SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Πρώτος με τεσσάρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Super League 2: Πρώτος με τεσσάρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέτριψε με 4-1 την Κέρκυρα και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Super League 2 παραμένοντας το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο μέσω playoffs. Δώρο στον Απόλλωνα Σμύρνης έκαναν Λεβαδειακός και Χανιά με το μεταξύ τους 0-0. (VIDEO)

Διέλυσε στους Ζωσιμάδες την Κέρκυρα και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει το ακλόνητο φαβορί για να παραμείνει πρώτος και στα playoffs και να πανηγυρίσει την άνοδο, επιστρέφοντας στην πρώτη κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Περίπατος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς συνέτριψε με 4-1 την Κέρκυρα στους Ζωσιμάδες. Οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στο 18ο λεπτό όταν ο Μτσεντλισβίλι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Παμλίδη.

Ο δεύτερος ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, ανοίγοντας το σκορ. Στο 38ο λεπτό οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμά τους. Η φάση ξεκίνησε από πάσα του Παμλίδη για τον Κρίζμαν, η οποία αρχικά κόπηκε από τους αμυντικούς της Κέρκυρας. Η μπάλα έφτασε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος σκόραρε προ κενής εστίας.

Οι νησιώτες μείωσαν στο 40ό λεπτό. Ο Παντελάκης έκανε το λάθος, ο Ντε Βίντερ το εκμεταλλεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ όμως δεν άργησε να κάνει το 3-1. Ύστερα από τρία λεπτά (43') ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Κρίζμαν έκανε την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75ο λεπτό ο Σπίντζος ανέτρεψε τον Αποστολόπουλο, ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι. Ο Παμλίδης εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι και όπως και στο πρώτο ήταν εύστοχος, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Σεργκελασβίλι (64' Πήλιος), Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (72' Νικολιάς), Παμλίδης (77' Ξύδας), Λέο, Κρίζμαν

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παγκράτης, Παναγιωτίδης, Ζερβόπουλος, Γκίτσης, Βλάχος, Μτσεντλισβίλι, Γκασίδης (51' Σπίντζος), Γεωργακόπουλος, Ντε Βίντερ (79' Νικολούδης), Μίσκου, Καρακώστας (60' Λεπενιώτης).

Ισοπαλία που δεν βόλεψε κανέναν στη Λιβαδειά. Λεβαδειακός και Χανιά έμειναν στο 0-0 και δίνουν την ευκαιρία στον Απόλλωνα Σμύρνης να ανοίξει στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση στη δεύτερη θέση σε περίπτωση που τη Δευτέρα (9/3) επικρατήσει του Απόλλωνα Λάρισας.

Στο 13ο λεπτό ο Συμελίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πολέτο ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Στο 41ο λεπτό η ομάδα της Κρήτης έφυγε στην αντεπίθεση, ο Τζιώρας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

Στο 68ο λεπτό ο Μύγας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 84ο λεπτό τα Χανιά έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Βασιλείου έκανε ωραίο σουτ από δεξιά, η μπάλα όμως πέρασε ένα μέτρο αριστερά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου):Μπάγιτς, Ανγκουά, Βήχος, Λιάγκας, Μύγας, Κονέ, Μεχία, Ιωαννίδης, Συμελίδης (88' Νίκας), Πολέτο (74' Ενομό), Μπαστιάνος (55' Μάντζιος).

ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Σωτηράκος, Γιάκος (46' Καρλίνιος), Μουμίν, Παναγιωτούδης, Βρεττός (81' Βασιλείου), Κάσσος, Τζιώρας (90' Σελινιωτάκης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Πλατανιάς – Καραϊσκάκης 1-0 (87' Λουκίνας)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Λεβαδειακός – Χανιά 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 4-1 (19' πεν., 75' πεν. Παμλίδης, 38' Ελευθεριάδης, 42' Κρίζμαν / 40 ' Ντε Βίντερ)

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Απόλλων Σμύρνης - Απόλλων Λάρισας (16:00)

Εργοτέλης – Δόξα Δράμας

Τρίτη 10/3 15.00

Παναχαϊκή – Απόλλων Πόντου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 49

2. Απόλλων Σμύρνης 39

3. Χανιά 38

4. Λεβαδειακός 38

5. Καραϊσκάκης 31

6. Απόλλων Λάρισας 30

..........................................

7. Εργοτέλης 28

8. Πλατανιάς 26

9. Παναχαϊκή 25

10. Δόξα Δράμας 23

11. Κέρκυρα 0

12. Απόλλων Πόντου -3

* Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, οι πρώτες έξι ομάδες θα συμμετάσχουν στα playoffs και οι έξι τελευταίοι στα playouts (αγώνες εντός και εκτός έδρας). Ο πρώτος ανεβαίνει στη Super League 1, ο δεύτερος δίνει μπαράζ με τον 13ο της Super League 1. Οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

TAGS SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ