ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Ο 47χρονος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώθηκε όπως αναμενόταν ως ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού. Η αγάπη του για τον ΟΦΗ και τη Λίβερπουλ και η θέση του για τα τηλεοπτικά.

Το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) έγινε γνωστό ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για Υφυπουργός Αθλητισμού.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και ο 47χρονος βουλευτής Ηρακλείου αναλαμβάνει επίσημα το εν λόγω Υπουργείο.

Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1972, σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παροσυίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από το πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Παροσυίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από το πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Έχει εργαστεί ως εργοδηγός δημοσίων έργων και τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Το Μάρτιο του 2001 ίδρυσε την εταιρεία "Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών" με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία, στη θέση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της οποίας βρίσκεται από το 2016.

1. ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει κρύψει τα συναισθήματά του για την ομάδα της γενέτειράς του, τον ΟΦΗ. Άλλωστε, εδώ και χρόνια παρακολουθούσε και παρακολουθεί τα ματς της ομάδας στο Γεντί Κουλέ ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Athletic Radio θυμήθηκε την πρώτη φορά που βρέθηκε συνοδευόμενος από τον πατέρα του στο γήπεδο.

"Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου. Είμαι ΟΦΗ τον αγαπώ τον ΟΦΗ και δεν θα το έκρυβα ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι οπαδός μιας ομάδας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρυβόμαστε και να ντρεπόμαστε. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη ιστορία.

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Έχουμε στο Ηράκλειο πολύ σημαντικές και ιστορικές ομάδες, όπως οι Εργοτέλης, Ηρόδοτος και άλλες ομάδες που έχουν κάνει πορεία μαγική. M’αρέσει το ποδόσφαιρο και τρελαίνομαι να βλέπω ανθρώπους που στον ελεύθερο τους χρόνο να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο και στον τόπο μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους της τοπικής περιοχής μας που προσφέρουν στον αθλητισμό έχοντας πάντα ψηλά το Κρητικό ποδόσφαιρο και δεν κοιτάνε μόνο να κερδίζουν αλλά κοιτάνε πάντα στο να πηγαίνει μπροστά ο τόπος και ο αθλητισμός.

Όταν είχα πάει πρώτη φορά στο Γεντί Κουλέ με τον πατέρα μου με δασκάλευε λέγοντας μου θα δεις πράγματα που θα σου φανούν παράξενα. Το ίδιο πράγμα προσπάθησα να κάνω στον γιο μου αλλά αυτός ήταν πιο παθιασμένος. Μάλιστα παίζει και ποδόσφαιρο. Μου αρέσει που περνάμε μαζί λίγο χρόνο μαζί και βλέπουμε ποδόσφαιρο".

2. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου πήρε θέση και για το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

"Δημιουργεί ανισότητες όλο αυτό. Το ποσό είναι τεράστιο για ορισμένες ομάδες και το κόστος των άλλων θα καλυφθεί με φόρους από τους πολίτες για να καλύψουν τα κενά. Υπάρχουν βέβαια και ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.

Όλο αυτό που έγινε φέτος και γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι ένα πρόχειρο πλάνο αν έχουν πλάνο, αφού παρουσιάζουν πολλά γκρίζα σημεία", είχε αναφέρει στη συνέντευξη της 6ης Ιουνίου.

3. ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει τη Λίβερπουλ, οπαδός της οποίας είναι κι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Sport24 Radio 103,3.

"Ήμουν Λίβερπουλ στον τελικό. Ήταν το φαβορί και το απέδειξε κερδίζοντας. Η Τότεναμ παρότι δεν ήταν το φαβορί έκανε φάσεις. Ήταν ένας δυνατός τελικός, ωστόσο στο παρελθόν έχουμε δει ποιο θεαματικούς", είχε αναφέρει ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού.

4. ΒΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού θα έλθει αντιμέτωπος μ' ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητισμό. Τη βία. Ο Λευτέρης Αυγενάκης την εντάσσει στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, κινούμενος στους άξονες της πρόληψης και της καταστολής.

"Δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι γενικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτεία. Η παιδεία με την ευρεία έννοια που πρέπει να δημιουργείται σε κάθε άνθρωπο. Είναι η πρόληψη και η καταστολή.

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού

Εμείς μιλάμε για την καταστολή πως να σταματήσουμε τους χούλιγκαν που χαλάνε την γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ ξεκινάω από την αρχή πως όλη η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει και να δημιουργήσει ανθρώπους έτοιμους. Είναι δουλειά της πολιτείας και των πολιτικών από την μια και από την άλλη των πολιτικών αφού πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους εαυτούς τους".

5. ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Συγκέντρωσε 24.237 σταυρούς, όπως προέκυψε με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο Νομό Ηρακλείου. Αναδείχθηκε πρώτος στη σταυροδοσία από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γενικά στο νομό καθώς ο πρώτος σε σταυρούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, συγκέντρωσε 23.072 σταυρούς.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μάλιστα, ήρθε πρώτος σε όλη την Κρήτη όσον αφορά στη συγκομιδή σταυρών για την κυβερνώσα παράταξη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ