ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Η ασπίδα της Ελλάδας στο ranking της UEFA

Ολυμπιακός: Η ασπίδα της Ελλάδας στο ranking της UEFA

Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα για τις ελληνικές ομάδες, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την παραμονή ενός ακόμη "γαλανόλευκου" κλαμπ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Τσέχοι, Κροάτες και Ελβετοί τα έχουν πάει καλά στην Ευρώπη, γεγονός που στρίμωξε την Ελλάδα στον πίνακα της UEFA.

Η χώρα μας ανέβηκε στην 13η θέση, ωστόσο με τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο κίνδυνος να υποβιβαστούμε στην 15η ή στην 16η θέση (το χειρότερο σενάριο) είναι ορατός, ανάλογα πάντα με την πορεία του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα.

Το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται κατά πολύ από το τί θα κάνουν Ζυρίχη, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σλάβια Πράγας, Βικτόρια Πλζεν, επίσης, ενώ σημαντικό είναι που η Δανία (14η στην κατάταξη) δεν έχει εκπρόσωπο, αφού η Κοπεγχάγη έμεινε εκτός συνέχειας.

Το ότι βρίσκονται στην 13η θέση δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τα προνόμια που είχαμε ως 14οι. Τι θα συνέβαινε όμως αν οι "ερυθρόλευκοι" έχαναν και αποκλείονταν από την Μίλαν και τι μπορεί να πάθουμε αν οι διώκτες της Ελλάδας κάνουν... παπάδες στην Ευρώπη;

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 15Η ΘΕΣΗ

Αν πέσουμε στην 15η θέση, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League αντί για τον 3ο που είναι τώρα (σ.σ. όπως αναφέραμε παραπάνω δεν αλλάζει κάτι μεταξύ 13ης και 14ης θέσης). Ο δεύτερος θα παίξει στον 2ο προκριματικό του Champions League (σ.σ. ωστόσο αν το τρόπαιο της προηγούμενης σεζόν κατακτηθεί από ομάδα που έχει εξασφαλίσει μέσω πρωταθλήματος τη συμμετοχή της στο UCL, τότε ισχύει ότι και σήμερα όσον αφορά τον πρωταθλητή Ελλάδας), ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο στον 2ο προκριματικό του Europa League.

*Εκτός κι αν το UCL της προηγούμενης σεζόν καταλήξει σε ομάδα που έχει πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το πρωτάθλημά της, τότε ο 13ος παίρνει τα προνόμια του 12ου. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής μπαίνει απευθείας στα playoffs, ο δευτεραθλητής πάλι στον 2ο προκριματικό.

ΧΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ 16Η ΘΕΣΗ

Εάν πάλι, στο χειρότερο σενάριο, η Ελλάδα βρεθεί στην 16η θέση τότε θα χάσει μία ομάδα από την Ευρώπη, δηλαδή δεν θα έχουμε πέντε κλαμπ να μας εκπροσωπούν. Ο πρωταθλητής θα παίζει στον 2ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό του Europa League και ο τρίτος στον 1ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ UEFA ΤΩΡΑ:

11η Ολλανδία 30.633 (1/5, Αγιαξ)

12η Αυστρία 30.450 (2/5, Σάλτσμπουργκ, Ραπίντ Βιέννης)

13η Ελλάδα 27.400 (1/5, Ολυμπιακός)

14η Δανία 27.025 (0/4)

15η Ελβετία 26.900 (1/5, Ζυρίχη)

16η Τσεχία 26.875 (2/5, Βικτόρια Πλζεν, Σλάβια Πράγας)

17η Κροατία 26.375 (1/5, Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός: Τα 11 μεγαθήρια που "προσκύνησαν" στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1: Μόνο αυτή η ομάδα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το φανταστικό κορεό "La Casa de Papel" μέσα από 15 photos
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το πικάρισμα των "ερυθρόλευκων" οπαδών στους "ροσονέρι"
Ολυμπιακός - Μίλαν: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Κούτρη μετά το σφύριγμα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Ο Μαρινάκης έδωσε πριμ 500.000 ευρώ στους "ερυθρόλευκους"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ