέβαια για τις ομάδες.

Όσο για την πολυιδιοκτησία, θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών για όσο χρονικό διάστημα αρκεί. Δηλαδή, αν μια ομάδα τιμωρηθεί με αφαίρεση π.χ. πέντε βαθμών και δεν συμμορφωθεί, θα τιμωρηθεί εκ νέου και η ποινή εν συνεχεία θα μπορεί να φτάσει μέχρι και αποβολή από την Ευρώπη.

Η διαιτησία θα ανεξαρτητοποιηθεί από την ΕΠΟ. Μελετάται να επιστραφεί η διαχείρισή της στην Ομοσπονδία των διαιτητών, την ΟΔΠΕ και στους κατά τόπους συνδέσμους διαιτητών, όπως ήταν τη δεκαετία του '80. Με αυτό τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί και σε κάθε Σύνδεσμο η διδασκαλία που γινόταν στους διαιτητές κάθε Δευτέρα βράδυ. Από τότε που πέρασε στην ΕΠΟ η διαιτησία, αυτό σταματησε.

Επίσης, το πλάνο είναι να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ. Το θέμα τέθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων των FIFA-UEFA με τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αντέδρασε. Η κυβέρνηση θέλει να ψηφίζουν όλα τα σωματεία, που είναι περισσότερα από 4.000 σε μια πανελλαδική εκλογή διαδικασία που θα γίνεται σε όλη τη χώρα ταυτόχρονα, όπως οι κανονικές εκλογές.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετέπειτα ο Γιωργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί στην έδρα της FIFA, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οι επόμενες ημερες είναι πολύ κρίσιμες και θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ