ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας προπονητής τερματοφυλάκων Μπερνεάνου, στην αγγλική Stevenage

Ο Έλληνας προπονητής τερματοφυλάκων Μπερνεάνου, στην αγγλική Stevenage
Μπερνεάνου

Ο Γιώργος Μπερνεάνου θα συνεχίσει την καριέρα του στην αγγλική Stevenage. Ο 34χρονος προπονητής τερματοφυλάκων μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ζωή στο βρετανικό πρωτάθλημα.

Τον περασμένο Απρίλη είχατε διαβάσει ότι ο Γιώργος Μπερνεάνου (αριστερά στη φωτ. με τον Γιώργο Παράσχο) αποχωρεί από τον Πλατανιά ύστερα από μια διετία. Ο 34χρονος απέκτησε το πτυχίο του προπονητή τερματοφυλάκων στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στην οποία είναι εγγεγραμμένος και η νέα σεζόν θα τον βρει στην Stevenage, ομάδα της Ligue 2.

Ο άλλοτε προπονητής τερματοφυλάκων της Επισκοπής και του Κισσαμικού μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ζωή που τον περιμένει στο Νησί, για την προσαρμογή του, για το πώς προέκυψε η "μεταγραφή" του. ενώ περιγράφει όσα έχει βιώσει τις πρώτες μέρες που βρίσκεται στην Αγγλία. Αναλυτικά:

- Πως προέκυψε η μεταγραφή αυτή;

"Η μετάβαση στην Αγγλία ήταν ο προσωπικός στόχος πενταετίας. Δεν συνέβη τυχαία. Ήταν κάτι που επεδίωξα από τότε που ξεκίνησα τα πτυχία προπονητή τερματοφυλάκων εκεί".

-Πες μας δυο λόγια για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία...

" Η Αγγλία είναι η κορυφαία χώρα στο ποδόσφαιρο, σε μέγεθος, σε γνώση, σε ιστορία, σε οργάνωση. Οι 5 επαγγελματικές κατηγορίες με 24 ομάδες η κάθε μία, αποτελούν τεράστιο έδαφος εξέλιξης και γνώσης. Ταυτόχρονα όμως δεν θεωρείσαι ολοκληρωμένος προπονητής εάν δεν έχεις το εύρος της ικανότητας από την αναγνώριση του ταλέντου έως την συντήρηση της αγωνιστικής απόδοσης των κορυφαίων στον κόσμο αθλητών. Η ειδίκευση των αθλητών ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και οι ακαδημίες είναι στην ουσία προπαρασκευή επαγγελματιών. Τα παιδιά είναι εκεί με υποτροφίες από την ηλικία των 14-16 και μοναδικός στόχος είναι η κορύφωση μέχρι τα 18."

-Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου;

"Σίγουρα. Πέρα από την γλώσσα, ο τρόπος δουλειάς είναι πολύ πιο συγκεκριμένος, καθορισμένος, εντατικός και στοχευμένος. Ασχολούμαι με την ολοκλήρωση του κάθε τερματοφύλακα ξεχωριστά, με ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες. Αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα άλλα και κάτι που πρέπει να έχω ως προπονητής για να προχωρήσω".

-Επόμενος στόχος;

"Πριν πάμε στο αύριο θα πρέπει να ευχαριστήσω το χτες, και συγκεκριμένα την ομάδα μου, τον Πλατανιά που μου προσέφερε την υποστήριξη για να προχωρήσω. Η εμπειρία και η αυτοπεποίθηση μου οφείλονται σε μεγάλο μέρος στην ομάδα μου και θα την ευχαριστώ πάντα γι αυτό. Το αύριο είναι η τεκμηρίωση της γνώσης μέσω των πτυχίων UEFA goalkeeping και outfield. Το αύριο είναι στην Αγγλία που όλοι ζουν και αναπνέουν ποδόσφαιρο".

-Ποια είναι η συμβουλή σου για τους αυριανούς τερματοφύλακες;

"Νομίζω το σημαντικότερο για την επιτυχία σε διεθνές επίπεδο είναι η επένδυση στην ολοκλήρωση του επαγγελματία μέχρι την ηλικία των 18. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επανάπαυση. Η εκπαίδευση ξεκινά από την πρώτη επαφή με την μπάλα και ολοκληρώνεται με την ωριμότητα του επαγγελματία στα 18".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ