EUROPA LEAGUE

Europa League: Στο Καραϊσκάκης η πρόκριση για Μπενφίκα - Άρσεναλ, τρελά ματς σε Βιγιαρεάλ και Αμβέρσα

Ο Ρόουβ ελέγχει την μπάλα μπροστά από τον Βερίσιμο στο Μπενφίκα - Άρσεναλ για το Europa League στη Ρώμη.
Ο Ρόουβ ελέγχει την μπάλα μπροστά από τον Βερίσιμο στο Μπενφίκα - Άρσεναλ Ⓒ 2021 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Ισόπαλες 1-1 στο Ολίμπικο η Μπενφίκα με την Άρσεναλ και η πρόκριση κρίνεται στο Γ. Καραϊσκάκης. Προβάδισμα για Γρανάδα και Άγιαξ. Νίκη στην Αμβέρσα (3-4) για Ρέιντζερς, στο 3-3 Μόλντε και Χόφενχαϊμ. Με μισή... πρόκριση Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ.

Ματσάρες είχε το μενού των αναμετρήσεων που ξεκίνησαν στις 22:00 για τους 32 του Europa League. Γκολ, συγκινήσεις, ακόμη και τρελές ανατροπές.

Η Μπενφίκα με την Άρσεναλ έμειναν στο 1-1 στο Ολίμπικο, έτσι η πρόκριση για τους 16 θα κριθεί στο Γ. Καραϊσκάκης (τόσο το πρώτο ματς, όσο και η ρεβάνς σε ουδέτερη έδρα λόγω κορονοϊού). Προβάδισμα για τη Γρανάδα, 2-0 τη Νάπολι. Αλλά και για τον Άγιαξ με τρελή ανατροπή στη Λιλ (1-2). Νίκη και προβάδισμα για τη Ρέιντζερς (3-4) στην Αμβέρσα. Στο 3-3 έμειναν στο Βιγιαρεάλ (επίσης ουδέτερη έδρα) Μόλντε και Χόφενχαϊμ. Με μισή πρόκριση έφυγαν η Βιγιαρεάλ από το Ζάλτσμπουργκ και η Σαχτάρ από το Τελ Αβίβ. Αμφότερες πανηγύρισαν τη νίκη με το ίδιο σκορ (0-2).

Υποτονικό ήταν το πρώτο μέρο στο Ολίμπικο με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να έχει τη σπουδαιότερη ευκαιρία κι όμως να την σπαταλά. Ο Γκαμπονέζος δεν κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι - για χέρι του Σμιθ-Ρόου - του Πίζι, αλλά δεν το χάρηκε πολύ καθώς ο Σάκα ισοφάρισε στο 57ο για τους γκάνερς.

Πλέον η ρεβάνς μεταφέρεται στο Φάληρο όπου θα διεξαχθεί το ματς με τυπικά γηπεδούχο την Άρσεναλ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεζούς): Λέιτε, Γκονσάλβες, Βερίσιμο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Τααράμπτ, Βάιγκλ, Πίζι, Βάλντσμιτ, Νούνιες.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκαμπριέλ, Σοάρες, Όντεγκαρντ, Θεμπάγιος, Τζάκα, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Σμιθ-Ρόου.

Στο Λος Κάρμενες η Γρανάδα επέβαλε από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό της και άνοιξε το σκορ με τον Ερέρα στο 19ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Κένεντι.

Ο Βραζιλιάνος ύστερα από δύο λεπτά πέρασε από τη θέση του δημιουργού σε αυτήν του εκτελεστή με αποτέλεσμα ο Τζενάρο Γκατούζο να βγει από τα ρούχα του.

ΓΡΑΝΑΔΑ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Φουλκιέ, Ντουάρτε, Βαγέχο, Νέβα, Ερέρα, Γκοναλόν, Ματσίς, Μοντόρο, Κένεντι, Μολίνα.

ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ράχμανι, Μακσίμοβιτς, Ρουί, Λομπότκα, Ελμάς, Πολιτάνο, Ινσίνιε, Ρουίθ, Όσιμεν.

Ισορροποπημένο ήταν το ματς στο Πιέρ-Μορουά με τους ντογκ να έχουν ελαφριά υπεροχή.

Η γαλλική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Γουεά να εκμεταλλεύτεται το λάθος του Ταγλιαφίκο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αίαντας ωστόσο όχι μόνο έφτασε στην ισοφάριση με την εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς στο 87', αλλά και στο 89' έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη (1-2) με τον Μπρόμπι. Φυσικά και η ομάδα του Άμστερνταμ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στους 16.

ΛΙΛ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μενιάν, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Μανταβά, Γουεά, Σάντσες, Σουμαρέ, Μπαμπά, Γιαζιτζί, Ντέιβιντ.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χάαχ): Στεκέλενμπουργκ, Ρένσχ, Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Άλβαρες, Κλάασεν, Μπλιντ, Αντόνι, Τάντιτς, Νέρες.

Η Σαχτάρ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πέρασε από το Τελ Αβίβ. Νίκησε (0-2) τη Μακάμπι. Ο Πάτρικ στο 31ο λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Τετέρ στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Φαν Λεόϊβεν): Ντανιέλ, Ζεράλντες, Ερνάντεθ, Τίμπι, Σάμποριτ, Γκλέιζερ, Ρίκαν, Πέρετζ, Μπίτον, Πέσιτς, Μπεν Χαΐμ.

ΣΑΧΤΑΡ (Λουίς Κάστρο): Τρούμπιν, Ντόντο, Κρίβτσοβ, Βιτάο, Ματβιένκο, Μάρλος, Στεπανένκο, Αλάν Πάτρικ, Τάιζον, Μοράες, Σόλομον.

Τορπίλη από το κίτρινο υποβρύχιο της Βιγιαρεάλ στα ευρωπαϊκά όνειρα των ταύρων της Ζάλτσμπουργκ.

Ο Πάκο Αλκάθερ είχε τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εκτέλεση πέναλτί του, αλλά πήρε την προσωπική του εκδίκηση και άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό.

Ο Νίνιο στο 71ο διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2) και ο Ουνάι Έμερι έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχής σε μία διοργάνωση που του ταιριάζει απίστευτα.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Τζέσι Μαρτς): Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Βάλτσι, Σόλετ, Ίλμερ, Μουέπου, Άαρονσον, Γιουνούζοβιτς, Σούτσιτς, Μπερίσα, Ντάκα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Πένια, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Τριγκέρος, Καπουέ, Παρέχο, Μορένο, Γκόμεθ, Αλκάθερ.

Απίθανο ματς στο Θεράμικα της Βιγιαρεάλ. Η Μόλντε "υποδέχθηκε" τη Χόφενχαϊμ.

Η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Ντάμπουρ και το διεύρυνε με τον ίδιον παίκτη στο 28ο.

Οι Νορβηγοί μείωσαν με τον Έλινγκσεν στην πρώτη τους τελική στο 41ο λεπτό, αλλά ο Μπάουμγκαρτνερ στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου μέρους έκανε το 1-3.

Ο Ντάμπουρ κυνηγούσε απελπισμένα το χατ-τρικ. Έχασε πέναλτι, έχασε και ευκαιρίες. Και τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση της Μόλντε.

Ο Ούλαντ-Άντερσεν στο 70ό λεπτό μείωσε σε 2-3 και ο Φοφανά στο 74ο ισοφάρισε σε 3-3!

ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόε): Λίντε, Πέντερσεν, Μπιέρνμπακ, Γκρέγκερσεν, Χάουχεν, Μπολί, Άουρσνες, Έλινγκσεν, Έικρεμ, Σιγκούρντασον, Ούλαντ-Άντερσεν.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (Σεμπάστιαν Χένες): Μπάουμαν, Γκατσίνοβιτς, Κάσιμ, Φογκτ, Ρίτσαρντς, Γιον, Ρούντι, Σαμασέκου, Μπάουγκαρτνερ, Μπεμπού, Ντάμπουρ.

Κι αν ήταν τρελό το ματς στο Βιγιαρεάλ, θεότρελο ήταν στην Αμβέρσα.

Ο Αρίμπο άνοιξε στο 38' το σκορ για τους τζερς, αλλά οι Βέλγοι πήγαν με προβάδισμα στο ημίχρονο.

Ο Αβενάτι στο 45ο λεπτό μετά από φάουλ του Ρεφαέλοβ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Ισραηλινός από θέση δημιουργού πέρασε σε εκείνη του εκτελεστή στο 45+8'!

Ο Μπάρισιτς με πέναλτι στο 59' έκανε το 2-2, αλλά ο Ονγκλά στο 66' το 3-2.

Στο 83ο λεπτό ο Κεντ ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στον Μπάρισιτς.

Δεύτερη εκτέλεση πέναλτι στο 90'. Κι αυτή εύστοχη. Τελικό σκορ 3-4.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Φράνκι Βερκάουτερεν): Μπέιρανβαντ, Μπούτα, Σεκ, Λε Μαρσόν, Ντε Λάετ, Λουκακού, Μπογιά, Ονγκλά, Ραφαέλοβ, Γκέρκενς, Αβενάτι.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Στίβεν Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Χελάντερ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Άρφιλντ, Ντέιβις, Καμαρά, Ρουφ, Μορέλος, Αρίμπο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤΣ (22:00)

Μπενφίκα - Άρσεναλ 1-1 (55' Πίζι / 57' Σάκα)

Γρανάδα - Νάπολι 2-0 (19' Ερέρα, 21' Κένεντι)

Λιλ - Άγιαξ 1-2 (72' Γουεά / 87' πεν. Τάντιτς, 89' Μπρόμπι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Σαχτάρ 0-2 (31' Αλάν Πάτρικ, 90+3' Τετέ)

Μόλντε - Χόφενχαϊμ 3-3 (41'Έλινγκσεν, 71' Ούλαντ-Άντερσεν, 75' Φοφανά / 10', 28' Ντάμπουρ, 45+4' Μπάουμγκαρντερ)

Ζάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 0-2 (41' Αλκάθερ, 72' Νίνιο)

Αντβέρπ - Ρέιντζερς 3-4 (45' Αβενάτι , 45+8' πεν. Ρεφαέλοβ, 66' Ονγκλά / 38' Αρίμπο, 59' πεν., 90' πεν. Μπάρισιτς, 83' Κεντ)

TAGS EUROPA LEAGUE ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΑΠΟΛΙ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ