ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Σανκαρέ

Ο Γιουνούς Σανκαρέ στην παρουσίαση από τον Παναθηναϊκό
Ο Γιουνούς Σανκαρέ στην παρουσίαση από τον Παναθηναϊκό ΔΤ INTIME

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Σενεγαλέζου μέσου, Γιουνούς Σανκαρέ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι ο Γιουνούς Σανκαρέ. Η "πράσινη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Σενεγελέζου μέσου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν από το Σάββατο (30/01) στην Αθήνα, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε για 1,5 χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός δαπάνησε περίπου 250.000 ευρώ για χάρη του, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθειών των μάνατζερ, ενώ ο Σανκαρέ αναμένεται αύριο να κάνει την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Λάζλο Μπόλονι.

Όσον αφορά τον Γενί Ενγκμπακοτό, είναι κι εκείνος στην Αθήνα και είναι στην τελική ευθεία η μεταγραφή του.

H ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιουνούς Σανκαρέ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σενεγαλέζο μέσο έχει διάρκεια 1,5 έτος.

Ο Σανκαρέ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1989 στην πόλη Σαρσέλ της Γαλλίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην Παρί πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο την περίοδο 2007/08. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008/09 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ρεμς, με την οποία μέτρησε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Επέστρεψε στην Παρί την περίοδο 2009/10 για να αγωνιστεί σε 22 αγώνες πρωταθλήματος και να πετύχει ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε στη Ντιζόν, στην οποία παρέμεινε για 2,5 χρόνια και φόρεσε τη φανέλα της σε 67 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 10 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βαλενσιέν. Στους έξι μήνες της παραμονής του στο σύλλογο κατέγραψε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σανκαρέ ήταν η Γκινγκάμπ στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια, μετρώντας συνολικά 98 συμμετοχές και 9 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τη Λιλ και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε 21 αγώνες, πετυχαίνοντας και 2 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2017 παραχωρήθηκε στη Μπορντό, όπου και παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του 2019 καταγράφοντας 67 συμμετοχές και 12 γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο πήρε την απόφαση να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, μετακομίζοντας στη Σόφια για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ. Με τη φανέλα του συλλόγου της Βουλγαρίας έπαιξε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, βρίσκοντας 3 φορές δίχτυα, ενώ συμμετείχε και σε όλους τους αγώνες ομίλων του Europa League.

"Επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί ένας μεγάλος σύλλογος και μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες κάθε ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Γνωρίζω χρόνια τον κ. Ντρεοσί και είναι ευκολότερο για εμένα να αποφασίσω να έρθω, όπως επίσης και τον προπονητή. Είναι καλό ότι μιλούν γαλλικά γιατί θα με βοηθήσει στην προσαρμογή μου. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του, να επιστρέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστώ μαζί του εκεί", ήταν τα πρώτα λόγια του Γιουνούς Σανκαρέ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Καλωσορίζουμε τον Γιουνούς στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Photo Credits: Δελτίο Τύπου Intime

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ