NATIONS LEAGUE

Εθνική Ελλάδας: Το πλάνο ενδεκάδας για το νέο τρίποντο με Κόσοβο

Ο Τζον Φαν Σιπ
Ο Τζον Φαν Σιπ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζον Φαν Σιπ δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Εθνικής στον αγώνα με το Κόσοβο (21:45), όπου στόχος είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον 3ο όμιλο της League C του Nations League θα κυνηγήσει απόψε το βράδυ (21:45) στο ΟΑΚΑ η Εθνική μας ομάδα, η οποία υποδέχεται το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική και ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κορυφή του πίνακα ως το τέλος. Άλλωστε, η γαλανόλευκη θέλει να επιστρέψει στη League B και να επανέλθει σιγά σιγά η... κανονικότητα.

Σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μολδαβία την περασμένη Κυριακή (νίκη με 2-0), ο Τζον Φαν Σιπ δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε, δεν μεσολάβησε και αρκετός χρόνος για να δοκιμάσει πράγματα, αφού ουσιαστικά υπήρχε μόνο μια ημέρα για κανονική προπόνηση.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας θα κρατήσει το 4-2-3-1, το οποίο έχει δουλέψει περισσότερο με τους διεθνείς. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται, η Εθνική χρειάζεται τα αποτελέσματα και όχι το να... πειραματίζεται, χωρίς να σημαίνει ότι ο προπονητής δεν έχει πάρει τολμηρές αποφάσεις, κυρίως με το να αφήσει εκτός κλήσεων παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και έμπειρους στο υψηλότερο επίπεδο.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝ ΣΙΠ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας, ο Βλαχοδήμος θα είναι και πάλι στα γκολπόστ, με τον γκολκίπερ της Μπενφίκα να έχει ως παράσημο την απόκρουση του πέναλτι στο προηγούμενο ματς, στο οποίο ήταν κατά βάση θεατής. Ο Φαν Σιπ τού έδωσε φανέλα βασικού, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπάρκα και η λογική λέει ότι θα τον κρατήσει και σε αυτό το παιχνίδι. Η τετράδα της άμυνας λογική θα μείνει άθιχτη με τους Γιαννούλη, Σβάρνα, Τζαβέλλα και Χατζηδιάκο από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στον άξονα, ο Μπουχαλάκης διεκδικεί μια θέση από τους Κουρμπέλη και Ζέκα που ξεκίνησαν βασικοί στο προηγούμενο ματς, ενώ η μεσοεπιθετική τριάδα θα αποτελείται από Λημνιό (δεξιά), Μπακασέτα πίσω από τον φορ που θα ναι και πάλι ο Παυλίδης, ενώ αριστερά δεν αποκλείεται να δούμε τον Φορτούνη, αλλιώς θα ξεκινήσει πάλι ο Μάνταλος.

Ο Φαν Σιπ έχει δουλέψει σε θέματα τακτικής, έχει μελετήσει καλά τον αντίπαλο, τον οποίον βέβαια είχε αντιμετωπίσει και στον πρώτο γύρο (νίκη 1-2 για την Εθνική μας) και αυτό που ζητάει από τους Έλληνες παίκτες, είναι να έχουν κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο του ρυθμού και πίεση από νωρίς, ώστε να μην επιτρέψουν στους Κοσοβάρους να βρουν χώρους και να γίνουν απειλητικοί.

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ