ΕΛΛΑΔΑ

Συναντήσεις Βασιλειάδη στη Σόφια για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030

Συναντήσεις Βασιλειάδη στη Σόφια για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε στη Σόφια μαζί με τους ομόλογούς από Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία για να προετοιμάσουν την κοινή υποψηφιότητα διεκδίκησης του Euro 2028 και Μουντιάλ 2030.

Στη Σόφια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η τετραμερής συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας με σκοπό την προετοιμασία της κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Το "παρών" έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ, της Ρουμανίας, Κονσταντίν Μπογκντάν, και της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς, αλλά και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η οριστικοποίηση του κειμένου συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών με στόχο την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στην επόμενη τετραμερή συνάντηση η οποία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο στο πλαίσιο της Sportexpo 2019. Σε αυτήν θα γίνει η παρουσίαση και των μελών της κοινής οργανωτικής επιτροπής, η οποία, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, θα αποτελείται από τέσσερα άτομα από κάθε χώρα.

Οι τέσσερις χώρες επεσήμαναν τη σπουδαιότητα υποβολής της κοινής υποψηφιότητας η οποία θα αναδείξει τη στρατηγική συνεργασία και σύμπνοια των 4 βαλκανικών χωρών. Ήδη όπως επεσήμαναν και οι 4 αρμόδιοι υπουργοί οι χώρες έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν επενδύσεις σε υποδομές όπως σε αεροδρόμια και οδικό δίκτυο αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να είναι έτοιμες για την υποβολή άρτιου φακέλου διεκδίκησης. Παράλληλα η συνεργασία των τεσσάρων χωρών αναμένεται να επεκταθεί και στην από κοινού διεκδίκηση και άλλων διεθνών διοργανώσεων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βασιλειάδης αφού ευχαρίστησε τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ, και την ομοσπονδία της χώρας για τη φιλοξενία, τη βοήθεια και τη στήριξη τους, ανέφερε τα εξής:

"Είναι σημαντικό σε αυτά τα πρώτα βήματα μπροστά στη χάραξη του κοινού μας μέλλοντος, των κοινών μας διεκδικήσεων, να καταλήγουμε και σε πιο απτά αποτελέσματα, σε κείμενα τα οποία θα είναι οι κινητήριοι άξονες και η κινητήρια δύναμη για τις επόμενες κινήσεις μας.

Αυτό κάναμε και σήμερα, συζητήσαμε τις βασικές πτυχές του κειμένου που επεξεργαζόμαστε από κοινού μετά τη συνάντησή μας στο Βελιγράδι έτσι ώστε να είμαστε σε θέση στις αρχές Απριλίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο και της SportExpo που συνδιοργανώνουμε, να υπογραφεί το τελικό μνημόνιο συνεργασίας, η τελική συμφωνία που θα μας οδηγήσει στα επόμενα βήματα για τη διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Έγινε μια εξαιρετική συζήτηση και αυτό που εμένα με κάνει αισιόδοξο είναι ότι πέρα από τα πολιτικά προτάγματα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, όλοι έχουμε βασικό γνώμονα την επόμενη μέρα και πώς αυτό το εγχείρημα θα δημιουργήσει και θα δώσει ώθηση στις χώρες μας και δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα.

Έγινε μια εκτενή συζήτηση για τις υποδομές που χρειάζονται και στη Θεσσαλονίκη θα γίνει και ειδική ομάδα εργασίας για να εξετάσει το θέμα αυτό. Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω και αυτό είναι το πιο σημαντικό είναι η κοινή μας πεποίθηση, η κοινή μας θέση, η κοινή μας στάση ότι προχωράμε μαζί όχι μόνο για να διεκδικήσουμε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση αλλά για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον και ένα καλύτερο αύριο για όλη την περιοχή μας".

Πηγή: Νews247.gr

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ