ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Ελλάδας: Ο λόγος επιλογής των 5 νέων προσώπων από τον Φαν Σιπ

Εθνική Ελλάδας: Ο λόγος επιλογής των 5 νέων προσώπων από τον Φαν Σιπ
@ 2021 MARIUS BECKER / ASSOCIATED PRESS

Το SPORT 24 καταγράφει τα πεπραγμένα των Μαυροπάνου, Δουβίκα, Ανδρούτσου, Καπίνο και Παπαδόπουλου που ώθησαν τον Τζον Φαν Σιπ να τους καλέσει στην Εθνική Ελλάδας.

Την Τρίτη (16/3) έγιναν γνωστές οι κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζον Φαν Σιπ, για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κόντρα σε Ισπανία (25/3) και Γεωργία (31/3) αλλά και για το φιλικό με την Ονδούρα (28/3).

Οι κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού περιείχαν αρκετά νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα στη λίστα της Εθνικής Ελλάδας βρίσκονται οι Τάσος Δουβίκας, Κώστας Μαυροπάνος και Θανάσης Ανδρούτσος, ενώ στις επιλογές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επέστρεψαν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Στέφανος Καπίνο.

Το SPORT 24 καταγράφει τα πεπραγμένα των πέντε παραπάνω ποδοσφαιριστών το τελευταίο διάστημα στις ομάδες τους, που οδήγησαν στην κλήση τους στην Εθνική Ελλάδας.

ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΒΙΚΑΣ

Ο Τάσος Δουβίκας διανύει μία τρομερή χρονιά με τη φανέλα του Βόλου. H εξέλιξη του 21χρονου επιθετικού είναι εντυπωσιακή τη φετινή σεζόν και έτσι δεν άργησε η κλήση του από τον Τζον Φαν Σιπ.

Ο Δουβίκας πραγματοποιεί την πιο μεστή χρονιά της καριέρας του και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχοντας σκοράρει δέκα γκολ. Μάλιστα, είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Super League Interwetten. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι ήταν ο μόνος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα που ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περίοδου. Παράλληλα, είναι 4ος σε τελικές προσπάθειες μετρώντας 38, οι 21 εξ αυτών έχουν κατεύθυνση προς την εστία.

Οι εμφανίσεις του δεν έχουν μείνει απαρατήρητες από τους "μεγάλους" και ο ΠΑΟΚ φαίνεται κοντά σε συμφωνία, ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό του το καλοκαίρι.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ

Μία αξιόπιστη λύση στη θέση του κεντρικού αμυντικού είναι για την Εθνική Ελλάδας ο Κώστας Μαυροπάνος. Ο δανεισμός του 23χρονου στόπερ από την Άρσεναλ στην Στουτγκάρδη φαίνεται ότι έχει αποδώσει καρπούς.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα εξαιτίας τραυματισμών, ο Μαυροπάνος έχει πάρει φανέλα βασικού σε μία ομάδα που έχει πολύ καλή παρουσία στην Bundesliga και διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κόβει την μπάλα στο Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη στην BayArena για την Bundesliga.
Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κόβει την μπάλα στο Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη Ⓒ 2021 MARIUS BECKER/ASSOCIATED PRESS

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος αμυντικός έχει σημειώσει 15 συμμετοχές. Μάλιστα, ο Μικέλ Αρτέτα παρακολουθεί την πρόοδο του Μαυροπάνου και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να επιστρέψει στους κανονιέρηδες για έναν πιο ενεργό ρόλο. Επομένως, η κλήση στην Εθνική είναι ένα φυσικό επόμενο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

O Θανάσης Ανδρούτσος διανύει επίσης μία ώριμη χρονιά. Ο 23χρονος μέσος, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ από τον Πέδρο Μαρτίνς, έχει κερδίσει φέτος επάξια μία θέση στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού χάρη στις εμφανίσεις του.

Τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει δύο γκολ, ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΛ
Ο Θανάσης Ανδρούτσος πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Η κλήση στην Εθνική Ελλάδας είναι η δεύτερη φετινή επιβράβευση για τον Θανάση Ανδρούτσο, καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε τον Φεβρουάριο την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο έως το 2023.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τη Φένλο για τον εξάμηνο δανεισμό του Ανδρούτσου, αλλά ο Μαρτίνς κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή είπε όχι στην παραχώρηση του, δείχνοντας πόσο τον υπολογίζει. Με την Εθνική ο 23χρονος έχει γράψει μία ολιγόλεπτη συμμετοχή σε φιλικό παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία το 2018.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ

O Στέφανος Καπίνο δεν είναι κάτι νέο για την Εθνική Ελλάδας, αφού ο 26χρονος γκολκίπερ έχει γράψει ήδη εννέα συμμετοχές με το Εθνόσημο. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του Καπίνο στη Γερμανία έβαλαν ξανά το όνομά του στο "κάδρο" του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Greece's goalkeeper Stefanos Kapino before the Under-20 World Cup Group D soccer match between Mali and Greece in Gaziantep, Turkey, Tuesday, June 25, 2013. (AP Photo/Gero Breloer)
Greece's goalkeeper Stefanos Kapino before the Under-20 World Cup Group D soccer match between Mali and Greece in Gaziantep, Turkey, Tuesday, June 25, 2013. (AP Photo/Gero Breloer) EUROKINISSI

Ο Καπίνο δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής στη Βέρντερ Βρέμης, η οποία αποφάσισε τον Ιανουάριο να τον παραχωρήσει στην Σάντχαουζεν, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία. Εκεί από τις 24 Ιανουαρίου δεν έχει αφήσει τη φανέλα του βασικού αποκτώντας αγωνιστικό ρυθμό.

Συνολικά στη Σαντχαουζεν έχει σημειώσει εννέα συμμετοχές και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε τρία παιχνίδια. Έτσι, σε συνδυασμό με την παρουσία των Βλαχοδήμου και Διούδη, η Εθνική διαθέτει τρεις έτοιμους τερματοφύλακας, έτοιμους να μπουν στη μάχη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα θα χρειαστεί εμπειρία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι δεδομένο ότι αυτήν μπορεί να την προσφέρει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο 29χρονος αμυντικός έχει σημειώσει 29 συμμετοχές με την Ελλάδα σε σημαντικές διοργανώσεις και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους "νέους" της Εθνικής.

Ο Παπαδόπουλος έχει αφήσει πλέον πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια, έχει βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που χρειαζόταν και πλέον είναι έτοιμος να συνεισφέρει τόσο εντός, όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Εθνική Ελλάδας: Ο λόγος επιλογής των 5 νέων προσώπων από τον Φαν Σιπ

Αφού, έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο το καλοκαίρι του 2020 βρισκόταν σε αναζήτηση της νέας επαγγελματικής του στέγης, ενώ υπήρξε και το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι.

Τον Νοέμβριο μπήκε ξανά στο γήπεδο με την ομάδα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας. Εκεί έχει σημειώσει 12 συμμετοχές, σκοράροντας και ένα γκολ και μοιάζει αναγεννημένος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Εθνική στα χέρια του Ζαγοράκη, τι θα κάνει με Μανωλά και Παπασταθόπουλο

Εθνική Ελπίδων: Οι 26 κλήσεις του Γκούμα για τη μάχη με την Κύπρο

@ 2021 Marius Becker / Associated Press

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ