ΕΛΛΑΔΑ

Τζο Έφορντ: Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Βέλγιο για τον εξτρέμ του Εργοτέλη

SUPERLEAGUE-2 / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE-2 / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζο Έφορντ είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν στη Super League 2, με τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό (επί Νταμπίζα), αλλά και βελγικές ομάδες να ασχολούνται με την περίπτωση του 23χρονου εξτρέμ του Εργοτέλη.

Ο Εργοτέλης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φέρει στην Ελλάδα αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεχωρίσουν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει και τα παιδιά των ακαδημιών του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος έγινε "Μήλον της Έριδος" για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με τους "ερυθρόλευκους" τελικά να βγαίνουν νικητές στη "μάχη" για την απόκτησή του. Μάλιστα, ο Βέλγος νεαρός φορ χρειάστηκε να μείνει ένα χρόνο άπραγος για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αφού ο Εργοτέλης τα είχε βρει σε όλα με την ΑΕΚ, αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να πάει στην Ένωση.

Ωστόσο, εκτός από τον Βέλγο επιθετικό, υπάρχουν άλλοι 2-3 ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν και είναι δεδομένο πως θα μας απασχολήσουν κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Μεταξύ αυτών κι ο Τζο Έφορντ, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με την κρητική ομάδα στη Super League 2, έχοντας δέκα γκολ και τρεις ασίστ σε 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Αμερικανός εξτρέμ αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 ως ελεύθερος από τη Μαγιόρκα και αποτελεί προσωπική επιλογή του Γενικού Διευθυντή του Εργοτέλη, Γιώργου Τουτζάρη. Στην τριετία που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχει συνολικά 31 τέρματα και 12 ασίστ σε 78 παιχνίδια. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΠΙ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Ανάμεσα στις ομάδες που τον εξέταζαν στην αρχή της σεζόν ήταν κι ο Παναθηναϊκός. Ο -τότε- Τεχνικός Διευθυντής του "τριφυλλιού" είχε διακρίνει στον 23χρονο μεσοεπιθετικό αξιόλογα στοιχεία και ήταν πολύ πιθανό να γινόταν κίνηση για την απόκτησή του, ως μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή για τα εξτρέμ. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό, το ενδιαφέρον έπαψε να υφίσταται, αφού ο Τσάβι Ρόκα ασχολήθηκε με άλλες περιπτώσεις.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Πέρα, όμως, από τον Παναθηναϊκό ο Έφορντ βρίσκεται (και παραμένει) στη λίστα των ανθρώπων του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Σπανός και οι συνεργάτες του συνηθίζουν να πηγαίνουν σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν είναι τόσο γνωστοί ή λαμπεροί, αλλά καταφέρνουν σε βάθος χρόνου να ανεβάσουν τη χρηματιστηριακή αξία τους και να τους πουλήσουν στη συνέχεια σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Το ενδιαφέρον, λοιπόν, του Ατρομήτου είναι υπαρκτό και δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση το προσεχές διάστημα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι δεδομένο πως ο 23χρονος εξτρέμ θα συνεχίσει στην Ελλάδα, καθώς έχει στα χέρια του πρόταση κι από ομάδα του Βελγίου. Πιο συγκεκριμένα η Βέστερλο, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος, έχει εκφράσει με επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της και είναι μεταξύ των φαβορί για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2019, ο Απόλλων Σμύρνης είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στον Εργοτέλη ύψους 120.000 ευρώ για τον Έφορντ, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", καθώς δεν ήθελε να αγωνιστεί σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ