ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία, αυτό το ξέρουν όλοι"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΡΕΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ AIMS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Βασιλειάδης EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και απάντησε σε ερωτήσεις για την διαιτησία, τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τη μετάδοση αγώνων από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού στον ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play FM 96,1:

Για την Super League και την μετάδοση αγώνων από την ΕΡΤ:

Θα κρίνουμε στο τέλος εάν το σχέδιό μας ήταν καλό. Είμαι ευχαριστημένος γιατί μπήκαν κανόνες στο πρωτάθλημα μετά από χρόνια. Δεύτερο ζήτημα είναι ότι εξασφαλίζουμε οικονομικά το πρωτάθλημα. Το τρίτο στοιχείο που με κάνει χαρούμενο είναι ότι η ΕΡΤ εξασφαλίζει ένα αθλητικό προϊόν που θα αποτελεί την ναυαρχίδα του προγράμματός της. Άρα, νομίζω ότι σε πρώτη φάση είμαι ευχαριστημένος.

Από εκεί και πέρα ανάλογα με το πως θα λειτουργήσουν οι παράγοντες και από τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ομοσπονδία, θα φανεί εάν το σχέδιο πέτυχε. Η αποδοχή του κόσμου πάντως δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει το πρωτάθλημα στην ΕΡΤ.

Νομίζω ότι πήραμε την σωστή απόφαση πάνω σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούν οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα δωρεάν.

Για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα:

Εμείς ακόμα και τώρα μιλάμε για 12 ομάδες, αλλά το θέμα θα επανεξεταστεί. Εάν δούμε ότι το πρωτάθλημα είναι βιώσιμο με 14 ομάδες τότε θα μείνει έως έχει. Αλλά νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσες ομάδες και αυτό φαίνεται και στην δεύτερη εθνική. Το θέμα είναι το πρωτάθλημα να είναι βιώσιμο οικονομικά.

Για την δεύτερη κατηγορία:

Η πρότασή μας ήταν να είναι ένας ενιαίος συνεταιρισμός και νομίζω αυτό θα είναι και το πιο δημοκρατικό. Η μετάδοση του πρωταθλήματος αυτού θα γίνεται από την ΕΡΤ. Φυσικά έχουμε χρόνο να μιλήσουμε και με την Nova, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο για αυτό.

Για τη διαιτησία στο νέο πρωτάθλημα:

Υπάρχει πρόβλημα στην Ελληνική διαιτησία και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Νομίζω ότι για αυτό βρίσκεται εδώ και ο κύριος Περέιρα. Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Ο Άρης δείχνει ανταγωνιστικός και ιδιαίτερα καλός.

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ:

Για εμάς το γήπεδο είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Μιλάμε και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ευρωπαϊκό γήπεδο στο κέντρο της πόλης. Ελπίζουμε εκεί να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να μπορέσουμε να κάνουμε το όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ πραγματικότητα.

Για τον Ηρακλή:

Δεν θα υπάρχουν άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες μόνο για τον Ηρακλή. Θα βοηθήσουμε τον Ηρακλή θεσμικά. Δεν θα κάνουμε χαριστικές διατάξεις. Τα χρέη της ομάδας δεν είναι τόσα πολλά, ο Ηρακλής είναι μεγάλο σωματείο και θα τα καταφέρει.

Για τον αθλητισμό στην χώρα γενικότερα:

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Ελληνικό αθλητισμό και στηρίζουμε τις υποδομές σε όλη την χώρα. Κάνουμε παρεμβάσεις παντού και πιστεύουμε ότι κάνουμε σωστή κατανομή στα αθλήματα. Νομίζω ότι με τον καιρό τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Για την πιθανή μετακίνηση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο:

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό. Και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν το ίδιο γήπεδο. Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση σύντομα σε αυτό.

Για την δημιουργία εγκαταστάσεων σκοποβολής:

Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την σκοποβολή, ενώ υπάρχουν επιτυχίες από την Κορακάκη και άλλους αθλητές. Έχουμε αρκετή δουλειά, αλλά τα πράγματα σιγά - σιγά δρομολογούνται, θα βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις της Καβάλας και επίσης θα πρέπει να πούμε ότι ακόμη και το σκοπευτήριο της Καισαριανής, δεν λειτουργεί. Όλα τα βρήκαμε διαλυμένα.

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει βάλει πολλά χρήματα και νομίζω τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί.

Για το αν χρειάστηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων:

Δεν χρειάστηκε να μιλήσω με τους κυρίους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη. Εάν υπήρχε λόγος θα μιλούσαμε, είναι βέβαιο αυτό.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ