ΕΛΛΑΔΑ

"Μη δείχνετε τις πλάτες των διαιτητών VAR, αλλά τι βλέπουν εκείνη τη στιγμή"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τη Nova και την ΕΡΤ να μη δείχνουν τις πλάτες των διαιτητών VAR κατά τον έλεγχο μιας φάσης, αλλά το τι βλέπουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή στο μόνιτορ.

Ύστερα από έξι αγωνιστικές στη Super League, οι κουβέντες για το VAR δίνουν και παίρνουν. Πολλές φορές η χρήση του έχει οδηγήσει τους διαιτητές σε σωστές αποφάσεις, σε άλλες όχι παρότι ακόμα και οι ίδιοι μπήκαν στη διαδικασία να ελέγξουν το μόνιτορ.

Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός ζήτησε να βγουν στη δημοσιότητα οι διάλογοι του Σκουλά με τον Κομίνη, "για να μάθει όλη η Ελλάδα τι ειπώθηκε μεταξύ τους στις φάσεις των δυο γκολ" στον αγώνα με την Ξάνθη. Με την ελπίδα στις επόμενες αγωνιστικές να μειωθούν τα λάθη και να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο σωστές αποφάσεις, η ΕΠΟ έχει απευθυνθεί στα κανάλια που καλύπτουν τους αγώνες της Super League, τη Nova και την ΕΡΤ, αλλά και στην εταιρεία που έχει το VAR στην Ελλάδα, τη Mediapro.

Τους έχει κοινοποιηθεί (στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος) από την ομοσπονδία η πρόταση ώστε τη στιγμή του ελέγχου του VAR, να μην δείχνουν τις πλάτες των διαιτητών που είναι μέσα στο δωμάτιο, αλλά να δείχνoυν τι βλέπουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή. Να συντονιστούν, να συνεργαστούν και να το υλοποιήσουν. Έτσι θα καταλαβαίνουν όλοι οι τηλεθεατές τι βλέπουν οι... VARίστες, αλλά και τι πλάνα θα στείλουν στον ρέφερι, αν χρειαστεί ο ίδιος να ελέγξει μια φάση.

Στην ομοσπονδία θεωρούν ότι έτσι θα σταματήσει να υπάρχει τόση καχυποψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα και για τη γραμμή του οφσάιντ. Για να πάρει έγκριση αυτή η τεχνολογία, για να διαπιστωθεί δηλαδή ότι η γραμμή είναι αξιόπιστη, περνάει από διαδικασία πιστοποίησης από τη FIFA.

Η εταιρεία που έχει το VAR στην Ελλάδα (Mediapro) δεν ήταν πιστοποιημένη από την αρχή του πρωταθλήματος, γι' αυτό και όσοι βρίσκονται στο δωμάτιο του VAR δεν βλέπουν τη γραμμή. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από την αρμόδια εταιρεία να προχωρήσει το θέμα, για το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να δοθεί έγκριση, αλλά και χρήματα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ