ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Κουρδής: Ο "Γολγοθάς" ενός μαχητή της ζωής

Τάσος Κουρδής: Ο "Γολγοθάς" ενός μαχητή της ζωής

Ο Τάσος Κουρδής τον προηγούμενο Απρίλιο έπαθε ένα ατύχημα με συνέπεια να ακρωτηριαστεί λίγο κάτω από το γόνατο στο δεξί του πόδι. Από τότε έχει ξεκινήσει ο καθημερινός "Γολγοθάς" του, αφού δεν του αναγνωρίζεται κανένα επίδομα αναπηρίας.

Ο Τάσος Κουρδής, τον προηγούμενο Απρίλιο έπαθε ένα ατύχημα, με συνέπεια να ακρωτηριαστεί λίγο κάτω από το γόνατο στο δεξί του πόδι. Ο πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας και νυν προπονητής των ακαδημιών της, είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, όμως δεν τα παράτησε και ήταν έτοιμος να συνεχίσει να κάνει όσα τον γέμιζαν στην καθημερινότητά του.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ποτέ εύκολα, ειδικά από τη στιγμή που το ασφαλιστικό του ταμείο πληρώνει μόνο το 1/4 (!) της αποκατάστασης του, γιατί το πόδι του είναι κομμένο κάτω από το γόνατο και όχι πάνω. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι τα έξοδα είναι πολλά, όμως το Solidarity Athletes βρίσκεται στο πλάι του και δεν τον εγκαταλείπει.

Διαβάστε αναλυτικά:

"Όταν ξεκινήσαμε ο σκοπός μας ήταν και παραμένει πολύπλευρος. Μια πτυχή του ήταν να γίνουμε η φωνή του ανθρώπου που αδικείται.

Ο Τάσος Κουρδής τον προηγούμενο Απρίλιο έπαθε ένα ατύχημα με συνέπεια να ακρωτηριαστεί λίγο κάτω από το γόνατο στο δεξί του πόδι.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχεις "δικαίωμα" ούτε ατύχημα να πάθεις. Για 15 συναπτά έτη είναι ενεργός ασφαλισμένος πολίτης. Όμως το ασφαλιστικό του ταμείο πληρώνει μόνο το 1/4 (!) της αποκατάστασης του.

Το σύστημα ασφάλισης δεν του αναγνωρίζει κανένα επίδομα αναπηρίας γιατί το πόδι του είναι κομμένο κάτω από το γόνατο και όχι πάνω.

Μέσα σε όλα αυτά ο Τάσος πρέπει να αντιμετωπίσει μια κοινωνία που όταν δεν καταδικάζει την ανθρώπινη ποικιλομορφία απλώς την αγνοεί.

Πρέπει με τα ελάχιστα που του διατίθενται να ανταπεξέλθει απρόσκοπτα σε υποχρεώσεις και ανάγκες όπως η συντήρηση ενός νοικοκυριού, η εργασιακή αποκατάσταση, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η κοινωνική ζωή κ. α.

Τάσος Κουρδής: Ο "Γολγοθάς" ενός μαχητή της ζωής

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Τάσο και σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με εκείνον και τόσα χρόνια είναι στην αφάνεια.

Θα θέλαμε να είμαστε αρωγοί και υποστηριχτές των διεκδικήσεων τους.

Ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την βαρβαρότητα της κοινωνίας μας, μεταμφιεσμένη σε χιλιάδες πρόσωπα.

Τα ανάπηρα άτομα δεν είναι "εργαλεία" για να γίνουν οι μη ανάπηροι "καλύτεροι άνθρωποι", αλλά είναι εμποδιζόμενα άτομα των απάνθρωπων συμπεριφορών.

Εμείς ως Solidarity Athletes καταθέσαμε στην φαρμακευτική εταιρεία το υπόλοιπο ποσό για την αποκατάστασή του και για την αγορά τριών προσθετικών μελών.

Ευλογία για εμάς ή γνωριμία μαζί του και όνειρο μας να τον δούμε σύντομα να τρέχει στο γήπεδο κάνοντας προπόνηση στα "πιτσιρίκια" του, καθώς ξέρουμε πως είναι κάτι που του έχει λείψει.

Και το πιο σπουδαίο, ο Τάσος με δική του επιθυμία από την επόμενη δράση θα ανήκει στην παρέα μας, καθώς ως πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ανήκει στον χώρο του αθλητισμού.

Ας γίνει η αλληλεγγύη θάλασσα κι ίσως κι εκείνο το ανθρώπινο το κύμα να φουσκώσει".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ