ΕΛΛΑΔΑ

Στημένα, βία και στέγαστρο Παγκρήτιου στη συνάντηση Αυγενάκη με FIFA-UEFA

Τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφιση,σήμερα στην ολομέλεια της βουλής,για τον προυπολογισμό του 2019, Τρίτη 18 δεκεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφιση,σήμερα στην ολομέλεια της βουλής,για τον προυπολογισμό του 2019, Τρίτη 18 δεκεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε σήμερα (12:30) την πρώτη του συνάντηση με τους ξένους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA. Στημένα, βία και στέγαστρο Παγκρήτιου ήταν στην ατζέντα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε σήμερα το μεσημέρι (12:30) την πρώτη του συνάντηση με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA στο γραφείο του και συζήτησε τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο γραφείο του υφυπουργού βρέθηκαν ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, ο δικηγόρος, Άντζελο Ρηγόπουλος, ο γραμματέας της Επιτροπής Παρακολούθησης, Μάριος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Για τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ και τη διαιτησία δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα και τα θέματα αφορούσαν τα στημένα, τη βία και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν και το ζήτημα του εκλογικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων, στην συζήτηση αποκαλύφθηκε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε εγκρίνει κονδύλι για το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο, προκειμένου η Εθνική ομάδα να παίξει εκεί με την Ιταλία και την Αρμενία. Η ΕΠΟ δεν χρησιμοποίησε το κονδύλι αυτό, το σκέπαστρο δεν επισκευάστηκε και γι' αυτό η γαλανόλευκη αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ.

Εξάλλου, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε προς τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA πως σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία", τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς από την πλευρά του, σημείωσε: "Συζητήσαμε πολύ για κάποια σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με το μέλλον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα, για την αμοιβαία συνεργασία, για να πούμε ανοικτά, εξεπλάγην πολύ, γιατί ο Υπουργός ήταν πολύ περιεκτικός, με περιεκτικές ερωτήσεις, γεγονός που εκτιμάμε δεόντως, εκ μέρους της UEFA και συζητήσαμε μόνο για τα μελλοντικά βήματα, αναφορικά με τη βία, την προσυνεννόηση αγώνων, για τις υποδομές, τα σχέδια, καθώς και πολλά άλλα θέματα. Επίσης, είμαι απόλυτα πεπεισμένος και ελπίζω ότι η συνεργασία της UEFA και του Υπουργείου από κοινού με την ΕΠΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ