NATIONS LEAGUE

Εθνική Κύπρος: Τριγμοί για Βάλεμ, Αυγουστή και Χριστοδούλου υποψήφιοι

Apollon coach Sofronis Avgousti, reacts to his players during the Europa League group H soccer match between Apollon Limassol and Frankfurt at GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, Thursday, Nov. 8, 2018. (AP Photo/Petros Karadjias)
Apollon coach Sofronis Avgousti, reacts to his players during the Europa League group H soccer match between Apollon Limassol and Frankfurt at GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, Thursday, Nov. 8, 2018. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Εξελίξεις στην εθνική ομάδα της Κύπρου θα προκαλέσει κατά πάσα πιθανότητα η ήττα από το Μαυροβούνιο, το οποίο επικράτησε με το ευρύ 4-0 και πήρε το "εισιτήριο" για την League B. Τα υποψήφια ονόματα για την άκρη του πάγκου.

Εξελίξεις στην εθνική ομάδα της Κύπρου θα προκαλέσει κατά πάσα πιθανότητα η ήττα από το Μαυροβούνιο, το οποίο επικράτησε με το ευρύ 4-0 και πήρε το "εισιτήριο" για την League B του Nations League. Η Κύπρος τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε στην League D, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο νησί, με τα ΜΜΕ να ζητούν την απομάκρυνση του Βέλγου ομοσπονδιακού, Γιόχαν Βάλεμ.

Η πορεία της Κύπρου με τον Βάλεμ κρίνεται ως αποτυχημένη. Ο απολογισμός των τεσσάρων βαθμών σε έξι παιχνίδια με μόλις δύο γκολ ενεργητικό σε έναν όμιλο που σαφώς δεν τρόμαζε με αντιπάλους Μαυροβούνιο, Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν, έδειξε τα μεγάλα προβλήματα της εθνικής.

Το ερώτημα είναι αν θα δοθεί στήριξη στον Βέλ,γο προπονητή που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 Τ' όνομα του Σωφρόνη Αυγουστή από την ημέρα αποχώρησής του από τον Απόλλωνα συνδέεται με την εθνική.

Ελεύθερος είναι και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Πάμπος Χριστοδούλου, με τον οποίο η Κύπρος κατέγραψε τη σεζόν 2014-15 καλή πορεία διεκδικώντας πρόκριση στα τελικά του EURO 2016 μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

TAGS NATIONS LEAGUE ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ