ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Viber, Whatsapp, SAP: Τα chat rooms του Big - 4 και των Εθνικών ομάδων

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ποια chat rooms συζητούν οι παίκτες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού; Σε ποιο οι διεθνείς της Εθνικής Ανδρών, οι πιτσιρικάδες της Ελπίδων και oι "μπέμπηδες" της Νέων; Ποιος είναι συνήθως ο "διαχειριστής"; Οι απαντήσεις στο Sport24.gr.

Η τεχνολογία είναι φίλη μας. Μπορεί να μην θέλει πάντα το καλό μας (βλ. σκάνδαλα με Facebook, Google κλπ), αλλά αδιαμφισβήτητα έχει κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και για την επικοινωνία μας. Σκεφτείτε τι έπρεπε να κάνουν πριν 20 χρόνια οι εταιρείες, ώστε να 'χουν συντονισμένους στην ίδια συχνότητα τους υπαλλήλους τους. Είτε ήταν 3, είτε 103.

Σήμερα, όποιος θέλει δημιουργεί μια ομάδα (γκρουπ) στο social network της αρεσκείας του (Viber, WhatsApp, Facebook Chat κλπ) και τελείωσε. Ελάτε τώρα, που δεν ξέρετε -που δεν είστε σε τουλάχιστον 2-3 γκρουπ, με φίλους ή συνεργάτες; Ό,τι ισχύει λοιπόν, για εσάς, ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Και εκείνοι έχουν την ανάγκη της άμεσης ενημέρωσης, για γεγονότα που αφορούν τη δουλειά τους. Και εκείνοι έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας με φίλους/συμπαίκτες, για αποφόρτιση.

Ας δούμε λοιπόν, πώς μένουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με τις εξελίξεις η κάθε μία από τις ομάδες της "Big 4", η Εθνική Ανδρών, αυτή των Ελπίδων και εκείνη των νέων.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ SAP Ο ΠΑΟΚ

Θα αρχίσουμε από τον ΠΑΟΚ, διότι είναι η μόνη περίπτωση εξ όσων αναζητήσαμε που δεν χρησιμοποιεί εφαρμογή που είναι για το... λαό, αλλά ειδική φόρμα παράλληλης ενημέρωσης και επικοινωνίας που διαθέτει η SAP (κορυφαία εταιρεία λογισμικού, με προϊόντα για την οργάνωση των διαδικασιών μιας επιχείρησης, με έδρα στη Γερμανία).

Viber, Whatsapp, SAP: Τα chat rooms του Big - 4 και των Εθνικών ομάδων

Μέσω των υπηρεσιών, οι προπονητές, οι γυμναστές (κλπ) μπορούν να ενημερώνουν τους παίκτες για όποια αλλαγή στο πρόγραμμα, να τους θυμίζουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ υπάρχει και χώρος για ομαδικές ή ιδιαίτερες συζητήσεις.

ΜΕ WHATSAPP ΟΙ "ΑΙΩΝΙΟΙ"

O Oλυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Εθνική Ανδρών και η Εθνική Ελπίδων κάνουν δουλειά (παράλληλη ενημέρωση, ειδοποίηση κλπ) μέσω της εφαρμογής που εξαγόρασε η Facebook τον Φλεβάρη του 2014 για 19.3 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι η πιο δημοφιλής στο είδος της: το WhatsApp. Πέραν της ανταλλαγής φωνητικών, γραπτών ή βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, γίνονται και δωρεάν κλήσεις.

Viber, Whatsapp, SAP: Τα chat rooms του Big - 4 και των Εθνικών ομάδων

Φυσικά μέσα στα γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί, γίνεται και σχολιασμός των ίδιων των παικτών για τα ματς που έχουν δώσει ή δηλώσεις που έχουν κάνει. Πολλές φορές μοιράζονται και φωτογραφίες από τους αγώνες τους ή την κοινή τους παρουσία σε εκδηλώσεις εκτός αγωνιστικών χώρων.

ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ VIBER H ΑΕΚ

H εφαρμογή που 'χουν επιλέξει τα μέλη της ΑΕΚ και της Εθνικής Νέων, για άμεσο messaging, δωρεάν κλήσεις και αποστολή ηχητικών μηνυμάτων ή videos δημιουργήθηκε από εταιρεία που 'χει την έδρα της στο Ισραήλ (Viber Media) και εξαγοράστηκε το 2014 από τη Rakuten (ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός), για 900 εκατομμύρια δολάρια. Ναι, είναι το Viber.

Viber, Whatsapp, SAP: Τα chat rooms του Big - 4 και των Εθνικών ομάδων

Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμο να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές η διαχείριση του κάθε γκρουπ την έχει συνήθως ο αρχηγός κάθε ομάδας, ενώ σε κάθε μεταγραφική περίοδο γίνονται οι σχετικές προσθαφαιρέσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

ΟΜΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΠΑΟΚ SAP
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ WHATSAPP
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ WHATSAPP
ΑΕΚ VIBER
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ WHATSAPP
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ WHATSAPP
Εθνική ΝΕΩΝ VIBER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ