ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Α' Εθνικής

Σαν σήμερα η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Α' Εθνικής

Σαν σήμερα (27/5) το 1990 σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Α' Εθνικής όταν ο ΟΦΗ κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 4-5.

Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 27 Μαΐου του 1990, όταν σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της τότε Α' Εθνικής στο παιχνίδι Ολυμπιακός- ΟΦΗ. Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αφού όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" θα τερμάτιζαν στην 4η θέση, ενώ οι Κρητικοί στην 6η.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός με τους Ντέταρι, Μητρόπουλο και Κωφίδη να στέλνουν την ομάδα του Πειραιά στα αποδυτήρια με σκορ 3-0. Στο 50' οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν να κλειδώνουν το παιχνίδι, έπειτα από τέρμα του Τσιαντάκη.

Όμως ο ΟΦΗ δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο 51' ο Μαρινάκης μείωσε, ενώ ο νυν προπονητής των Κρητικών, Χάιμε Βέρα, με δύο γκολ έκανε το 4-3. Στο 85ο λεπτό ο Μπατσινίλας ισοφάρισε και η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Βάβουλας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί λίγες μέρες νωρίτερα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο με σκορ 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίμρε Κόμορα):Ράντος, Αλεξίου, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Η.Σαββίδης (76’ Καλογερόπουλος), Κωφίδης, Ντέταρι, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος (76’ Σοφιανόπουλος).

ΟΦΗ (Έγκεν Γκέραρντ):Χανιωτάκης, Ν.Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Τσίμπος, Βάβουλας, Γκουλής, Βέρα, Π. Μαρινάκης (46’ Παπαβασιλείου), Νιόπλιας, Γ.Μαρινάκης (67’ Μπατσινίλας), Κάβουρας

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ