ΕΛΛΑΔΑ

VAR: Πρώτη δοκιμή στην Τούμπα

A referee demonstrates a video operation room (VOR), a facility of the Video Assistant Referee (VAR) system which will be rolled out for the first time during the World Cup, at the 2018 World Cup International Broadcast Centre in Moscow, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
A referee demonstrates a video operation room (VOR), a facility of the Video Assistant Referee (VAR) system which will be rolled out for the first time during the World Cup, at the 2018 World Cup International Broadcast Centre in Moscow, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Το απόγευμα της Παρασκευής (09/08) και σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Κ17 και Κ19 του ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί ο μηχανισμός του VAR.

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν το VAR θα έχουν οι άνθρωποι της ΚΕΔ. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής (09/08) θα διεξαχθεί στην Τούμπα φιλική αναμέτρηση μεταξύ των τμημάτων Κ17 και Κ19 του ΠΑΟΚ.

Εκεί θα γίνει και το πρώτο τεστ για την λειτουργία του συστήματος VAR.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης σε συνεργασία με τους διαιτητές που θα διευθύνουν την αναμέτρηση θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τη νέα τεχνολογία. Ο επικεφαλής του συστήματος Video Assistant Referee της ΚΕΔ θα διαπιστώσει από πρώτο χέρι σε ποια φάση βρίσκεται ο μηχανισμός.

Στόχος είναι από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος να υπάρχει το VAR στα παιχνίδια της Super League. Για αυτό το λόγο θα ακολουθήσουν και άλλα τεστ το προσεχές διαστημα, ώστε να είναι όλα έτοιμα το τριήμερο 24-26 Αυγούστου για τη σέντρα της νέας σεζόν.

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η τελευταία δοκιμή να γίνει στις 23 Αυγούστου στο "Γ. Καραϊσκάκης" με την FIFA να παίρνει την τελική απόφαση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ