ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Επίσημα στο τριφύλλι ο Ενγκμπακοτό

Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό
Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Κονγκολέζου εξτρέμ, Γενί Ενγκμπακοτό. Υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με το τριφύλλι. Ο δε απολαβές του γι’ αυτούς τους 18 μήνες θα είναι περίπου 400.000 ευρώ στο σύνολο και πήρε τη φανέλα με το 23.

Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα είναι ο Γενί Ενγκμπακοτό. Το τριφύλλι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2/1) την απόκτηση του 29χρονου Κονγκολέζου εξτρέμ. Υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με το τριφύλλι. Ο δε απολαβές του γι’ αυτούς τους 18 μήνες θα είναι περίπου 400.000 ευρώ στο σύνολο και πήρε τη φανέλα με το 23.

Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό
Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME


Ο Ενγκμπακοτό γεννήθηκε στο Κρουά και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μετς.

Το καλοκαίρι του 2016 τον απέκτησε η ΚΠΡ και τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε στη Γαλλία για την Γκινγκάμπ, από την οποία έμεινε ελεύθερος την Κυριακή (31/1).

Μάλιστα η μέχρι πρότινος ομάδα του στην ανακοίνωσή της είχε προδιαγράψει το μέλλον του Ενγκμπακοτό στους πράσινους.

"Το Σάββατο, ο Γενί Ενγκμπακοτό έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μας που είχε ισχύ για άλλους πέντε μήνες. Μία απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει με το ελληνικό κλαμπ Παναθηναϊκός που βρίσκεται στην 5η θέση της ελληνικής Λίγκας", ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση.

Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό
Ο Γενί Ενγκμπακοτό κατά την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Ο Ενγκμπακοτό βρέθηκε στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικά και ανακοινώθηκε προσφέροντας μια σημαντική λύση στον Λάζλο Μπόλονι για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γενί Ενγκμπακοτό από τη γαλλική Γκινγκάμπ. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κονγκολέζο μέσο έχει διάρκεια 1,5 χρόνο. Ο Ενγκμπακοτό διάλεξε τον αριθμό 23 για τη φανέλα του στο Τριφύλλι.

O Γενί Ενγκμπακοτό γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1992 στην πόλη Κρουά της Γαλλίας. Εντάχθηκε από μικρός στην ακαδημία της Κλεμανσό και στα 15 του μετακόμισε στην ακαδημία της Μετς, όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του το 2010 σε ηλικία 18 ετών. Πριν φτάσει στην πρώτη ομάδα, πάντως, κέντρισε το ενδιαφέρον από σκάουτερς κορυφαίων συλλόγων όπως της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, της Τότεναμ, αλλά τελικά παρέμεινε στο γαλλικό σύλλογο.

Στη Μετς κατέγραψε πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ σκόραρε 51 γκολ. Το 2016 τον απέκτησε η αγγλική ΚΠΡ στην οποία αγωνίστηκε για ενάμισι χρόνο στην Championship παίζοντας σε 29 αγώνες και πετυχαίνοντας 5 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Γαλλία, φορώντας τη φανέλα της Γκινγκάμπ. Έως τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πρόλαβε να αγωνιστεί σε 80 παιχνίδια και να σκοράρει 16 γκολ.

Παρότι αγωνίστηκε στις εθνικές Κ17 και Κ18 της Γαλλίας, το 2017 επέλεξε την εθνική Ανδρών της πατρίδας των γονιών του, του Κονγκό, με το οποίο έχει καταγράψει δύο συμμετοχές και ένα γκολ. Καλωσορίζουμε τον Γενί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού".

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο Ενγκμπακοτό έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του "τριφυλλιού":

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μυθικός σύλλογος με σπουδαία ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πια εδώ. Όλοι με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα και κατάλαβα άμεσα ότι πρόκειται για μια οικογένεια. Όταν με πληροφόρησε ο ατζέντης μου για την πρόταση του Παναθηναϊκού είπα χωρίς να το σκεφτώ παραπάνω «θέλω να πάω». Ήμουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με τη Γκινγκάμπ και ο Παναθηναϊκός μου πρόσφερε μια καλή ευκαιρία να ανέβω επίπεδο. Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να μπω στο γήπεδο. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για το σύλλογο αλλά αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σύντομα θα γίνει η ομάδα με τη γνωστή δυναμική της. Θέλω να είμαι μέρος αυτής της ανοδικής πορείας. Ο άμεσος στόχος μας πρέπει να είναι η συμμετοχή στο Europa League. Παρακολούθησα τους τελευταίους δύο αγώνες της ομάδας και είδα ότι έχουμε καλό ρόστερ. Με σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορώ να σκοράρω και να δώσω ασίστ. Αυτές είναι οι βασικές μου δουλειές στο γήπεδο. Θα δώσω ό,τι έχω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Και θα δώσω όλη μου την καρδιά στην ομάδα γιατί ξέρω πόσο αγαπούν οι φίλαθλοι την ομάδα, οπότε από τη στιγμή που είμαι πια μέλος του Παναθηναϊκού, θέλω να αγαπήσω την ομάδα όσο την αγαπάει ο κόσμος της".

Photo credits: Δελτίο Τύπου Intime

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ