NATIONS LEAGUE

Εθνική Γερμανίας: Στα τελικά του Euro με Λεβ παρά την εξάρα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου AP PHOTO/SERGEI GRITS

Ο αγωνιστικός διασυρμός από την Ισπανία στο φινάλε του Nations League προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στο στρατόπεδο της εθνικής Γερμανίας, που δεν ήταν ωστόσο ικανοί να απομακρύνουν από τον πάγκο τον Γιόακιμ Λεβ.

Χειρότερο φινάλε στο φετινό Nations League δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της εθνικής Γερμανίας, με τα πάντσερ να καταρρέουν στην Σεβίλλη χάνοντας με 6-0 από την Ισπανία στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου της League A του Nations League και να γνωρίζουν την πιο βαριά ήττα στα 89 χρόνια ιστορίας τους.

Ήταν τέτοια η απογοήτευση αλλά και το σοκ που αισθάνθηκαν οι φανς της "Νάσιοναλμαντσαφτ" που ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Φριτζ Κέλερ, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη (18/11), όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Βιώσαμε ένα μαύρο βράδυ Τρίτης στην Σεβίλλη που μας πληγώνει. Οι φίλαθλοι στο σπίτι, εγώ, ο προπονητής, οι παίκτες. Ήμουνσ τα αποδυτήρια μετά το τελικό σφύριγμα και αισθάνθηκα πως όλοι ήταν βαθιά απογοητευμένοι.

Είχα όμως την εντύπωση πως όλοι τους έχουν την θέληση να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Η νεανική μας ομάδα μπορεί να ωριμάσει από αυτό το πικρό αποτέλεσμα, σε ένα ματς που μας έλειψε μεταξύ άλλων η καρδιά και το πάθος".

Για όσους περίμεναν από τον πρόεδρο της DFB να κάνει κάποια νύξη για τον Γιόακιμ Λεβ, αντιλήφθηκαν πως δεν είπε το παραμικρό, γεγονός που δεν έγινε τυχαία.

"Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή είναι ακλόνητη, αυτό το ματς δεν αλλάζει κάτι", είχε δηλώσει αμέσως μετά το ματς ο διευθυντής των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και πρώην φορ των πάντσερ, Όλιβερ Μπίρχοφ, με τη δήλωση αυτή να στέλνει το μήνυμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, κατά την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία, έλαβε χώρα σύσκεψη κορυφής, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μαζί με τους Μπίρχοφ και Λεβ.

Αυτή έβγαλε νικητή τον Λεβ, καθώς οι τρεις τους συμφώνησαν πως δεν θα υπάρξει αλλαγή και ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας τα τελευταία 14 χρόνια είναι αυτός που θα την καθοδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση: στην τελική φάση του Euro 2020 που θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ